0

П роблематиката на месец ноември ще е свързана с разчистване на старото и даване път на новото в живота ни. Навсякъде ще се търсят начини за усъвършенстване и на конкретните работни процеси, на управленските модели, ще се правят статистики. Ще има успешни или не толкова политически и дипломатически маневри с цел постигане на стабилност в управлението. Проблемите във финансовата сфера, промишлеността и селскостопанското производство, енергетиката и с енергоносителите ще продължат да стоят на дневен ред. Възможно е да възникнат неочаквани проблеми във връзка с вероизповеданията или с разрешаването на морални и етични въпроси, засягащи цялото общество. Има опасност от скандал, свързан с корупционни схеми, с политически или финансови спекулации; от прояви на публично недоволство поради несъгласие с начина на управление на страната.

В личен план ситуацията за всеки в България ще е различна в зависимост от енергетиката на числото Път на живота. То се изчислява, като се съберат всички цифри от звездния ни код – нашата рождена дата (ден + месец + година) и полученият сбор се редуцира до едноцифрено число. Например за човек роден на 3.12.1965 изчислението е следното: 3+1+2+1+9+6+5=27. Полученото накрая се редуцира до едноцифрено число чрез ново сумиране 2+7=9. Така човекът с тази дата на раждане има Път на живота - деветка.

Път 1: Ценни придобивки

Ще усетите необходимост от по-широко поле за изява. Ще решите, че ви трябват повече свобода, въздух и светлина. И ще се мобилизирате да се преборите за себе си, да наложите личността и мненията си по въпроси, които смятате за съществени. Би било добре всичко това да се случва елегантно и без много шум. За целта се постарайте предварително да подредите приоритетите си, да се ориентирате какви са възможностите ви за постигане на целите, с какви ресурси разполагате.

Има вероятност да се явите на интервю, тест или изпит, да си извоювате повишение. Възможни са ценни придобивки във вид на знания или материални блага. Каквото и да се случва през ноември, винаги трябва да държите под око финансите, портмонето и чантата си и да сте сигурни в изправността на машините и уредите, които използвате. Ще е добре да внимавате и с твърде пикантните новини, да не позволявате да бъдете въвлечени в клюка или интрига. Вместо това и за разтоварване, направете си кратко и приятно бягство сред природата със скъпо на сърцето ви другарче.

Път 2: Получавате признание

Възможно е да положите някакво ново начало в работата или в личния си живот, базирано на мъдрост и опит, придобити в миналото. Често ще попадате в необичайни ситуации, ще имате работа с непознати или с познати, които ще видите в съвсем нова светлина. И през цялото време ще сте като на сцена, наблюдавани и оценявани внимателно от всички около вас. Нека това да не ви притеснява, а да ви мотивира да се представите възможно най-добре. За да се справите успешно и в срок с разнообразните си и разнородни задачи, вие ще измисляте улеснения и ще прилагате хитрини, тоест ще правите изобретения и рационализации в крачка. Накрая, благодарение на добре свършената работа ще получите заслужени аплодисменти, които може да имат и финансов вид.

Възможно е да получите новини от приятели и роднини отдалеч, с които не сте се чували и виждали от много отдавна, да възстановите стари приятелства и връзки. Ще е добре да внимавате много при запознанствата онлайн. Времето е подходящо за профилактични прегледи, на вас или за семейството ви.

Път 3: Време за шопинг

Ще бъдете и по-отворени към света и хората, и по-общителни, което няма да ви попречи да оградите собствената си територия и да бдите зорко за притежанията си, били те материални, духовни или свързани с личния живот. Възможно е да стартирате нова дейност или ново обучение с цел повишаване на квалификацията. В същото време някои от вас ще се захванете с полезни промени и нововъведения и в работата, и в личния живот, като за целта ще организирате всички около себе си и ще поемете ръководните функции. Често ще се разпореждате кое кога и как да бъде направено, което обаче може да предизвика недоволство сред околните. Има вероятност някой да ви помоли за висококвалифицирана помощ или на вас да се наложи да потърсите съвет от вещо лице, адвокат, лекар и прочие. Периодът е добър за покупка на нова и полезна вещ за дома, да се поглезите с красив и луксозен предмет за украса или за подарък на скъп на сърцето ви човек. В почивните дни ще сте настроени и романтично и отстъпчиво, и доста бохемски.

Път 4: Печелите спор

Ще имате възможност да се разгърнете и да докажете на практика способностите, опита и уменията си. Възможно е да се наложи да влезете в спор или диспут и, благодарение на добрата си аргументация и на овладяното напрежение, да спечелите и спора, и уважението на околните, да си извоювате авторитет.

Всъщност през целия месец ще се наложи да доказвате ерудицията си. Ще се занимавате със специфични задачи, свързани най-вече с техника и високи технологии, с остри и режещи инструменти. Успехите ще дойдат благодарение и на натрупаните в миналото знания и опит, и на тези, които ще ви се наложи да придобиете сега и то за много кратко време.

