0

В нощта на американския Супербоул над 100 млн. зрители в целия свят проследиха спиращата дъха битка между „Вождовете” от Канзас и 49-ките от Сан Франциско. Срещата се реши в последните шест секунди, но драмата не бе само на терена. В ложата бе гаджето на Травис Келси от „Вождовете” - певицата Тейлър Суифт. Връзката между двамата отдавна се е превърнала в част от американския звезден фолклор. 

Най-следеното събитие преди мача не беше подготовката на отборите, а полетът на частния самолет на Тейлър от Япония. Феновете тръпнеха от вълнение дали синеоката хубавица ще успее да пристигне до началото на срещата. Но и нейното присъствие не беше съвсем достатъчно. Букмейкърите бяха задръстени от залози и най-важният беше дали Травис ще предложи брак на Тейлър. Предложение нямаше и десетки милиони долари бяха загубени. Другият мощен залог беше дали в първите думи след мача футболистът ще каже „Обичам те”, но Келси просто подвикна: „Ела тук, момиче!” и още десетки милиони долари бяха загубени. Присъствието на Тейлър Суифт в ложата на „Вождовете” е вдигнало с над 40 на сто броя на зрителите жени, които гледат професионален футбол. За първи път от много години сред рекламодателите отново се завърнаха производители на козметични продукти.

Травис и Тейлър са най-популярната светска двойка в САЩ.

 Травис и Тейлър са най-популярната светска двойка в САЩ.
Instagram

Двойки и милиарди

„Ние двамата се учим на един различен живот. Аз я доведох в света на футбола, а тя мен в света на музиката”, коментира Травис пред People. В медийните среди отдавна има упорити слухове, че връзката Тейлър-Травис е само маркетингов трик. „Ако някой сериозно си мисли това – той не е наред. Всички вие, които го мислите сте абсолютно нередовни,” коментира 34-годишният спортист. „Той ме спечели, когато ме покани в неговия подкаст. И двамата сме наясно, че връзката ни е публична. Това не означава, че не излизаме и нямаме нашите моменти. Имаме ги, но където и да отидем ни чака тълпа. Гледаме да не обръщаме внимание и да не ни пука”, казва Тейлър, която натрупа стотици милиони долари, след като бе обявено романтичното й увлечение. Певицата официално мина в клуба на милиардерите и по последни сметки на Forbes има над 1,1 млрд. долара.

Шампионите по дълготрайна звездна романтична връзка са Виктория и Дейвид Бекъм. Всичко за тях започва през далечната 1997 г. Дейвид изпраща бележка (по онова време общуването в интернет беше рядкост - б.р.), която звучи малко недодялано – „Пош Спайс, много те харесвам. Ако искаш да ме видиш, ще бъда на стадиона на Манчестър Юнайтед” и към бележката бил добавен билет за домакински мач на „Червените дяволи”. Виктория явно също не била безразлична към футболиста, защото бившата певица се появява на стадиона. Дейвид й дава годежен пръстен през 1998 г., а през 1999 г. двамата се женят. По онова време синът им Бруклин е на четири месеца. „Повече от 20 години сме в устите на хората. За това време се научихме на много неща – да прощаваш, защото само заедно сме силни”, казва в интервю за Vogue Виктория. Двамата с Дейвид имат четири деца, минали са през много тежки моменти. Футболистът е имал безброй афери, а в документален филм, излъчен миналата година, признава, че е имал дългосрочна връзка с асистентката си в Мадрид по време на престоя си в местния Реал. Виктория прощава всичко и двамата се местят в САЩ, където Дейвид е съсобственик на футболния „Интер – Маями”. „Семейството е над всичко. Ние сме шестима и сме най-силни, когато сме заедно”, казва още Виктория. 

Дейвид и Виктория Бекъм

 Дейвид и Виктория Бекъм
Instagram

Разводи

Звездна двойка между футболист и певица бяха и Шакира и защитникът на Барселона Жерар Пике. Двамата се запознаха през 2011 г., когато той се снима в клипа към песента „Уака, Уака”, последва романтична връзка, брак и двама синове. Но тук краят не беше щастлив. Шакира и Пике се разделиха с шумен развод през 2022 г. Оказа се, че футболистът постоянно е изневерявал и е водил паралелен живот в специална къща. „Много време си мълчах за много неща и се надявах, че всичко ще отмине, но когато връзката е във фокуса на общественото внимание, това няма как да се случи”, коментира в интервю за Elle колумбийката.

Шакира и Пике

 Шакира и Пике
Instagram

Афинитет към спортистите има и друга латинодива. Дженифър Лопес демонстрираше нежни чувства и дори бе сгодена за звездата на „Янките” Алекс Родригес във времето, когато беше разделена с Бен Афлек. Но връзката им продължи по-малко от две години и през 2019 г. певицата би шута на бейзболиста и се върна при Афлек. 

Нещастен край има и връзката между Кристиано Роналдо и топмодела Ирина Шейк. Двамата са заедно в продължение на пет години до 2015 г., когато моделката отказва да роди много деца, каквото било желанието на футболиста, и двамата се разделят. 

През 2009 г. най-скъпоплатеният модел в света Жизел Бюндхен обявява, че е ударила джакпота. Тя забърсва куотърбека Том Брейди, който по онова време е най-желаният ерген в САЩ. След 11 години брак двойката се разделя. Двамата имат син и дъщеря. 

Колекция

Истинска колекция от спортни гаджета има певицата Никол Шерцингер. Тя вкарва в леглото си световния шампион от Формула 1 Люис Хамилтън. Двамата са заедно от 2007 до 2015 г. Въпреки че всички очакват връзката да прерасне в брак, двамата се разделят, а по-малко от година по-късно Шерцингер вече е в обятията на българския тенисист Григор Димитров. Двамата остават заедно две години, но до брак не се стига. През 2020 г. Никол започва да излиза с ръгбиста Том Евънс, а от юли миналата година двамата са сгодени. 

Никол Шерцингер

 Никол Шерцингер
Instagram

Цели 13 години бяха необходими на най-скъпия вратар в света Давид де Хеа, преди да се престраши да поиска ръката на испанската певица Едурне. От 2021 г. двамата са родители на една дъщеря.

Цели четири деца от двама спортисти има шведският модел Елин Нордегрен. Тя има две деца от рекордьора по титли в голфа Тайгър Уудс. Двамата се развеждат заради безбройните изневери на Тайгър. Голфърът е осъден да плати 100 млн. долара на Елин, която впоследствие се омъжва за състезателя по американски футбол Джордан Камерън, от който има още две деца.

Соня и Нина

Бившата моделка и певица Соня Васи също не е безразлична към спортистите. Тя има бурна връзка с бейзболиста Брейди Андерсън. Двамата имат дъщеря Бриана. Детето е смятано за талантлива тенисистка и печели турнири за деца и юноши. Името на Соня се спряга и във връзка с футболиста Коби Джоунс. Впоследствие има връзка с тенисиста Тодор Бандев, който  е бил и треньор на дъщеря й.

Актрисата Нина Добрев е фен на зимните спортове. Тя е родена в София, но още като дете се мести в Торонто. Става популярна с участието си в сериала „Дневниците на вампира” и продължението на екшъна „Трите Хикса”. Нина е обвързана с бившия сноубордист Шон Уайт, който е златен медалист от последната олимпиада.