0

- Г-жо Стоянова, носи ви се славата, че имате лечителски способности? Кога усетихте, че може да помагате на хората, и как го правите всъщност?

- Аз съм от казанлъшкото село Кънчево. Практикувам рейки. Лекувам хора с лечебната вселенска енергия рейки. Преди година и половина напуснах работа, защото реших да се отдам изцяло на пътя, по който съм поела. Преди това работех 8 г. в шивашки фирми и 4 г. в оръжейния завод „Арсенал“. На 39 г. съм, омъжена, с две деца - дъщеря и син.

Оръжеен завод Арсенал

 Оръжеен завод Арсенал
 

- Откога имате спомени, че имате по-специални дарби?

- От майка ми знам, че когато съм била на 3 годинки, е починал нейният баща и след неговото погребение аз съм виждала как нещо ходи в стаята. Аз нямам никакъв спомен за това. „Излекували“ ме от тия видения по бабешки. Оттогава до преди 3 години и половина нищо особено не се случи. Всичко започна, когато почина майка ми. Три месеца след нейната смърт започнах да виждам енергия. Ходих да питам какво се случва и ми обясниха, че това е енергията на моята майка.  

- Какво виждахте, какво усещахте тогава?

- Много тежко преживях смъртта на майка ми. Явно от силния стрес отключих нещо - започнах да чувам мислите на хората около мен, което беше много гадно. Започнах да виждам енергии. Например аз знаех след половин час кой ще срещна и на каква тема ще говоря с него и така се случваше. Тъй като това беше голям стрес за мен, усещах някакво присъствие и много други неща, реших да посетя една посветена жена в Стара Загора.

Баща ми ме свърза с нея. Тя ме прие, обясних й какво се случва, тя ми погледна ръцете и каза: „Момиче, ти си медиум и те виждам в бели дрехи, ще лекуваш хора”. А аз си казах наум: „Само едно баене от баба по наследство знам. Не съм учила за лекар”. 

Тя обаче каза още: „Ще видиш, ти ще лекуваш хора”. Аз не го приех сериозно, но след като ходих при тая жена, нещата започваха да се засилват - мина месец и реших пак да отида при нея и да направя регресия. Тази регресия много ми помогна. След нея аз разбрах, че имам посока и цел в тоя живот. 

- Обяснете за каква регресия говорите?

- Регресията е връщане в минали животи с помощта на специалист. Тя ми помогна много да стартирам, защото аз в един от миналите си животи се видях като лечител мъж. Тази жена от Стара Загора ми стана учител.

-  Преди това как точно усещахте мислите на хората? Като визия, като глас или като мисъл?

- Например стои колежка до мен и я чувам какво си мисли. То се спуска като мисъл в мен. След 5 минути същите думи ги чувам от устата й. 

- Как протича регресията, това сеанс ли е?

- Терапевтът те поставя в полубудно състояние и със специална техника те връща назад в минали животи. Мен ме върнаха в 4 живота, в които бях и мъж, и жена. 

- Колко назад във времето е това?

- Не мога да кажа, то не става ясно. Вижда се дали си мъж или жена, с какво се занимаваш. Аз видях стари картини, особено къщите - те бяха с каменни зидове. Аз се видях и като мъж, и като жена, но лечителят беше мъж. 

- С какво чувство излязохте от регресията?

- Може би при всеки е различно, но аз след процедурата разбрах, че трябва да тръгна по този  път - пак на лечителство и да помагам на хората. С течение на времето започват да се осъзнават нещата.

- Как започнахте?

- В началото изкарах първо ниво на рейки, за да ми канализират енергията. След това имаше 21 дни работа върху себе си. Приемам хората в къщата на баща ми, тъй като в едно видение след смъртта на майка тя ми каза, че аз трябва да приемам хората точно в тази стая и къща. Аз живея в Кънчево на друг адрес със семейството ми.  

- Как става канализирането на енергията на човек, който ще се занимава с рейки?

- Със специална инициация и материали за учене - да четеш как се работи със символи и с намерения. Тази система е развита през ХХ век - целебната вселенска енергия, всеки човек може да я практикува, стига да е отговорен.

- Как започнахте да помагате на хората?

- На мен ми трябваше нещо, с което да започна. Рейки е просто усъвършенстване на дарбата ми. Тази жена ми помогна в това, канализира енергията ми, за да мога да владея дарбата си и да помагам. Когато дойде човек, посланията ми идват отгоре. Вече имам 7-а степен на рейки. Първите ми пациенти бяха хора от селото ми. Споделих с моя съседка какво съм изкарала, нейното внуче е на възрастта на моя син, израснаха заедно. Когато беше 4-5-годишна, на вратлето й излезе някакво образувание. Лекарите казали, че е на такова място, че няма как да се отстрани. Аз предложих да опитам да помогна и след всекидневна работа с енергията това образувание значително намаля. После другите ми пациенти бяха братовчеди на съседката. Едно момиче беше загубило детенцето си в 7-ия месец. Ходих у тях на сеанси и ми се даде, че тя ще има 2 деца. Успокоих я, работихме с нея. След 5-6 месеца забременя с близнаци. Роди се само едното от дечицата и сега е живо и здраво. Тя разказа на някой, той дойде и така започна моята работа. 

- С какви болежки и проблеми ви търсят хората?

