0

Царицата на физикалната радиестезия инж. Славка Пенева съвсем скоро ще издаде своята книга. Те я с титул: „Средства за енергийна корекция и възстановяване здравословното състояние на организма в светлината на торсионната технология“. В нея народната лечителка ще сподели своя богат 30-годишен опит в народната и алтернативната медицина. Пенева от години лекува с генератори за полева терапия по метода на легендарната Хулда Кларк. Тази есен родената във френския град Кан българка ще навърши и достолепните 88 лета. По тези поводи я потърсихме да разкаже за себе си и за своя алтернативен метод на изцеление, за тайните на човека и Вселената. Както и за чудото, наречено телевизия – Пенева е сред основоположниците на БНТ и е ръководител на първото цветно студио.

- Г-жо Пенева, като радиестезист замервате биоенергията на хората ежедневно. Установила ли сте какво е излъчването на здрав и на болен човек?

- Имам специален уред, с който измервам дължината на вълната на човека. Мога да кажа, че здравият човек излъчва в пространството енергия на разстояние 8 метра в радиус около себе си. В случай че индивидът е болен, отклонението от тази стойност е една-две единици надолу.

- Кои са невидимите причини, които подяждат нашия виталитет и водят до отключване на едно или друго заболяване?

- Една част е т. нар. патогенно-бактериална флора. Тук аз поставям бактерии, вируси. Човек може да не се чувства добре или да отключи заболявания и ако пребивава на лоши места с вредно излъчване. Това са т. нар. геопатогенни зони. Например строим къща или спим точно над място с подземно течаща река. С магнитната решетка на земята също трябва да се внимава. Местата, където нейните силови линии се пресичат, са опасни. Всички тези фактори наред с лъчения от електронни устройства, трафопостове, елуреди и от стреса в ежедневието ни отнемат невидимо от нашата сила и енергия. А вече от какво ще се разболее човекът е подробност и зависи към какво е предразположен генетически.

- Има ли възможност да се неутрализират поне физикалните влияния?

- Имам колеги, които изработват защитници за жилището, които излъчват в обратната посока и се получава неутрализация. Аз мога да кажа за полевата терапия, с която се занимавам от години. Чрез нея въздействам на патогенно-бактериалната флора – бактерии, гъбички, вируси, както и на туморните образувания. Алтернативният метод включва набор от честоти. С едни се стимулират органите - тъй като всеки има своя вибрация и като я знаем можем да подадем балансиращ здравето му честотен еталон. Своя честота обаче излъчват вирусите, гъбичките и туморите. И чрез генератори се подава например подходящата честота към туморните клетки, като целта е да се превърнат в т. нар. дезактивирана материя.

- При този алтернативен метод за изцеление трябва ли човекът да идва всеки път за сеанс?

- Това е интересното на полевата терапия, че въздействието може да се извършва дистанционно. Необходим е само кичур коса от вас. Тя пази вашето ДНК, поради което се нарича личен (енергиен) свидетел. А той за всеки човек е уникален. Когато поставя косата ви на генератора с честоти, мога да ви лекувам, независимо в коя точка на Земята се намирате. Дори и на Луната да сте, лечебната енергоинформационна вълна ще стигне до вас.

- Прабългарите и други древни култури са вярвали в митичната сила на косата ни. В библейската легенда Самсон губи силата си, след като Далила реже косата му. Но това са митовете, от днешно гледище всичко това звучи доста фантастично.

- Може да звучи, но действа. Ще ви обясня. Уредът излъчва различни видове честоти, които предварително радиестезистът подбира според целта или състоянието на човека. За инфекциите са едни честоти, за туморните образувания други, за бъбречни или сърдечни болести - трети и четвърти. Косата е адресът порталът, през който лечебната честота, подадена от мен, стига точно до вашето тяло, а не до някое друго. Това се случва чрез торсионните вълни, които са с голяма честота и имат разпространение навсякъде.

- Още баба Ванга навремето загатна за съществуването на торсионните полета, носещи по някакъв квантов път енергоинформация през Вселената. Какво представляват те?

- Те са със свръхвисока честота и мигновено разпространение навсякъде в пространството. За тях няма пречки. Те оставят след себе си временна памет, която също може да се използва от посветени хора. Например, ако имате някакъв грипен вирус, аз ще ви сложа на 2000 Hz (херца), като тази честота ви намира дори да сте в друга държава и започва да дезактивира вируси. След това организмът го изхвърля през лимфната ви система. Установила съм, че след стимулацията тялото се справя напълно с патогенния организъм в рамките на 20 дена.

