0

Р иалити семейството Сами Хосни и Мила Савова прибраха вкъщи и втората си рожба - малката Сорая. Вчера мама и бебе бяха изписани от столична болница и вече са у дома, където се радват на компанията на татко Сами и баткото на Сорая - първородния син на Хосни и Савова - Тарек, който е на годинка и четири месеца.

Семейство

Щастливата майка разкри, че към момента Тарек не ревнува от сестра си, а дори при първата им среща в болницата я е галил и целунал. „Истината е, че ние се опитвахме да интегрираме Тарек, че ще има сестричка още по време на самата бременност. Когато вече ми личеше и имах голям корем, започнахме да го караме да ми целува корема, да й говорим“, разказва Мила и допълва: „Сега, когато се запознаха двамата в болницата и той започна да я гали, накарахме го да ми помага и да носи памперсчета, да я цунка. Към момента изглеждат добре нещата, ще видим дали занапред ще изглеждат така розово нещата“ (смее се), разказа Савова в предаването „Нa кафе“ по NOVA. Двамата със Сами ще дават същата любов и внимание на сина си, каквито са давали досега и по този начин ще се опитат да избегнат ревността, която често се поражда в по-големите деца при появата на бебе вкъщи.

Също като батко си Сорая има нетрадиционно име за нашите географски ширини, но Мила поясни, че е търсено нещо звучно, а и значението и на двете имена на децата им значи звезда. „Тарек значи сутрешна звезда от арабски. Сорая също значи звезда. Всъщност има спекулации дали значи съзвездие или ярка светеща звезда. Идеята ни беше да са много звучни и нетрадиционни имена за България, но също така те са много традиционни за арабските държави“, поясни Савова.

Усмивка

Освен че името на малката принцеса има почти същото значение като това на батко й, тя ще носи и дрешките му, когато е бил на нейната възраст. Мила разкри, че пазят всички неща на Тарек и те ще послужат в отглеждането и на дъщеря им. „Всичко е от Тарек останало. Ние не сме от тези хора, които отдават голямо значение на вещи и т.н., така че не се изненадвайте, ако видите Сорая облечена в синьо или зелено“ (смее се), споделя още Мила.

Макар да са минали само 5 дни от раждането, което бе секцио, тя се чувства в перфектна форма и усмивката й не слиза от устата й.

„Родих я по-мъничка в сравнение с Тарек. Той бе 4 кг и малко, а тя се роди 3,100 кг. Абсолютно всичко мина прекрасно. На мен докторите ми казаха, че колкото по-бързо се възстановя след секциото, толкова по-бързо ще ми я дадат и дадох всичко от себе си това да стане максимално бързо. Има и нещо друго, аз съм на мнение, че ако се фокусираш върху болката, я има, но ако не, я няма“, с усмивка казва Савова.

Обич

С такава широка усмивка тя влезе и да ражда. Дори да я е било страх в някакъв момент, не си позволява да даде воля на тези емоции, защото за нея хубавите неща не бива да бъдат пропускани от някакви малки негативни мисли. „Просто се случват толкова хубави неща. Животът е толкова хубав и ако се фокусираме върху малките неща, които могат да ни спънат, ще загубим част от емоцията на всичко прекрасно, което се случва. Затова аз искам да изживявам положителните емоции, а не да мисля за малките камъчета, които могат да ни обърнат каручката“, категорична е щастливата майка. Мила не скри щастието си и от факта, че и на двете й раждания любимият й мъж е плътно до нея. „Този път не се разплака. Първият път с Тарек плака, защото му беше за първи път. Сега беше по-стабилен, но в същото време и доста емоционален. Аз смятам, че те двамата ще бъдат много привързани един към друг като баща и дъщеря. Истината е, че аз не мога да си представя да родя без Сами да е до мен. Всъщност не мога да си представя да изживея някой хубав момент без него. Много съм щастлива, че и двата пъти имаше огромно желание да е с мен, с нас и да види пръв децата ни“, с обич завършва Савова.

Савова се връща на работа през април

Мила е мастер в правенето на микроблейдинг и дори в болницата не спря да работи. „Да, имах да проверявам курсови работи и исках да отметна част от тях. Момичетата искат да се развиват и аз не желая да им спирам пътя, защото раждам, и така. Исках да си оставя 1 месец за мен и Сорая, но май няма да стане, защото на 8 април се връщам на работа. Тя ще си е при мен“, разказва амбициозната майка. Самият Сами пък е изкарал курс за работа с лазер, който премахва стар микроблейдинг и татуировки. „Вече, като звънят за час, и искат да са при Сами“, смее се Мила.