0

Н езависимо дали сте раннa или нощна птица, може би сте се чудили кога е най-доброто време за секс. Всеки има своите предпочитания. Според експертите всяко едно време от деня носи наслада по различен начин. Според сертифицирания секстерапевт Тами Нелсън всяко време от деня има своите предимства.

Поток

Сутрешният секс например може да се приема като лека тренировка за започване на деня с поток от хормони за добро настроение и здравословно излъчване. Биологично сутрешният секс също е оправдан. „Нивата на тестостерон са естествено най-високи в тялото на мъжа сутрин“, обяснява Нелсън.

Сертифицираният секстреньор Джиджи Енгъл споделя в свой доклад, че сутрешният секс може да бъде по-приятен, защото тялото е много по-отпуснато. Въпреки това има някои недостатъци. Когато тялото ви току-що се събужда, вашите нервни окончания не работят на пълна скорост. Тялото все още е в „режим на почивка“ и не изпитва сексуално усещане, както когато сте напълно будни и нащрек.

Ето какви са ползите от малкото следобедно удоволствие. За тези, които не са от най-ранобудните, мисълта за сутрешен секс може просто да ви накара да искате да натиснете дрямката. Много хора обичат да стават, да се изкъпят и да си измият зъбите преди секс, а тогава моментът е изчезнал. За други сутрешният секс може да ги накара да се почувстват уморени и не толкова да ги ободри.

Идеален

Макар и да очаквате, че вечерният секс е най–полезен, истината е малко по-различна. Сексът в края на натоварения ден невинаги е идеален. Оргазмите са еднопосочен билет за здрав сън според сексолозите. След невероятна любовна игра и оргазъм мозъкът ви освобождава коктейл от хормони за добро настроение като серотонин и окситоцин. Окситоцинът улеснява любовта и свързването между партньорите и освобождаването на този хормон преди лягане ще ви остави с положителни чувства един към друг.

Освен това може да ви даде нещо, което да очаквате с нетърпение. Добавянето на секс към обичайната рутина ще направи деня ви много по-вълнуващ. Ще ви даде нещо, което да очаквате с нетърпение в края на тежък работен ден.

Все пак заключението на сексолозите е, че най-доброто време от деня за секс е, когато искате да го правите.

Преценката кой час от деня е най-добър за вас и вашия партньор може да ви даде нещо, което да очаквате с нетърпение и да укрепите интимните ви отношения.

Категорично е заключението, че без значение от това по кое време от деня правите секс ползите са едни и същи. Ще подобрите циркулацията, имунитета и ще намалите стреса.

*Автор: Василена Маринова