0

З ърната могат да предизвикат пълноценен оргазъм.

Женските гърди имат много повече роли, отколкото може да предположите, твърдят американски сексолози. Гърдите на всяка една жена имат потенциала да отприщят мощен нов начин за достигане до кулминация под чаршафа. Ако не сте чували досега, време е да опитате т.нар. нипългазъм. Идва от английската дума за зърната на гърдите – nipple и от „оргазъм“.

Теория

Теорията на учените е, че когато зърната са стимулирани, в тялото на жената се отделя окситоцин, който предизвиква същите вагинални контракции на матката, свързани с оргазма. Това също увеличава притока на кръв и може да накара жената да достигне до жадувания завършек.

Всяко тяло реагира на стимулацията по свой начин – дори едно тяло може различно да възприема една и съща стимулация, ако има разлика в часовете на осъществяването й. Така че е важно да експериментирате, да слушате тялото си и да се съсредоточите върху аспекта на удоволствието - не непременно целта да е оргазъм. Усещането при оргазъм на зърната варира от човек до човек. Може да се почувства постепенно, мощно или като бавно натрупване.

Зърната са изключително ерогенна зона с хиляди нервни окончания. Те са много чувствителни за мнозина. Зърната изпращат съобщения до сензорния кортекс в мозъка, който е същата област, която се стимулира от генитална стимулация.

Откритие

За да разберете какво работи най-добре за вас, определено започнете със самоудоволствие. Така ще уточните какво бихте искали някой друг да направи. Освен това може дори да откриете, че едното ви зърно е по-чувствително от другото например.

Експериментирате с различни докосвания. Например направете леко до умерено докосване на зърното, използвайки пръстите си, или можете да опитате да масажирате цялата гърда, след което преминете към пощипване, усукване и изстискване на цялата област. След това можете да преминете към издърпване на зърното, преди да се фокусирате директно върху самото зърно.

Всяка една жена може да достигне до  нипългазъм, смятат сексолозите. Възможно е това да се случи и при мъжете, поне при някои.

Не всеки се наслаждава на усещането за игра на зърната и не всички зърна са достатъчно чувствителни, за да доведат до състояние на сексуална кулминация. Шансовете за оргазъм от игра със зърната зависят от няколко фактора, включително вида на секса, който правите, колко сте спокойни, колко чувствителни са зърната ви и дали като цяло се наслаждавате на играта със зърната.

А специалистите съветват, че след като откриете какво ви харесва в играта на зърната, може да накарате любимия (ако не се е сетил вече сам) да ги стимулира с пръсти, език или уста за постигане на върховното удоволствие.