- С приближаването на есента отново коронавирусът (а и грипът) взе да настъпва. От гледна точка на радиестезията може ли да се каже какво може да помогне срещу Ковид-19?

- От гледна точка на радиестезията той има вредна вълна с определена честота, която разстройва работата, нарушава хармонията на нашия организъм. Аз провеждам въздействие с 1000 Hz, като съм установила, че това води до отслабване на коронавируса. Тази честота я използвам и за превенция. Под такава защита в момента съм поставила себе си, семейството и близките ми. Това, разбира се, не противоречи на традиционната медицина - човек може да продължи да се лекува, да се ваксинира, ако иска, да приема медикаменти, които също в болшинството си имат за цел да отнемат от енергията на Ковид-19.

- Бихте ли споделила някой случай от вашата практика?

- О, те са безброй. Ето вчера поех един човек, който се намира в Доминиканската република с раково заболяване на надбъбречна жлеза. Имам негов кичур коса, сложила съм го на уред, който има три честоти за въздействие - за унищожаване на ракови клетки, за фактора на растежа им и за стимулация на лимфата - за изхвърляне на дезактивираната маса.

- Кога започнахте да се занимавате с радиестезия и алтернативна медицина?

- Започнах през 1992 г., малко след като се пенсионирах от Българската национална телевизия, където дълги години работех. По онова време се установи, че имам екстрасензорни качества. На едно събрание на хора със свръхестествени дарби дойде и моят бъдещ учител, който правеше курсове по радиестезия. Записах се и ги изкарах, тъй като се оказа, че имам 100% успеваемост в тази посока. Самата медицинска радиестезия е създадена много отдавна още миналия век. Основоположник на физикалната радиестезия е френският учен радиофизик проф. Луи Тюрен. Неговата дисциплина може да бъде изучавана в Сорбоната. Днес тя е наричана науката на науките, тъй като има приложения във всяка област на живота. Могат да се правят прогнози, да се откриват подземни богатства, да се установи в коя страна е най-добре да работите, коя храна е добра за вас и т.н. Хората по селата и до днес чрез радиестезични пръчки (багети, клонки) откриват къде има вода за кладенец.

- Има интересно съвпадение между вашия живот и родината на радиестезията - Франция. Вие също сте родена в Кан през далечната 1934 г., разкажете повече за себе си.

- Моят баща е завършил висшето си образование в този град за строителен и за електроинженер. Две години след като съм се родила моите родители са решили да дойдат в родината си заради промяната на политическото положение в Европа. Точно тогава 1933-1934 г. Хитлер идва на власт и родителите ми са предпочели за по-сигурно да се приберат в България.

По-късно у нас аз тръгнах по стъпките на баща си и станах магистър-инженер по радиотехника.

- Името ви се свързва и със зората на телевизията у нас. Какво си спомняте от онова време?

- Бях ръководител на първото телевизионно цветно студио в България. Иначе съм още от началото на БНТ, работих в телевизионната кула, като за черно-белите излъчвания също съм отговаряла. В началото на 70-те години телевизията от черно-бяла стана цветна, което беше голям прогрес и събитие за онова време.

- От кой генерален директор на БНТ сте най-доволна, ето ваши колеги казват, че при Иван Славков е било най-добре?

- (смее се) Всички си имаха и добри и слаби страни. Аз самата работех от 60-та година. Управлението на Леда Милева наричахме леденото време. Наистина при Славков като че ли нещата се поотпушиха и по отношение на съдържанието и при технологиите. Всички знаем чий съпруг беше той и това му даваше самочувствието да предлага неща, за които другите не смееха и да си помислят. Ето при него тръгна цветното студио, започнаха специализациите. Аз самата съм изнасяла лекции за цветната телевизия.

- Изкушена сте от политиката, като често замервате енергийните потенциали на политици и партии преди избори. Какво показаха вашите уреди и махала за парламентарните избори на 2 октомври?

- Отклонението беше минимално от прогнозите, които бях направила предварително. За ГЕРБ, които получиха 25.33%, аз бях дала 25,5%. Продължаваме промяната (ПП) на Кирил Петков и Асен Василев имаха отклонение от 2 пункта – аз отчетох 18.5%, а крайният резултат бе 20.2%, но да не изброявам. Конкретно за „Има такъв народ“ на Слави и на мен до последно ми се даваше, че заради разочарованието на хората ще са под 4% бариера и няма да намерят място в парламента. Така и се случи.