0

В ива Маджента - наситеният яркорозов цвят, ще триумфира на модния подиум, отличавайки се със сила и жизненост. Обявеният за №1 през 2023 година от Института за цветовете “Пантон” ще бъде основен инструмент на модните диктатори, които ще сюрпризират дамите с елегантни тоалети, дръзки аксесоари и смели комбинации. Летрис Айземан, изпълнителен директор на института, обяснява избора на експертите: “В епохата на технологиите гледаме да черпим вдъхновение от природата и това, което е истинско. Вива Маджента произлиза от семейството на червеното. Вкоренен в изначалното, той ни свързва отново с оригиналната материя. Призовавайки силите на природата, цветът стимулира духа ни, помагайки ни да изградим вътрешната си сила”. 

Стил

Неслучайно фаворит ще са връхните дрехи с прави линии. Палта, якета, жилетки, сака - всеки избор ще се отличава със стил и елегантност, нетипичен за Вива Манжента, но пък в отличен цветови синхрон. Контрастът ще задоволи както представителките на нежния пол с по-хард визия, така и онези, стремящи се към семпъл и изчистен гардероб. Дължината на горнищата ще бъде до бедрата, дори идея по-надолу. Силно вталените форми няма да са на мода. Комфортът и удобството отново ще са сред основните правила. Акцент могат да бъдат по-обемни копчета, груби ципове, катарами или спускащи се синджири, например от яката към джоба. 

Модели

Ризите ще бъдат с широки ръкави, с 3/4 дължина, свободна кройка и фини, почти незабележителни яки ала попска.  Ако сте любителки на модата, без страх от експерименти, съчетайте няколко нюанса. Като панталон в пурпурночервено и розов топ. 

Разбира се, за дамите с перфектни мерки дизайнерите предлагат прилепнали рокли. Тоалетите, очертаващи пищните им форми, са с високо деколте, често - без ръкави. Подходящи са за официални събития като сватби, кръщенета, офис партита и още. 

Особено популярни в тази линия са пайетените рокли, с тънки презрамки. Заради модната си минидължина са по-достъпни в размерите XXS, XS, S и M.

Акцент

Под шапката на Вива Маджента ще се окажат и аксесоарите - шалове, шапки, чанти и пр. За съжаление розовото ще облече дамските колекции, докато мъжете ще се опитат да акцентират на цветни детайли, без да изневеряват на основната тъмна палитра. 

Най-голямо разнообразие ще има при чантите - различни размери, големина и форма, детайли и линии, стотиците, дори хиляди комбинации ще провокират колебание сред дамите. Добрата новина е, че искрящият и наситен цвят има цел - да е забележителен, т.е. няма да разчита на елементи, с които да си пасва, а и отдавна правилото за “всичко в един цвят” се изтърка. 

Черешка на тортата ще поставят новите колекции обувки - висок тънък или дебел ток, с остър връх и по-дебела  платформа. Голямата изненада ще бъдат допълненията като каиши, връзки, мъниста и камъни. Нашият съвет е да заложите на велур! Кадифената мекота, облечена в популярния цвят, гарантирано ще ви донесе удовлетворение! 

Цветни перли за повече шик

Бижутата са неразделна част от визията на дамите, без изненада и в това направление хитови ще са украшенията с цветни перли, камъни и мъниста в съчетание със сребро или розово злато. Повечето модели заради търсения шик ще са подходящи за официални събития, разбира се, няма да липсват колиета, гривни и обеци за спортна или спортно-елегантна визия. Съветваме ви да комбинирате бижутата във Вива Маджента с по-неутрална визия.