0

Г олемите спортисти винаги са галеници на съдбата и на тях често им се прощава всичко. А това от своя страна пък подтиква много от тях напълно да обърнат гръб на всички правила на морала или, казано по нашенски, „да си разпашат пояса“. Затова е никак не е случайно, че след Холивуд на второ място най-големите сексскандали стават в света на спорта.

Не е възможно, разбира се, в една статия да бъдат представени дори и една малка част от тях. Въпреки това читателите на „Златно време“ ще се запознаят с някои от най-(не)известните сексскандали в света на големия спорт през годините.

Едва ли някой ще бъде изненадан от новината, че в топ 3 на най-големите любовчии и свалячи са футболистите. Неслучайно този спорт е обявен за „Цар Футбол“, а звездите в него често се ползват с привилегии, с каквито не разполагат царе и принцове. Звездите във футбола са тъпкани с пари, а техните имена и снимки винаги са на първите страници на вестниците. А съчетанието пари и слава винаги е било печелившото сред една голяма част от жените, познати като „златотърсачки“. Голяма част от футболните звезди също са известни със „слабия си ангел“ и са готови да хукнат след първата къса пола или по-дълбоко деколте. Въпреки това има някои емблематични скандали в световния футбол, които няма как да бъдат отминати.

Маратон

Един от признатите за мачовци световни футболни звезди е Диего Марадона. Говори се, че по време на престоя му в Неапол всяка вечер Дон Божията ръка е имал вземане-даване с поне 2-3 различни жени под влиянието на някои опияняващи субстанции. След смъртта на Марадона в медиите се появи информация, че той има най-малко 11 извънбрачни деца. За щастие не всичките от тях претендираха за части от наследството му. Самият Мишел Платини признава: „Диего Марадона беше най-големият футболен любовник.“ А подобно признание от друг футболен мачо наистина си е повече от достатъчно признание.

Сред достойните наследници на Дон Диего е Кристиано Роналдо. Сред красавиците, за които се говори, че са минали през леглото на футболиста, са Ким Кардашиян, Джема Аткинсън, Парис Хилтън и други. В някои наши медии дори се заговори, че Николета Лозанова също е имала вземане-даване с футболиста. Това обаче досега така и не е потвърдено от Ник Ло.

Рогоносци

Една от десетте Божии заповеди гласи: Не пожелавай жената на ближния си.“ Това обаче като че ли не важи за много от футболните идоли. Те не само че пожелават, а направо си вземат пожеланото, правейки приятелите и съотборниците си рогоносци. Без изобщо да се церемони, една от легендите на „Байерн“ Мюнхен, Щефан Ефенберг, макар и да бе женен и да имаше вече две деца, отмъкна съпругата на своя съотборник и приятел Томас Щрунц и сключи брак с нея. Подобна бе ситуацията и с англичанина Джон Тери, който се забърка в страстна любовна афера със съпругата на колегата и приятеля си Уейн Бридж. В този случай обаче до брак така и не се стигна и няколко месеца по-късно извънбрачната връзка се разпадна. Рогоносецът не поиска развод, но спря да се поздравява с бившия си приятел.

Едва ли има фен на английския футбол, който да не знае името на Райън Гигс, обявен за най-успешния футболист в историята на британския футбол. Малко преди приключване на кариерата внезапно гръмва скандал. Оказва се, че Райън цели 8 години е изневерявал на съпругата си. При това със съпругата на родния си брат. Скандалът обаче беше потушен някак си по семейному. Дали пък не срещу доста парички от сметката на горкия Райън?!

Далеч не всички футболни звезди изневеряват тихомълком. Някои се оплитат в сложни връзки с жени, чиито имена далеч не са символ на почтеност. И нерядко си плащат за това.

