0

П реди 20 години той беше признат за "Най-популярния модел на Индия". Участвал е в популярни телевизионни сериали и боливудски филми. Ангелите му са слаби и се влюбва в партньорките си от снимачната площадка. Три пъти минава под венчило с колежки.

Той има два неуспешни брака и един щастлив с красивата Бипаша Басу. Запознайте се с Каран Сингх Гроувър - звезда от сериалите "Изпитанията на живота", "Среща на сърцата" и "Конкорд".

Инстаграм/pxfuel.com/latesly.com

Гроувър е роден на 23 февруари 1982 г. в Ню Делхи в пенджабско сикхско семейство. Бащата Амрит Пал Сингх работи в туристическа агенция, а майката Дийпа отглежда двама синове: Каран и Ишмит. Децата са още малки, когато родителите решават да се преместят в Саудитска Арабия в търсене на по-добър живот.

Мениджър

Каран учи в красивия град Дамам на брега на Персийския залив, но след като завършва училище, се връща обратно в Индия и постъпва в Института по хотелиерство в Мумбай. Дълго време не може да вземе решение за бъдещата си професия, пробва се в различни области и дори работи като маркетинг мениджър в хотел Sheraton в Оман.

Като модел той е напомпал не само мускулите, но и самочувствието си. Но това невинаги е било така. Налага се негови приятели да го увещават, че трябва да се яви на кастинг, организиран от списание Gladrags. Търсят се привлекателни мъжки и женски модели. И Каран Сингх Гроувър се оказва толкова подходящ, че скоро след това е удостоен с наградата "Най-популярен модел на сезона".

Веднага след участието си в националния лов на красавци Каран получава предложение да участва в младежкия сериал „Какъв прекрасен живот“ на MTV. Така през 2004 г. започва актьорската му кариера. И въпреки че семейството му няма нищо общо със света на киното, а самият Каран се нарича изключително самоук актьор, той бързо успява да стане популярен на малкия екран, затвърждавайки славата си на секссимвол.

Икона

През 2007 г., след излизането на сериала "Среща на сърцата", Гроувър е наречен "младежка икона" и става много търсен участник в риалити шоута и реклами. Когато журналисти го питат каква е тайната на неговия успех, той отговаря усмихнат: „Вероятно това е моят характер. Аз съм свободен дух и малко луд. Леко ексцентричен. Наистина обичам да бъда щастлив и да карам хората да се смеят."

Любовта на Гроувър към свободата наистина не може да му бъде отнета. През 2007 г. на снимачната площадка на сериала "Среща на сърцата" той се влюбва в актрисата Дженифър Винет. Това е любов от пръв поглед, но Каран не се чувства готов за решителна стъпка. Година по-късно вече е узрял и предлага брак на другата си партньорка, актрисата Шрадда Нигам.

Това е прибързано решение, тъй като бракът не продължава дори 10 месеца. По време на снимките на третия сезон на риалити шоуто Dancing with the Stars Каран започва афера с хореографката си Никол Алварес. Много години по-късно Шрада признава, че се е опитала да спаси брака си, но не успяла.

Инстаграм/pxfuel.com/latesly.com

Пламъци

Следващият брак на Каран е с Дженифър Уингет. Това се случва през април 2012 г. Но той отново започва да кръшка на партньорката си и се стига до развод. Говори се, че той е излизал не само с партньорката си в сериала „Съгласие” Сурби Джиоти, но е имал връзка с продуцента на сериала Гюл Хан.

По-късно Дженифър Уингет казва, че никой от тях не е бил готов за брак. „Бяхме близки много дълго време. Всеки път, когато се срещахме, беше като къща в пламъци. Но мисля, че избрахме грешния момент за сватбата“, въздиша тя.

След като подава молба за развод, Каран Сингх Гроувър се озовава в обятията на актрисата Бипаша Басу, която среща на снимачната площадка на боливудския трилър „Сам“. Сватбата им е на 30 април 2016 г. През ноември 2022 г. те стават родители на дъщеря - Деви Басу Сингх Гроувър.

По време на пандемията Каран започва да рисува активно. Той казва: „Сега съчетавам две професии – актьорско майсторство и рисуване. Като художник аз изследвам друго измерение на себе си. А най-голямото вдъхновение в живота ми е Бипаша.”

Той вече е завършил 15 картини през изминалата година и няколко галерии в Мумбай искат да подпишат с него. Що се отнася до актьорската му кариера, през 2021 г. Гроувър участва в уебсериала Consent 2.0, който е рестартиране на негова сапунена опера със същото име.

В един от последните си проекти той се появява на големия екран с Ритик Рошан и Дипика Падуконе в екшън филма „Боец“. По собственото му признание мечтае да изиграе Нео от Матрицата и Супермен, но засега е много доволен от това, което му предлагат индийските продуценти.