0

- Инж. Трифонов, какви тайни крие село Петко Славейков?

- Според мои, а вече и на други колеги проучвания в селото има подземна пирамида като откритите в Босна и Херцеговина от проф. Семир Османагич. А нейните тайни са като на всички подобни градежи, пръснати по цял свят - Босненските, Пиротската, Мачу Пикчу, пирамидата на слънцето в Мексико, както и най-известните - в Египет край Гиза. Те са нашата връзка с Космоса. Така че, за да отговоря на въпроса ви, трябва да започна от източника на всички тайни – нашия изначален дом – Вселената. Тя е една вечност, в нея всичко видимо и невидимо се появява, съществува и угасва в един непрестанен кръговрат. Но все повече напоследък и сред учените се насажда мнението за онова, което индийската митология например отдавна говори, че имаме не една, а много вселени (мултивселена).

- Факт е, че митологията удивително напомня модерните космологични теории, но не е ли време вече да се появят и по-солидни доказателства?

- Според мен доказателства има, но се прикриват, тъй като човекът не е готов. Ето едно такова доказателство случайно дойде от снимка на телескопа „Хъбъл“. Тя беше засекретена дълги години от НАСА по нареждане от най-високо място и едва наскоро благодарение на съвестен служител видя бял свят. Бе наречена Градът на Бога или Рая, защото на нея се виждаше една Мегаструктура - космическо тяло, което не може да е плод на светлосенки или илюзия. В сравнение с него Земята би изглеждала като прашинка. Счита се, че нашата слънчева система се е появила при Големия взрив преди 13,7 млрд. години. С помощта на моето радиестезично махало аз установих и други интересни факти.

- Какво по-точно визирате и каква е връзката на т. нар. Рай с вашето село?

- Бях започнал да ви разказвам, че Големият взрив е предизвикан от това тяло, наречено Рая, откъдето и ние сме произлезли. То посява условията за живот, тъй като представлява своего рода магнит със силови линии. От него излиза материя, която по формулата на Айнщайн лети с енергия, равна на масата по скоростта на светлината на квадрат. Така са образуват първо слънцата, а после по техните силови гравитационни линии се формират и подреждат планетите и по-малките луни. След това идва периодът на изстиване и накрая започва заселването. Конкретно в нашата система е имало три места с условия за живот - Сатурн, Марс и нашата планета Земя.

Но това, което в момента наблюдаваме на Земята, като процеси с природни катаклизми, замърсяване, вече се е случило на Марс. Когато цивилизацията там е достигнала висок етап на развитие, виждайки, че планетата им вече става негодна за живот, започва да се разселва в други звездни системи. Една част от тях са дошли на земята. Високо в Хималаите заради необходимостта от ниски температури извънземните са създали лаборатории за обогатяване на генетичния фонд. Там са кръстосвали местни животински видове, и по-специално маймуни, със свои извънземни гени. Проф. Мулдашев в своите трудове говори за 5 такива лаборатории. Сетне с кивоти са пренесли генетичния материал към по-топлите води надолу. Неслучайно река Ганг е наричана Майката на света, тъй като от нея е тръгнал животът.

Според мои метафизични изследвания пирамидите са дело именно на тази извънземна цивилизация, дошла от Марс.

Тя е минала нивото на въглеводородните горива, тъй като ни предшества милиони и милиарди години в развитието си. Използвайки своите фантастични технологии в комбинация с ресурса на планетата ни, марсианците са строили пирамиди като бази - станции за производство на енергия и хранилища за генетичните банки.

- А откога датирате хипотетичната подземна пирамида под вашето село?

- Тя е вдигната по времето на строежите в Египет или малко по-рано. Била е предназначена за лечение и производство на енергия. Отдолу има зали с баласт, където е влизала вода и се е получавала на върха енергия, използвана вероятно за битови и други нужди.

- А кое ви дава основание да считате, че отдолу на склона, наричан Калето, има такива древни и фантастични от днешно гледище градежи?

- Още от турското робство са запазени спомени, че там е имало входове към подземни галерии. Говорил съм със собственика на горските имоти, който от своя страна има информация от баща си, а той пък от дядо си. Така научих, че преди Освобождението е намерена карта в архива на османския паша, направена върху козя кожа. Сега тя се намира в Истанбул, пренесена от изселници. Но аз видях нейно копие. Схемата показва напречен разрез на пирамидата, а бележките са на латински език (вероятно е правена още от римляните), над които има превод на турски. Около 1870 г. входовете на пирамидата са били зазидани, тъй като пролетно време водите по склона са влизали в шахтите й и са акумулирали в галериите голямо ниво, от което в един момент тръгвала приливна вълна, причиняваща големи щети. Затова една пролет местните са закарали 10 волски каруци с непрана вълна. Нахвърляли са отгоре камъни, тръни и са запушили входовете.

Когато навремето слагаха мобилната антена под върха идваха специалисти с геодезична апаратура. Пред наш земляк един от тях е казал, че отдолу сигурно има неща, по-скъпи от златото. Какво са показали снимките на уредите никой не знае.

- Има легенди за камъни с отпечатъци на извънземни крайници с по три пръста по склона. Вие виждали ли сте такива?

