0

Н яма нищо в турските сериали, което вече да не се е случвало. Това с пълна сила важи и за „Моето име е Мелек“. В предишния брой на „Златно време“ представихме актрисата Нехир Ердоган в реалния живот. Днес акцентът е върху това, което предстои в сериала.

Историята започва с това, че главната героиня Мелек бяга от бившия си съпруг. Алпай се е развел с нея чрез измама (с помощта на любовницата си Фунда), а сега се опитва да й вземе децата. Така тя търси спасение в родината си – в дома на бащата Сеит Али, който преди 20 години се е отрекъл от дъщеря си. Децата са смисълът на живота на Мелек, която вече е осъзнала грешката си, а и е тежко болна. Единственото, което иска, е да се погрижи за трите си деца – Керем, Дефне и Сеит Али.

Характер

Дотук зрителите на сериала „Моето име е Мелек“ не са изненадани – както винаги добрите герои страдат, а гадните са крайно изобретателни в лошотията си. До известно време Мелек се примиряваше и извиняваше на всички, но в тазседмичните епизоди проявява характер. Бонус за читателите на „Златно време“, които искат да напреднат с материала и да знаят какво предстои. Както и отговор на въпроса, който всички си задават – ще се вземат ли Мелек и Халил. Любовта на Йомер и Дефне, която много наподобява на сюжета на Ромео и Жулиета, също ще премине през много изпитания. Но да си дойдем на думата – Мелек и Дефне ще облекат булчински рокли. Друг е въпросът дали това ще им донесе желаното щастие.

Това, за което вече страдаме заедно с Мелек, е, че децата й решават да отидат при баща си, за да не й създава проблеми. В основата на интригата както винаги е злобната Кадрие, която не пропуска да сервира порция отрова.

Когато героинята отива да се срещне с децата си в кафене, тя се надява, че те ще се върнат при нея. Само че всичките й очаквания са напразни и засега получава отказ. Децата не искат да разстройват майка си и затова обещават, че ще се срещат с нея по-често. Те започват да молят за прошка, но Мелек разбира всичко прекрасно. Една тайна се разкрива на Халил и той не може да разбере какво да прави с това, което е трябвало да разбере. В крайна сметка той по никакъв начин не е подготвен за нещо подобно. В същото време Халил не се съмнява, че с помощта на тази новина ще успее да помогне на Мелек да разреши многото си проблеми. По всичко личи, че Йомер и дъщерята на Мелек – Дефне, отиват към логично решение да се опълчат на всички, като се оженят. Разбира се, това не е нещо, което може да си решават току-така.

Закана

Алпай е бесен – заплашва Йомер, че ако го види още веднъж с дъщеря си, ще го убие. Майчиното сърце не издържа – Мелек припада и се озовава в болницата.

Когато Халил разбрал, че Мелек е в болница, веднага отива да я види. Той е много притеснен и иска да бъде с нея в този момент и да я подкрепя във всичко. На въпроса дали е добре, Мелек отговаря, че много би искала да е така. Заради децата си, както и заради близките си, тя иска всичко да е наред с нея. Халил казва, че не трябва да губи надежда и всичко ще бъде наред. Дори не може да си представи какво ще трябва да чуе. Мелек му признава, че е болна от рак и няма никаква надежда за възстановяване. Тя се терзае от мисълта на кого ще остави децата. Новината е удар за Халил и той напуска стаята с навлажнени очи. Едва сега Халил започва да разбира, че е безсилен и не може да помогне на Мелек, а може само да се надява на милостта на Всевишния. В болницата идва и братът на Мелек - Митхат. Той беше много сърдит на сестра си, че го е изоставила – тя му е била като майка, а е избягала с Алпай и е разбила сърцето му. Но омекна, когато разбра, че е болна. Сега той се вълнува дали лечението ще помогне на сестра му или трябва да се подготви за факта, че ще изгуби и втората си майка. На Митхат му е много трудно да приеме това и той е готов да направи всичко необходимо, за да спаси Мелек...

Молба

Мелек е много щастлива, че семейството и приятелите й са до нея в тези трудни моменти от живота. Халил научава, че лечението на Мелек изисква много голяма сума и отива при баща си да помоли за помощ. Той казва на Джумали, че е готов да пожертва собствения си живот за Мелек. Бащата отговаря, че щом ги говори такива, значи вече няма син Халил. Халил е съкрушен. Не знае откъде да потърси помощ, а не може да си представи да продължи живота си без Мелек. Йомер признава на Дефне, че има нужда от нея.

След като Мелек научава добра новина за здравето си, тя успява да се ободри за известно време и дори се чувства по-добре. Само че тя много се притеснява за децата си, защото те са още без нея и много й липсват. Халил много обича Мелек и тежко преживява раздялата с нея. Той се опитва да я подкрепя от разстояние и й дава надежда, че тя определено ще спечели тази война. Халил също така не се съмнява, че след последните събития, които са преживели, жената, която обича, ще отвърне на чувствата му. Халил в момента може да разчита само на това, че ще се случи някакво чудо и тогава всичко ще се нареди. Лекарят предупреждава Мелек, че колкото повече времето напредва, толкова по-малък е шансът за възстановяване. Те не могат да чакат повече и спешно трябва да получат необходимите пари за лечението на Мелек. И ако Мелек продължава да отлага този въпрос, химиотерапията просто ще бъде невъзможна. Братът също е до Мелек и й казва, че нищо няма да й се случи и със сигурност ще се оправи. Мелек дава дума на Халил, че ще удържи на изпитанията и ще стои уверено на краката си.

Майка

Зюмрют разбира, че синът й Халил искрено обича Мелек. Тя разговаря с него, иска да разбере дали е сигурен в чувствата си към жената, която веднъж вече го е предала? Жената е много притеснена за Халил. Напоследък над покрива на къщата им са надвиснали черни облаци. Бившият съпруг на Мелек започва да настройва децата си срещу майка им и да им говори неща, които определено няма да им харесат. Той също така говори за това как тя продължава да се среща с бившия си годеник. Халил казва на Мелек, че трябва да погледне на живота съвсем различно и от по-добрата страна, само тогава всичко може да се промени.