0

П еперони е пикантен, но не и лют салам, направен по италиански маниер в Америка. Предполага се, че за пръв път се появява в Ню Йорк, но и други градове са кандидати за родоначалното място на този вид салам. Поне за пръв път през 1919 г. колбасар в Ню Йорк дава името пеперони на своите салами. Ето идеи от gotvach.bg.

Богата пица

Продукти:

За тестото

300-400 г брашно

четвърт кубче мая

1 ч.л. сол

1 с.л. захар

150 - 200 мл хладка вода

4 с.л. олио

За плънката:

1 бурканче италиански сос за пица

100-150 г пеперони

100 г чеснов колбас

4 чушки

2 домата

1 малка консерва царевица

100 г сирене

250 г кашкавал

риган или чубрица

Приготвяне: Замесваме с изброените продукти тесто. Оставяме да втаса 30-40 минути. Разделяте тестото на пици според броя, който искате. Взимаме едното парче тесто и с помощта на точилка разточваме тънка кора. Слагаме соса за пица и след това всичко останало без кашкавала. Ръсим с риган и добавяме рендосания кашкавал. Печем на 200 градуса до готовност. Приятен апетит!

Хапки с плънка

Продукти:

200 г кайма

250 г салам пеперони

сол

1 скилидка чесън

50 г сирене бри

0,5 ч.л. сол

Приготвяне: Каймата се омесва с настъргания колбас (може да използвате пеперони, обикновен шпек салам или луканка). Добавяте накълцания чесън и солта, размесвате добре и оставяте в хладилник за около час. Преди да изпечете, оформете с ръце под формата на малки кюфтенца и пъхнете в средата им парченце сирене (около 1 см широко и 1 см дълго). Пекат се в тава, застлана с хартия за печене, за половин час на 250 градуса. След като са минали около 17 минути обърнете, за да се изпекат равномерно и от другата страна. По време на печенето на тези хапки не се слага никаква мазнина, а дори каймата се топи и ще видите, че ще се отдели голямо количество такава на дъното на тавата.