Баджанаци

В навечерието на Световното първенство в Южна Африка през 2010 г. гръмва скандалът, че половината футболисти от национални отбор на Франция са правили секс с една и съща „звезда“, мароканката Захия Дехар. Самата тя споделя пред жълтите издания, че срещу 5 хил. евро е правила секс с някои от най-големите звезди на „петлите“, сред които женения Франк Рибери, Карим Бензема, Сидни Гову и др. Проблемът пред френските национали е в това, че по времето, когато е правила секс с тях, знойната мароканка била непълнолетна. Скандалът е потушен, вероятно също със запушване на устата на африканката с долари.

Проститутка вгорчи живота на един от най-добрите английски футболисти, Уейн Рууни. В жълта медия 24-годишната Дженифър Томпсън твърди, че за 4 месеца, 7 пъти е правила секс с Рууни, в периода, докато съпругата му е бременна. Съпругата на Рууни му прости, но не и спонсорите. От сексскандала Уейн загуби над половин милион паунда. Невинаги замесването на един футболист в сексскандал означава край на кариерата му. Пример за тона е Дейвид Бекъм. Досега той е замесван в четири скандала с проститутка, масажистка, личната му секретарка и фотомодел. Но винаги излиза сух от тези скандали. Какво мисли по въпроса за набедените изневери на мъжа й Виктория Бекъм, уви, не е известно.

Сексисториите понякога превръщат цели национални отбори баджанаци. На Световното първенство по футбол в Катар сръбските запалянковци бяха недоволни и разкритикува треньора на националния отбор, че не пуска на терена любимеца им Душан Влахович. От сръбската федерация обясниха, че футболистът не е в топформа. В действителност обаче бдителните откриватели на сензации научиха и разпространиха в социалните мрежи, че Душан е наказан, защото имал афера със съпругата на вратаря Ваня Милинкович-Савич. Но това се оказа половината от скандала, тъй като по същото време друг национал - Неманя Гудел, пък бил имал вземане-даване със съпругата на своя съиграч Лука Йович. Самият Влахович категорично отрече това да е истина и определи слуховете като „измислици, разпространявани от глупави и зли хора, които няма какво да правят и искат да навредят на националния отбор“. А съотборниците му Гудел и Йович се снимаха прегърнати и усмихнати в съблекалнята на отбора с текст под снимката „Готови за следващия мач.“

Непукизъм

Далеч не само футболистите стават обекти на сексскандали. Баскетболната легенда Коби Браянт бе изправен на съд по обвинение в изнасилване. То обаче така и не беше доказано. Президентът на Международната автомобилна асоциация Макс Мосли лъсна, след като в жълтите медии бяха публикувани негови снимки, облечен в нацистка униформа и в компанията на 6 проститутки. Мосли обаче изобщо не не впечатли от това. Той заяви, че никой няма право да се меси в личния му живот. Мосли заведе контрадело и спечели 60 хил. паунда от една от медиите, позволила си да публикува скандалните негови снимки.

Сексскандалите не пожалиха и гения на голфа Тайгър Уудс. След подадени множество сигнали той беше изправен пред съда и беше разследван за множество изневери. В крайна сметка Уудс призна за 120 изневери. В резултат на това голф терминаторът загуби много от договорите със спонсорите. А след това съпругата му заведе дело за развод и спечели 100 млн. долара. Освен това Уудс беше осъден да мине през курс за лечение на сексуална зависимост и бе лишен две години да не играе голф. През 2020 г. САЩ са разтърсени от сексскандал. Това се случва, след като няколко бивши американски плувкини подават жалби за упражнен сексуален тормоз от страна на своите треньори. Един от обвиняемите е осъден на 40 години затвор.

Последният спортен сексскандал е само отпреди дни. Точно преди старта на Световното по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия футболистки от националния отбор на Замбия признават, че са били принуждавани да правят секс с треньора си Брус Мвапе и с помощника му Калуба Кангва. „Ако откажем секс, ще ни извадят от тима. Ако искаш да си в националния отбор, просто правиш секс с треньора“, споделят състезателките. От футболната федерация на Замбия излизат с обръщение, че са направили проверка, но не са установили подобни престъпления.

Автор: Иван Георгиев