0

П евецът Ивайло Ранов – Шеки, ще прави дует с легендарния фронтмен на „Сигнал“ Йордан Караджов.

Песента се казва „Пътешествие“, а по нея ще работи и още едно голямо име от българската музикална сцена – Николо Коцев.

Внимание 

„Във Фейсбук съм приятел с дъщерята на Данчо – Лора Караджова. Една зодия сме с нея, през декември сме родени, тя е на 3 декември, аз на 5-и. Имам една подходяща песен, казва се „Пътешествие“. Тя е в стила на класическите наши рок певци като Данчо Караджов, Васил Найденов. Изпратих песента на Лора и я попитах дали би я изпратила на баща си да го попита дали иска да я изпълним заедно.

През годините той ми е симпатизирал, поздравявал ме е, спирал е колата си на морето веднъж като се видяхме, за да ме поздрави. И си казах, че този човек явно ме е оценил. Реших, че може да ми обърне внимание, така приятелски се отнася към мен, все пак. И Лора го е попитала, пратила му е песента. И той я е харесал и казал, че няма нищо против да пее с мен. Даде ми неговия номер да му се обадя и да се разберем“, разказа Шеки пред „Телеграф“. 

Сърце 

След като получил номера от Лора, Ивайло веднага позвънил на Данчо. „И човекът вдигна и ми каза: „Абе, Шеки, какво звъниш на дъщеря ми, направо ми звънкай на мен – няма да се притесняваш“. Каза ми, че ще направим дуета от сърце, ще бъде удоволствие за него да изпеем нещо заедно. Много ме трогна, толкова е добър“. След което Шеки признава, че е решил, че трябва да покани още едно голямо име, което да се включи в проекта, иначе песента рискува да бъде много статична. „И си казах – Николо Коцев има собствено студио, я да го питам него.

Одобри песента, хареса му идеята за Данчо Караджов, съгласи се, но каза, че иска свобода да я аранжира и да я промени малко. Така той ще запише акустични китари, соло, ще подложи малко пиано и ние с Данчо ще направим гласовете в дует“. „Пътешествие“ ще бъде включена в предстоящия албум на Ивайло Ранов-Шеки, в който са предвидени и други изненади, за които „Телеграф“ тепърва ще пише.