- Хората страдат от дискови хернии, дископатии и плексити. Има и хора в тежко състояние. Опитвам се да помагам дори на хора, болни от рак. Имам случай на стопен рак на гърлото на един човек от Хасково само за месец и половина благодарение на таблетки, които използвам. Има и хора с магии. Това го разбирам, когато лея восък - дава ми се картината, мисълта ми идва отгоре и казвам на човека да търси някой да я развали.

- Как действате при болен човек и как при омагьосан?

- Когато човек е болен, са необходими поне 5 процедури. Сеансите са по 30-40 минути. Когато започна да полагам ръцете си по тялото на човека, виждам къде е проблемът. Понякога влизам в самия орган и го виждам. Аз задавам въпроси нагоре и информацията ми идва като мисъл.

- Лечението е с енергия от вашите ръце към болния орган ли?

- Да, но лечението е различно. Има хора, които са в депресии, много добре се повлияват от самия сеанс. Аз преценявам в кои случаи може да помогне и хранителна добавка. Индивидуално е. Имам случай на човек, на когото не повлия нито енергията, нито добавките. 

Когато направя сеанс и видя, че няма болест на физическо ниво, казвам на човека да ми се обади на другия ден, аз държа на обратната връзка, за да видя как се чувства, дали е спал добре, дали се е будил и тогава решавам дали да му лея восък. Още по погледа на човек разбирам дали има направена магия, восъкът е допълнение.  

- Можете ли да разваляте магии?

- Не. Аз не мога да развалям магии. Като видя, че има, казвам на човека да потърси някой, който може да разваля. Няма как да му помогна в този случай. 

- Какво ви впечатлява или натъжава при контактите с хората, които ви търсят за помощ?

- В началото бях много впечатлена от резултатите, които имам. Това ми даде стимул да се обучавам в  следващите нива на рейки, защото хората наистина получават облекчение, мога да кажа изцеление. След момичето, което забременя, имам още 4 бебета само с енергийната практика. Помагам при наместване на дискови хернии. Когато слагам ръка по гърба, енергията тръгва и започва сама да движи ръката ми, която намества диска. 

- Какви болести лекувате?

- Безплодие, дископатии, дискови хернии, депресии. Стига човек да вярва. Имала съм случаи на хора, които не вярват, няма как да стане при тях - и 20 пъти да дойдат, не се получава. Вярата е основното. Не мога да кажа, че съм гледачка, но когато ми бъде зададен въпрос от клиент, получавам информация, която да му предам. Имах човек с износени коленни стави. За 6 месеца дойде 5 пъти на сеанс. После отиде да направи втора снимка да види какво сме направили и се оказа, че в едната става вече имаше милиметър и половина пълнеж, а в другата - 2 мм. И сега човекът има болки, но не както преди. Имам и тазобедрени стави пълни отново по божествения начин.

- Вярваща ли сте?

- Много и ще ви кажа как започна. Малко преди да се появят способностите ми, беше преди 5-6 г., малкото ми дете беше болно от пневмония 3 месеца, то бяха антибиотици и все недоизлекувано. Тогава работех в завод „Арсенал“, всеки ден след работа ходех на църква и се молех -  от 16 до 17 ч., докато дойде съпругът ми да ме прибере. Три месеца поред не спирах да се моля.

В един момент ми дойде точният лекар по препоръка на една приятелка, който ми излекува детето. След това друг човек ме упъти да отида на Кръстова гора. Това спаси детето ми. А аз не спирах да се моля, защото детето беше изпило много антибиотици и се молех да дойде нещо, което да помогне да го изчисти.

Кръстова гора

 Кръстова гора

Сутрин ставах с „Отче наш” и един ден жена препоръча на моята свекърва да отидем при лекар хомеопат в Стара Загора. Шапка й свалям на тази жена - уникален лекар. Това още повече засили вярата ми, още повече повярвах, че наистина Бог помага. И до ден днешен продължавам да се моля всяка сутрин. Когато се молиш от сърце и с душа, винаги имаш отзив на молитвата си - изпраща ти се точният човек, който да помогне. 

- Как определяте цената на помощта си?

- Цена няма, защото има бедни хора. Като дойде някоя баба с износени коленни стави, не можеш да й искаш пари. Оставям хората да преценят колко да оставят. Някой може да има голяма нужда, но малки възможности. 

- Кое ви дава сили да лекувате?

- Аз не съм последовател на Бялото братство, но има една мисъл на Петър Дънов, която е мантра за мен: „В изпълнението на волята на Бога е силата на човешката душа”. Това го усещам с душата си и вървя по този път, много стриктно го следвам. Знам, че когато наистина вървиш по Божията воля, започва да ти се отварят пътят и възможностите, и хората, на които трябва да помогнеш. 

Това е тя:

Алтернативният лечител Невена Стоянова е от казанлъшкото село Кънчево. Тя твърди, че има дарбата да помага при различни болести, както и да открива магии. 

Докато работила в оръжейния завод „Арсенал“, майка й починала. Стресът от голямата загуба отключил у Невена свръхестествени способности - първо видения и телепатия.

След консултации с езотерици  тя решила да се специализира в практикуването на рейки - енергийна духовна практика, част от източната медицина. Младата жена разкрива, че така е успяла да канализира способностите си, а те се засилили още повече, след като започнала да се моли в черквата на Бог.