В личния си живот ще сте настроени романтично и сантиментално, дори носталгично. Ако бъдете по-търпеливи, разбиращи и отзивчиви, ще успеете да постигнете мир и любов, баланс и хармония. Възможно е да предприемете и кратко романтично пътуване. Като средство за сваляне на напрежението и за добър тонус, пийте повече вода, не сокове или други напитки.

Път 5: Работа, но и забавления

Ще сте много заети. Предстои ви много работа в различни посоки и сфери. Благодарение на бързата си и вярна ориентация ще успеете да се справите с всичко. Ще докажете и дарбата си на стратег, и способността си да се адаптирате бързо и лесно към необичайни ситуации. За да се справите по-лесно, ще ви се наложи да мобилизирате цялата си енергия в изпълнението на непосредствените задачи. Сега няма да сте особено общителни, няма да сте склонни да губите време в празни приказки, което може да доведе до обвинението (от страна на колеги и близки), че сте отчуждени и неотзивчиви.

Възможно е да предприемете важно за вас пътуване, да подпишете важен договор. Когато работите, ще отдавате цялата си енергия на работата, когато разпускате, ще отдавате цялата си енергия на забавленията, но ще е добре да се постараете да избягвате крайностите и в двете сфери. В почивните дни е добре да внимавате с качеството и количеството на напитките и храната.

Път 6: Пазете се от апаши

Ще усетите необходимост от по-широко поле за изява. Ще решите, че ви трябват повече свобода, въздух и светлина. И ще се мобилизирате да се преборите за себе си, да наложите личността и мненията си по въпроси, които смятате за съществени. Но ще успеят само онези под знака на шестицата, които предварително са си написали домашното – планирали са всичко от А до Я.

Периодът е добър за явяване на изпити, записване на преквалификационни курсове, намиране на интересна информация в печатните медии или по телевизията. Във финансов аспект е добре да правите по-добър разчет на харчовете си, както и да пазите личните си вещи от апаши. Шофьорите и работещите с машини е добре да им направят профилактика. Пазете се от интриги и клюки. В здравословен план може да възстановите виталитета си със СПА и разходки сред есенната природа.

Път 7: Печелите от стар проект

Ще се наложи да съсредоточите вниманието си в тесния семеен кръг и поради това месецът ще бъде противоречив. С каквото и да се захванете и в работата, и в личния живот, ще е необходимо да спазвате правилата и законовите разпоредби. Възможно е да стартирате или да планирате ново обучение с цел повишаване на квалификацията, да пътувате по работа с цел придобиване на нови знания. В работен или в личен план ще стигнете до чудесния краен резултат на стар и позабравен проект, а една постигната цел, на която отдавате голямо значение може да се окаже нещо съвсем друго. Каквото и да се случи, Госпожа Съдбата ще ви подаде жокер, който трябва да забележите и оползотворите.

В личния живот ще се стремите към хармония и разбирателство, ще бъдете по-отстъпчиви и готови на компромис, което ще ви помогне да изгладите стари недоразумения. Има вероятност да ви се наложи да окажете помощ на болен или в трудно положение близък човек, или вие да се нуждаете от подобна помощ.

Път 8: Видим прогрес

През ноември ще успеете да изненадате всички, дори и себе си с интересни и полезни нововъведения, които може да ви донесат популярност. Периодът е добър да разчиствате път за новото. Ще играете ролята и на свързочник, който разпространява светкавично полезната информация, като в същото време ще сте склонни да забелязвате дори и най-малкия детайл и в отношенията, и в работата. Ще работите в сътрудничество с околните си, ще бъдете по-търпеливи и толерантни, ще се стремите да завършвате започнатото. Всичко това ще ви помогне да постигнете забележим прогрес и в личните, и в професионалните отношения. Задачите ви ще са свързани най-вече с техническа и компютърна грамотност и ако изпитвате някакви трудности, вие лесно и бързо ще научите каквото ви трябва.

В почивните дни е добре да овладеете динамиката, да се отдадете на романтика и сантименти в по-камерна и интимна обстановка. По отношение на здравето има опасност от радикулитни проблеми.

Път 9: Романтично пътуване

Единадесетият месец за вас ще е шарен, но ще крие сериозно вътрешно напрежение. За овладяване на положението е добре да действате по линията на най-малкото съпротивление, да игнорирате дразнителите и да съсредоточавате цялото си внимание в изпълнението на непосредствените си задачи. Така едно малко постижение има вероятност да доведе след себе си голям успех.

При някои от вас ще се наложи да изяснявате и да уточнявате някакви граници – в личния живот, работата или притежанията. Ако подходите към проблема дипломатично и делово, резултатите ще са чудесни. Ще е добре да внимавате с парите, защото едно бързо и лесно постъпление не само може да потъне като вода в пясъка, но и да създаде проблеми. За да избягате от шума и суетата на делника, в почивните дни има шанс да предприемете кратко романтично пътуване. Когато работите с машини и съоръжения, поверявайте тяхната изправност.