0

Б иографията на Васил Левски изникна сред обявите за подаряване на стари и ненужни вещи, видя „Телеграф“ в платформа за публикуване на безплатни обяви.

Изданието е от 1946 година и е на издателство „Българска работническа партия (Комунисти)“. Книгата е написана от Никола Кондарев и има 5000 броя тираж. Биографията е над 250 страници, разделена на различните периоди от живота на Апостола. В други сайтове, където се продават стари книги, за същата искат 15 лева, показа проучване на „Телеграф“.

Вещи

Черно-бял телевизор „София 21“, разработен у нас преди близо 50 години, и холна секция, част от обзавеждането на почти всеки български дом от същото време, търсят нов собственик. За телевизора няма допълнителна информация в обявата, освен че се предава само лично, взима се от Пазарджик. „София 21“ е един от най-разпространените български черно-бели телевизори, разработен през 1976 г. в слаботоков завод „Климент Ворошилов“, София, където и се произвежда. Сандъкът използва руски кинескоп и има изцяло транзисторизирана схема и трансформаторно захранване. Сред обявите, в които се подаряват вещи, има и холна секция. В описанието пише, че е изключително запазена и здрава. Тя представлява ъглов шкаф с витрини, етажерки и вратички, а височината достига почти до тавана. Цветът на шкафчетата е тъмнокафяв. Има и такава, която е в по-светлата гама и разполага с място за всичките вещи на едно домакинство. Подаряват се и много стари сервизи, бюфети и тоалетки. Голяма част от обзавеждането търси собственици, тъй като жилището е продадено или наследникът прави основен ремонт.

Животни

Освен вещи има десетки обяви за кучета, котки и дори зайче, които търсят стопани. Повечето от тях не са породисти, но има и за расови животни. Например търси се стопанин за красиво кане корсо, ротвайлер и доберман. Много от тях обаче са на възраст между 1 и 5 години. В някои от обявите е описано, че животните са ваксинирани, обезпаразитени и дори кастрирани. Има и такива, които дават куче срещу договор за осиновяване. Животното е чипирано и се казва Чарли.