0

Г орещо, горещо – кой от тези мъжаги ще извади пръв пожарогасителя?

Разбира се, не е майтап, когато вилнеят пожари, но пък австралийските пожарникари сами са се поставили в това положение и задявките са оправдани. За пореден път те зарадваха милионите си фенове по цял свят с благотворителната си инициатива, облечена като календар, на който те пък са много съблечени.

Instagram/Australian Firefighters

Този проект, който продължава вече 31 години, привлича голям интерес всяка година по света. Пожарникари от различни департаменти на Австралия позират полуголи с очарователни животни, а всички приходи от продажбата на календара отиват за благотворителност.

Историята на този благотворителен проект започва през 1993 г., когато е пуснат първият календар в подкрепа на фондация, която лекува тежки изгаряния при деца.

Instagram/Australian Firefighters

В продължение на три десетилетия календарът не само запазва популярността си, но и се превръща в международен символ на красота, сила и състрадание. Общата сума, събрана чрез проекта, вече достигна 3,5 милиона долара, които бяха разпределени за различни благотворителни каузи.

През 2025 г. календарът отново е представен в няколко варианта, което се превърна в добра традиция през последните години. Феновете могат да избират между календари с кученца, патета, коне и други животни или да закупят класическата версия, която включва пожарникари, позиращи без животните.

Instagram/Australian Firefighters

Цената на календара е 21 евро с включена доставка, но при закупуване на три или повече екземпляра получавате 10% отстъпка. Това е чудесен шанс да зарадвате себе си или да направите оригинален подарък на приятелите си. Можете да изберете три различни варианта на календара или да вземете няколко еднакви за различни подаръци.

Според директора на проекта Дейвид Роджърс всяка година повече от хиляда пожарникари кандидатстват за участие в календара, но само 24 късметлии получават възможността да бъдат част от тази откровена фотосесия.

Instagram/Australian Firefighters

Instagram/Australian Firefighters

Instagram/Australian Firefighters

*Автор: Цвета Дилова