0

Б арът от комедийния телевизионен сериал „Бар Наздраве“ беше продаден за 675 000 щатски долара на търг в американския град Далас, съобщи АП.

Това беше рекордната оферта от общо 1000 реквизита, костюми и декори от известни телевизионни предавания. Всички предмети бяха от частната колекция на Джеймс Комисър (58 г.), който колекционира реквизити от телевизионни продукции от 1989 г. насам. Докато преди е мечтаел да направи музей, в който да съхранява колекцията си, сега той е решил, че е време да изнесе всичко от складовете, за да даде възможност на феновете да се радват на предметите от любимите си предавания.

По оценка на аукционната къща „Херитидж окшънс“ общата сума за предметите, продадени по време на тридневното събитие в град Далас, е над 5 милиона долара.

„Успехът на търга потвърди нещо, което винаги съм знаел: че телевизионните герои са скъпи членове на нашето голямо семейство и че техните и нашите истории са неразделими“, каза Комисър.

Костюмите на Батман и Робин, носени от актьорите Адам Уест и Бърт Уорд в сериала „Батман“ от 60-те години на миналия век, бяха продадени за 615 000 долара. Старият декор на популярното „Вечерното шоу“, водено от Джони Карсън, достигна 275 000 долара, казаха от „Херитидж окшънс“.

Декорът от комедийния сериал „Всички в семейството“ пък се продаде за 125 000 долара, а аукционната къща уточни, че купувачът му също е предложил и печелившата оферта от 250 000 долара за столовете, използвани от главните герои в деветия сезон на сериала. Оригиналните столове от предишните сезони на предаването се намират в Националния музей на американската история към Смитсоновия институт. Комисър обясни, че те са били дадени на музея в момент, в който се е смятало, че сериалът ще приключи след осмия си сезон. Когато „Всички в семейството“ продължил, на столовете са били направени копия, които впоследствие се озовали в колекцията на Комисър.