- Бившият кмет, който почина, ми е споделял, че наистина е имало камъни със странни отпечатъци и стъпки. Но едно време те са помислили, че това са нишани за имане. Така са разбили камъните с кирки, за да дирят под тях злато, а то нищо е нямало, тук-там фосили. Всъщност цялото Севлиевско поле преди хиляди години е било езеро – днес могат да се видят черупки на миди горе по скалите. След едно голямо земетресение, като това сега в Турция, дето беше, се е отцепила планината и езерото е изтекло. Като е излязла лавата, тя е хванала като в капан подводните обитатели и от водата бързо се е охладила. Такава обстановка вероятно заварват извънземните при първите им експедиции до Земята.

- За вашия район има и доста интересни предания, че тука е заровено съкровището на цар Иван Шишман. Откъде тръгват тези легенди?

- Когато Иван Шишман бяга от Търново със своята свита, с жена си и сина Фружин, напред винаги е вървял някакъв отряд, за да разузнава дали е безопасно. Тогава една част от турците са минали през Троянския проход към крепостта в Никопол. Друга османска част е минала Еленския Балкан, за да обсади Търново. Най-вероятно, когато царските хора са стигнали в подножието на нашата планина между Севлиево и Ловеч (по стария път от Търново за София), са се натъкнали на опасността. Пътят минава през село Къкрина, което е само на 5-6 км от нас. И къде да се скрие царската свита, най-удачното място са били галериите на пирамидата. Неслучайно после бяха намерени в близост фиалии и златни накити.

- А как се чувстват хората в здравословен аспект в този район?

- От личен опит ще ви кажа, че много от болестите, които имах излекувах горе на върха. За мен като радиестезист обяснението е следното. Нашето здраве се крепи на 3 основни стълба: вода, храна и енергия. Когато тия три неща не са в необходимото съотношение, започваме да боледуваме. По време на пандемията от Ковид-19 мястото бе изключително благодатно за изцеление, защото горе атмосферата се озонира, а това помага на тялото да се справи с вируса. Мога да кажа, че пациентите от голямата белодробна болница в Радунци биха имали голяма полза. Според източната медицина човек има 7 енергийни центъра, наречени чакри. През тях енергията влиза и започва да изцелява свързаните с тях органи и системи. Терапията се състои от поне 2 часа стоене горе. Аз съм прекарал инсулт. От него имах аритмия и високо кръвно и всичко това отшумя.

- Какво ви споделят хората, които вече идват във вашето село за туризъм или природолечение?

- Колкото и куриозно да звучи на някои, но идват хора за всякакви болести. Доста заможен българин, който работи в Швейцария, дойде само за една събота и неделя. Разказа ми, че хванал някакви болести от химикалите, с които работил на младини. Преди време една жена бе дошла от София с оплакването, че не могат с мъжа й да имат деца. Наскоро по друго семейство тя прати вест, че вече имали рожба. За мен всички болести са свързани с неправилното протичане на енергиите в нашето тяло. А горе се получава енергиен душ, както го наричат японците. Той хармонизира нашите чакри, отделно имунната система се стимулира да се отърси от отровите и тялото отново започва да взаимодейства на биоенергийно ниво с природата и Космоса, от който сме частица всички ние и планетата, която обитаваме.

- Вашето село бе посетено и от покойния Богомил Герасимов, който бе експерт по пирамидите. Той какво установи на място?

- Той е идвал 4 пъти и бе възхитен. Според него подземната пирамида в село Петко Славейков е една от най-мощните на наша територия. Той също казваше, че голяма част от тези пирамиди са били строени с цел добив на енергия, като нашите електроцентрали, и за изцеление. Герасимов обаче бе разочарован, че българите оставаме Томаневерници по отношение на невероятните ползи от древните градежи. Но освен него и други изследователи са идвали. Например един ден пристигнаха двама професори от Испания. Те споделиха, че са обиколили доста места в това число и Мачу Пикчу в Перу. Разказаха, че са проучвали как в непристъпни местности са градени по 2000 тона камъни.

- Как се е случвало това строителство без съвременните технологии?

- Това е най-важният въпрос – как са строени тези пирамиди както над земята, така и онези все още скрити под нея. Наистина в древността не са ползвали кранове. Но и съвременната техника трудно би се справила. Така че теорията за някакви скрипци и роби трудно издържа. Според мен както човешкото тяло, така и всичко около нас има енергийна обвивка, наречена аура. Ако човек е развил на 100% възможностите на своя мозък, може да взима тази обвивка и чрез мисълта си (телекинеза) да премества големи каменни блокове сякаш са леки като балон, преодолявайки земното притегляне. Марсианците са знаели как да задействат тези мозъчни центрове. А може да са имали и някаква друга технология, която за нас е все още загадка.

- Последно да ви попитам, защо селото ви носи името на големия поет и политик Петко Славейков?

- Славейков е родом от Трявна, а е учителствал в Ловеч. Неговият правнук ми разказваше, че когато е пътувал по този маршрут, редовно е преспивал в хана на ходжата в нашето село. Големият българин е бил много голям сладкодумец и по цяла вечер е занимавал местните с различни истории от политика до легенди, предания и фолклор. Заради неговия дар да разказва истории тукашните хора са го нарекли Чурулик Петко. През 1934 г. при преименуването на селището е решено то да бъде кръстено именно на него.

Това е той:

Инж. Величко Трифонов е бивш директор от индустриални предприятия в Севлиево и Габровско

Една катастрофа през 1996 г. променя живота му и той тръгва по духовен път на развитие

Понастоящем е радиестезист и експерт по метафизични явления

Занимава се с природолечение чрез кристалотерапия и биоенергия, радетел е за природосъобразен начин на живот с използване на енергийните центрове на България

Според Трифонов в село Петко Славейков има подземна пирамида, подобна на откритите в Босна