0

Р адиестезистът инж. Величко Трифонов твърди, че е разбулил мистерията на Христовото Възкресение.  „То не е мит, а напълно реален факт. Христос се е върнал от света на мъртвите в плът, тъй като е имал рекордно количество душевна енергия в тялото си“, разкри сензационно инж. Трифонов.

Със своето радиестезично махало той е замерил количеството на енергията в тялото на Божия син. То е било фамозните 70%. За сравнение  нивото на душевна енергия у най-силните и талантливи българи е 14-15%. „Т.е., за да възкръснем като Иисус, ни трябват още 55% от тази божествена величина“, убеден е родният метафизик. 

Утроба

Всеки плод в майчината утроба получава душа. Тя слиза в женския плод между 88-ия и 21-вия ден преди раждането. „Посветените я наричат душевна енергия. Колкото е по-голяма тя, толкова по-голям е броят на отворените мозъчни центрове в бъдещия индивид. Мои радиестезични изследвания са показали, че душевната енергия на богочовека Иисус Христос е била рекордните 70%. Благодарение на това той е вършил своите чудеса, изцелявал е сакати, връщал е хора от оня свят, като е регенерирал телата им. А накрая е дошло време и на себе си да помогне, като е възкръснал от гроба“, убеден е инж. Трифонов. 

Той е установил, че гениалният Айнщайн, измислил теорията за относителността, е имал 44% душевна енергия. „Ванга имаше 50%. Благодарение на това тя общуваше с невидимия свят, лекуваше различни заболявания, в това число и безплодие доста успешно“, заявява езотерикът. По думите му колкото по-голяма е тази богова величина, толкова човекът е по-надарен в определена професионална област (музика, писане, изобретения, търговия, бизнес и т.н.), а и сетивата му са по-отворени към фините планове, измерения, към духовния свят. 

Медицински феномен

Инж. Трифонов направи езотеричен прочит и на мистериите около самото зачатие на Иисус.  Всеизвестна е притчата за непорочното зачатие на Дева Мария. Пред нея се явява архангел Гавраил и й съобщава, че ще роди Божия син. „От гледна точка на медицината раждането на дете без мъжко семе е невъзможно. Освен ако не е бил налице рядък медицински феномен.

Според редица езотерици и пророци в самото начало човекът е бил двуполово същество. По мое виждане напълно възможно е тази функция за възпроизводство да се е запазила на латентно ниво или да е била отключена точно у Девата. От гледна точка на родителите всичко това е било не просто изумително, но и доста притеснително, тъй като тя е била между 12 и 14 години. А и как околният свят е щял да погледне на това обяснение за непорочното зачатие на девойката. За да запазят честа на дъщеря си, родителите й я омъжили за значително по-възрастния от нея дърводелец Йосиф“, търси скрития смисъл в Библията Величко Трифонов. 

Аномалията

При раждането си Иисус получава огромна душевна енергия. Тази аномалия в нашия триизмерен свят е нямало как да остане незабелязана от влъхвите - посветените вавилонски и асирийски магове, дошли в библейските времена край яслите на Иисус. Аномалията е усетена и от жреците на цар Ирод. Те веднага предупредили владетеля за раждането по тези географски ширини на феноменален човек, застрашаващ властта му.

Това бил Месията, за когото говорили древните пророци. „Именно тогава Ирод нарежда да бъдат избити всички младенци. По една случайност Мария и Йосиф успяват да се спасят заради започналото по това време преброяване на жителите на Римската империя. Покрай това те предприели пътуване от Назарет към Витлеем. Там преспали в една пещера обор, където ги заварило и щастливото събитие - раждането на Иисус Христос“, припомня библейското предание Трифонов. 

Спасен по волята на съдбата и обстоятелствата, свръхестествените способности се проявяват при Иисус в по-зряла възраст. А чудесата, които той извършва в своя кратък земен път, се дължат именно на феноменалните му способности. Благодарение на своята душевна енергия, която е връх в света на земите, той е можел да лекува болните хора, да преструктурира материята, да превръща водата във вино. Накрая, унижаван и оплюван, с трънен венец на  главата, той носи тежкия кръст за всички добрини, които е сторил. 

