0

С ексът на тъмно има доста предимства, които не бива да се пренебрегват, като едно от най-явните е развихрянето на фантазията и на двамата партньори и падането на някои задръжки, които могат да се появят на светло.

Мнозина погрешно вярват, че мъжете например предпочитат секс на приглушена светлина за по-голяма възбуда. Прекрасният секс не изисква специални атрибути. Свещите, копринените чаршафи и еротичното бельо са много добри аксесоари, но понякога е достатъчно да изключите светлината в спалнята и да се потопите в пълна тъмнина, за да се насладите на емоцията. И можете да започнете с леко докосване, прегръдка или целувка. И нека фантазията ви да заработи.

Жени

Въпреки че жените се стараят да нямат задръжки в леглото и да са максимално освободени и отворени към нови идеи, малко от тях спокойно могат да правят секс на светло. 90% от дамите предпочитат да се отдадат на ласки, потопени в тъмнина и това има своето съвсем логично обяснение.

Дамите много често – с основание или без, имат различни комплекси и притеснения по отношение дали външният им вид е достатъчно перфектен. Някои смятат, че имат целулит, други стрии. Тези усещания могат сериозно да повлияят по време на секс, защото обземат мислите и пречат на насладата.

Мъже

Въпреки схващането, че силният пол предпочита секса на светло, ново проучване показва, че това не е така. 47% предпочитат да правят секс на загасено осветление, което са почти половината от мъжете в световен мащаб, сочи мащабно проучване. Силният пол харесва секса на загасена лампа. 60% от участниците в анкетата признават, че изключват осветлението, преди да започнат любовната игра. При американците този процент е 64%, а при шведите 63%.

Тъмнината дава възможност човек да се отпусне повече и да забрави своите задръжки. Това е свързано и с факта, че силното осветление създава усещането за ден, а повечето хора свързват деня с работа, нерви и напрегнатост. Затова повечето хора се отдават на смели любовни ласки през нощта или на спуснати завеси. Освен това тъмнината придава тайнственост и ни прави по-игриви и палави, а точно това са неща, които помагат на секса.

Наука

Този факт е обяснен и научно: „Когато няма светлина, фоторецепторните клетки в окото не изпращат никаква реакция към мозъка“. С други думи мозъкът е в очакване и разчита на сигнали от другите сетива. Когато очите са „изключени“, по-силно „работят“ усещанията за мирис, допир, слух и вкус. Те са в състояние да повишат чувствителността на човек, а сексуалните удоволствия могат да се засилят в пъти повече.

Учени предполагат, че склонността да правим секс по тъмно е част от животинското наследство на човечеството, когато предците ни се опитвали да се крият от хищници или от другите от стадото, за да се усамотят.