0

К рай на клишето, че перлените бижута са подходящи за дами на определена възраст или последователки на по-консервативния стил - през 2023 година белият блясък ще превземе и подиума, и улицата. Колиета от няколко реда, висулки, обемни гривни и украшения с масивни талисмани са малка част от лятната дизайнерска вълна, най-често допълваща се от семпъл и изчистен гардероб.

Страст

Жените обичат перли и това е неоспоримо твърдение от векове наред. Разбира се, реалната им стойност е непосилна за мнозина, затова по-бюджетните опции удовлетворяват така търсения резултат от представителките на нежния пол. С лек жълтеникав оттенък, бледорозово или дори сиво - перлите се предлагат в различни размери и съчетания. Фаворит са забележимите на пръв поглед колиета. Не се изненадвайте, ако видите накит, който наподобява десетина завързани един за друг гердани - това е желаният ефект! А онова, което прави момичетата пристрастни, са малките талисмани, загатващи за нещо преживяно или мечта, която рано или късно те ще осъществят.

Някои от висулките са знак за здраве, късмет, благоденствие и любов, а други, изработени по поръчка, което очаквано увеличава разходите. Елементите се срещат в златисто и сребристо, като изборът е въпрос на личен вкус и предпочитания, по-хитови през топлите месеци обикновено са медните нюанси.

Най-купувани са гривните. Затова те могат да бъдат намерени в богато разнообразие по отношение на палитра и дизайн. Не отстъпват и тези за крак, подчертаващи тънкия глезен.

Линия

Ако търсите бижу за официален повод - сватба, кръщене, рожден ден или друг личен празник, то изберете колие по шията или висящи обеци. Вторият ход издължава лицето ви, придава младежко излъчване и в същото време е ясен знак за “любов към модата”. Отново няма възраст. Обикновено по-възрастните дами избират тежки бижута, които да ги отличат в тълпата, докато младите жени се стремят към ефирната визия. Пръстените с перли имат нов прочит и не винаги са удачни за подобен тип събитие, затова нашият съвет е да изберете класическите съчетания на обеци с гривна или колие с гривна, в определени случаи - колие с обеци, тук е важно да не се сливат напълно. Подчертайте визията си с усмивка и доза самочувствие, и воала - подгответе са за комплименти!

Сътворете чанта уникат

Изминалият празничен месец май бе ясна заявка за това, което следва през лятото. Чанти от перли, перлени колани, дрехи с декорация и дори обувки - повярвайте, дори не можете да си представите докъде се простира въображението на някои дизайнери, както и на мнозина любители на модата, използващи свой терен за творческа работилница. Хитови се очертават миничантите или така популярните по-големи портмонета, които събират документи, пари, телефон и червило. Ако имате талант, опитайте са да нарисувате модел, а след това реализирайте идеята си, като предварително се подгответе с план - първи стъпки, допълнения, необходими материали и пр. Ако обаче работата между четири стени не е вашата представа за бурно лято, то минете през първия бутик, снабдете се с “бижуто” и се насладете на времето с коктейли и слънчеви хора.