„Екзекуторите са знаели за неговите лечителски способности, но не са предполагали на какво е способна душевната енергия, дадена на този човек от Бога. Тя, както вече отбелязахме, по волята на по-висша промисъл отбелязва пик в човешката еволюция, недостижима вече 2000 години“, развива своята теория радиестезистът.  

Пътешествия

Съществува и друга хипотеза, според която Иисус е усвоил знания от йогите, докато е бил в Индия. Според апокрифни теории там той прекарал липсващите в Библията години - никой не знае какво е правил Христос между 12- и 30-годишна възраст, когато започва да благовестява Божието слово. Това дава храна на различни конспирации. Предполага се, че през това време е бил в Индия, където благодарение на медитативни практики е отключил своите способности, заложени още при раждането му. Според инж.

Величко Трифонов, когато приковали Иисус на кръста, то е минал в състояние на анабиоза (летаргия). Феноменът е наблюдаван при посветените йоги, които са способни със забавяне на дишането да изпаднат в нещо като изкуствена кома, която минимизира пораженията по тялото и дава импулс впоследствие за регенерация. Родният метафизик разяснява, че запознат с тези процедури, феноменът Иисус настроил биологичния си часовник така, че да събуди тялото в точно определено време.

Както е описано и в Светото писание, Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили го в плащ и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалеч от Голгота - хълма на кръстната екзекуция. Входът на погребалната ниша, както е бил обичаят, е затворен с масивен камък. Отвън остават войните пазачи и неговите поклонници и ученици. 

В един момент всички надоумяват как нишата се отваря, а от нея излиза Христос, който се понася над множеството. Това поставя пред съвременната наука два логични въпроса. Възможно ли е някой да е халюцинирал и как Иисус левитира? Ако това е било само привидение, то подобни случки са характерни за отделна личност в момент на емоционално предразположение. Според Библията обаче очевидците са поне три лица, назовани по име, че и повече. Както говори и библейският текст, никой от учениците на Иисус не е очаквал Той да възкръсне, което изключва версията за халюцинация. Евангелист Лука казва, че когато Иисус се е появил на учениците си, “Те се стреснаха и уплашиха, като мислеха, че виждат дух”. Според евагелист Йоан пък Мария първоначално не познала възкръсналия Иисус. 

В Коринтяни се говори още, че стотици хора видели Христос жив след смъртта му. Веднъж Той се появил на 500 души едновременно. „Какво всъщност се е случило. След толкова години изследване на човешките възможности и божествените сили и енергии според мен Христос е използвал силата на душевната си енергия. С нея по волята и на Твореца той се е съвзел, а после е осъществил левитация. Междувременно хипнотично е въздействал върху войниците, които сами са отместили камъка пред Божия син“, убеден е Величко Трифонов.   

Плащаницата крие квантови следи 

Плащаницата е следващият елемент от митологичния пъзел, който би спомогнал за разплитането на мистерията на Христовото Възкресение. Много е възможно не само учениците, но и римските войници, симпатизиращи на Месията, да са запазили  лененият плат, с който е било покрито тялото на Иисус, предполага инж. Трифонов. В момента реликвата се съхранява в Торино. 

Торинската плащаница

 Торинската плащаница

„Ако е имало възкресение, което си е чисто квантов процес, то белезите, които очертават човешки ръст върху плата, ще докажат как се е случило това. По законите на квантовата теория всяка материална частица от дадено тяло пази пълна информация за личността на нейния собственик. В нея се съдържа душевна енергия, която я придружава до нейното изчезване от физическия свят. Именно заради това в замъци например понякога се виждат призраци.

Ефектът е, че един косъм, кост или дори една частичка да е останала някъде от някой човек с по-силна душевна енергия, то тя пази като звукозаписна плоча неговия образ. Така ако приемем, че кръвните следи от плащаницата са от тялото на Божия син, то чрез технологии, които вече съществуват, макар и секретни, бихме могли да извършим медиумичен прочит на онези времена.

Така ще разберем и следващия въпрос какво се е случило с Божия син след Възкресението и дали наистина е пътувал по света като свръхсъщество. Както и другата апокрифна версия, че е бил феномен от божествена величина. Има и теории, че гробът му се намира някъде в Индия. Разбира се, не бива да се изключва и библейската истина, че сега Иисус е застанал отдясно на Бога и един ден ще съди живи и мъртви.