0

С тудените дни в края на 2022 г. ни карат да обновим гардеробите си. Но идва моментът, в който си задаваме въпроса „Кое е модерното днес?“.Всъщност „новите“ тенденции са измислени отдавна. Модата се върти в кръг и всичко модерно днес е било и преди.

Тренчкот

Една от модните тенденции в студените дни са шлиферите. Всъщност идеята за тези якета идва след Първата световна война. Буквално от бойното поле тренчкотът се пренася на модния подиум. Модерните шлифери могат да бъдат от класически модел до модел с широки, дълги или къси ръкави и различна дължина на връхната дреха. Шлиферите от кожа са изключително стилни и си подхождат с висок ток. Комбинацията с високи до коляното кубинки е впечатляваща.

Букле

Тази година актуализираме костюмите от букле, саката, чантите, роклите, панталонките и полите, които са били модерни още през 60-те. Този тренд налага модната икона Коко Шанел. Буклето днес се завръща под формата на различни стилове и цветове. Удобно и модерно, сакото от букле може да се съчетае с всякакъв стил обувки от токчета до кубинки или кецове.

Сатен

Сатенът винаги е бил класика. Днес има огромно разнообразие на дрехи от сатен. Последният нашумял тренд са дългите сатенени поли, комбинирани с тениска или пуловер. Колкото по-екстравагантна е комбинацията със сатен, толкова по-актуална визия ще имате.

Перли

Ако преди години бисерният наниз на врата е бил символ на лукс, блясък и висока класа и се е носил предимно по строго официални поводи, днес модните диктатори ни освободиха от старите предразсъдъци и направиха перлите общодостъпни и подходящи за всеки. Последният хит в бижутата е да се носят перли, независимо от възрастта, повода и облеклото. Това означава, че вече спокойно можете да си сложите тесни дънки с високи токчета и тишърт и преметнете няколко различни по дължина перлени наниза през врата си. Много актуално е и на плажа бански с перлени презрамки.

Гетсби

Пера, пера и още пера. Перата ни връщат много назад, в стил Гетсби. Днес те отново са на мода и ги виждаме върху рокли, ризи, панталони, чанти и обувки. Могат да присъстват както за официални събития така и за всекидневен тоалет.

Лакираме се в зелено, синьо и червено

Поддържаният маникюр за една дама говори много за стила й. Той показва чистота, нежност и женственост. Разбира се, ако се спазват модните тенденции. Тази зима изящните цветове върху ноктите ще бъдат яркозелено, турскосиньо и класическото червено, което е любимо за коледните празници. Преди години всички дами се възхищаваха на рисунки и диаманти по ноктите, както и с възможно най-дълга и остра форма да бъдат. Днес обаче, колкото по-семпъл е маникюрът, толкова по-стилна е визята ви, като се препоръчва едноцветният маникюр и възможно най-къс вариант за дължина.