0

Д ива ревност и заем от 50 лева стоят зад кървавата трагедия в Слънчев бряг, която завърши с жестоко убийство.

Драмата, разиграла се на 6 юли, напомня на финална сцена от латиноамерикански сериал, но за жалост героите в нея са съвсем истински.

Кървавата драма се разиграла на плажната алея в Слънчев бряг пред очите на десетки туристи

 Кървавата драма се разиграла на плажната алея в Слънчев бряг пред очите на десетки туристи

Скандал

В горещия петъчен следобед на крайбрежната алея е спокойно и нищо не предвещава, че един от работещите тук ще се превърне в убиец, а колегата му ще падне със забит нож в гърдите.

В началото всичко започва като обикновен скандал между двама мъже, работещи на съседни обекти. 31-годишният Цветелин Якимов се развикал на 38-годишния Христо Димитров, който не му останал длъжен.

И двамата си изтървали нервите и започнали не на шега да се заплашват взаимно. Крясъците и обидите продължили няколко минути с уговорката че ще се „разберат“ на четири очи след работа. Секунда по-късно обаче напрежението между мъжете изведнъж ескалирало и те се хванали гуша за гуша.

Шок

Стигнало се до ръкопашна схватка и бой, а свидетели видели как Христо замахва и стоварва юмрука си в гърдите на Цветелин.

Жертвата Цветелин

 Жертвата Цветелин
4vlast-bg.com

Младият мъж се строполил на земята, а от гърдите му започнала да блика кръв. „Едва тогава си дадохме сметка, че Христо не го е ударил с юмрук, а е го е намушкал с нож. Настана страшна паника, повикахме линейка, а Цеци агонизираше. За съжаление не успя да оцелее“, разказаха негови колеги, които са в шок от случилото се.

Докато смъртоносно раненият Цветелин гаснел от загуба на кръв, убиецът му се разхождал наоколо. „Държеше се много неадекватно, съблече тениската си, после легна на земята. Стана и пак легна. Но не дойде да види как е Цветелин, нито опита да му помогне“, твърдят очевидци. Разследващите тепърва ще нищят подробностите и причините, довели до кървавата екзекуция.

Според събраните до момента доказателства и свидетелски показания зад зверското убийство прозира любовен триъгълник. Цветелин тренирал професионално футбол, но тежка контузия го отказала от игрището.

Дошъл да работи през сезона в морския курорт в малко магазинче за тениски и парфюми. Срещу него на алеята пък си вадел хляба Христо, който предлагал на туристи атракцията „Виртуална реалност“. Още в първите дни на сезона двамата не се харесали. Между тях и друг път прехвърчали искри.

Вражда

Враждата им пламнала заради 21-годишната хубавица Ивет, която също работела в съседство на крайбрежната алея в будка за ретро фото. Според свидетели момичето имало интимна връзка с Христо, но излизала от време на време и с Цветелин. „Не сме сигурни дали е имало изневяра, но това беше причината, заради която се стигна до убийство.

Във всеки случай Ивета си имаше вземане-даване и с двамата. Те заради нея се караха и преди да се случи убийството“, твърдят запознати. Христо изпадал в дива ревност и ярост винаги когато погледът му улавял как Ивета и Цветелин си говорят. Той споделил на адвоката си, че Цветелин го заплашил няколко пъти, затова си купил нож.

Христо на път за съдебната зала

 Христо на път за съдебната зала
Булфото

Притеснявал се да не го нападне и решил, че му трябва хладно оръжие за самозащита. Във фаталния петък Ивета поискала от приятеля си Христо 50 лв. за джобни и той й дал. В късния следобед обаче установил, че момичето е без пари, и разбрал, че тя е дала парите в заем на Цветелин. Това го подлудило и той се скарал с по-младия мъж.

Започнал да го обижда, а Цветелин на свой ред го засипала с псувни. Грозната свада се е разиграла пред погледите на стотици ужасени туристи, разхождащи се по алеята.

Според очевидци по време на скандала и последвалото убийство Ивет не била на работното си място.

Несбъдната футболна надежда

Приятели на Цветелин Якимов разказаха, че той бил сред добрите нападатели у нас. Бил е във ФК Бузлуджа и става голмайстор на юношите старша възраст, играл е като юноша в Пирин Благоевград.

После тренирал последователно в отборите на Велбъжд и Сапарева баня, а преди години е бил и в тима на бургаския ФК Черноморец. След претърпяна контузия той спрял с футбола и започнал работа като спасител в чужбина. После обаче се завърнал в България.