0

Н ай-добре изиграната роля на Кевин Спейси или слабост – сълзите на актьора изглеждаха съвсем истински. И най-вероятно са такива. След сагата с обвиненията за сексуални нападения Спейси може да си отдъхне – той беше оправдан по девет обвинения, сред които които сексуално нападение, принуждаване към секс без съгласие, принуждаване към секс с пенетрация. През цялото време актьорът наричаше обвиненията „лудост“ и „удар в гърба“.

gettyimages

И много хора, не само негови фенове от екрана, вярват, че той е жертва на кампанията да се атакуват известни личности с цел финансова изгода. Това явление придоби звезден мащаб. И се превърна в лов на вещици. Всяка жена, всеки мъж, отъркал се до звезда, може да каже всичко, ако целта му е да изкопчи пари. Спейси конкретно бе обвинен, че е опипал агресивно трима мъже от 2001 г. до 2013 г. Четвъртият твърдеше, че Спейси е правил орален секс с него, когато се унесъл и заспал в лондонския му апартамент.

Сънища

Дали наистина жертвите вярват, че това се е случило. Или има актьори в реалния живот, които не искат чест и слава, а пари. Истината е, че Спейси, който спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Американски прелести" през 1999 г. и за най-добър актьор в поддържаща роля в "Обичайните заподозрени" през 1995 г., а също така повече от десетилетие беше художествен директор на театъра "Олд Вик" в Лондон (от 2004 до 2015 г.), премина през жестоко публично унижение. Той беше изправен на трибунала и формално осъден, преди да се докаже вината му. Отказваха му роли, вадеха всякакви гадости за него.

gettyimages

Британските прокурори за първи път разкриха, че срещу актьора са повдигнати обвинения през май 2022 г., като казаха, че е обвинен в пет нападения между март 2005 г. и април 2013 г. – четири в Лондон и едно в Глостършър в Западна Англия. Посегателствата са били срещу един мъж, който сега е на 40 години, и срещу други двама мъже в 30-те си години.

Миналия ноември Кралската прокурорска служба разреши още седем обвинения срещу Спейси, включващи сексуални посегателства над един мъж между 2001 и 2004 г.

Актьорът се опита да излезе от фокус. Скри се. Жертва кариерата си. През октомври 2022 г. Спейси спечели дело за сексуално насилие, заведено срещу него в граждански съд в САЩ. Съдебните заседатели в Манхатън, Ню Йорк, установиха, че обвинителят му не е доказал твърдението, че актьорът е упражнил нежелано сексуално насилие над него, когато е бил на 14 години.

gettyimages

След всички отпаднали обвинения той може да продължи живота си. Дали ще може? Зрителите повярваха в актьорската му игра и го заобичаха. Те очакват от него още добри роли. Стига да успее да превъзмогне травмата, която получи, защото в крайна сметка дори да има доза истина в обвиненията, го има и доброволния акт.

Детство

Детските години на Кевин трудно могат да се нарекат безгрижни. Роден е в Ню Джърси в семейството на писателя Томас Джофри Фаулър и секретарката Катлийн. Кевин е третото дете в семейството и има по-големи брат и сестра. Още през детските години на Кевин семейството му се премества в Южна Калифорния. Буен нрав – това е негова характеристика в ученическите години. И ако днес той изглежда хрисим или по-скоро примирен, негови съученици и учители са склонни да вярват, че е огън човек. Но не за това бяха обвиненията към него.

Впоследствие баща му го изпраща във военно училище, от където Кевин също е изгонен след участие в сбиване. В следващото училище, в което постъпва, Кевин Спейси започва да играе в различни спектакли. Там той се запознава с Меър Уинингъм и Вал Килмър. След това Кевин учи актьорско майсторство във висшето училище по драма, танц и музика „Джулиард“.

Крушата не пада по-долу от дървото, казва народът. Бащата на Кевин е последовател на нацистката идеология. И буйният нрав, за който често наказва Кевин в детството му, е неговото схващане за правила в семейството – всички трябва да му се подчиняват. В противен случай ще бъдат наказани. За да изглежда като своя исторически идол, Томас Фаулър разклони мустаците си и ги оформя като най-прочутия немски фюрер.

Поради обидното отношение на баща си на 18-годишна възраст, сестрата на Кевин - Джули напуска дома си, без да иска да поддържа повече връзка с родителите си.

Майката не може да спре тиранията на съпруга си, защото се страхува да не влоши нещата с действията си. Ето още един ъгъл по темата с домашното насилие и униженията, които се търпят в името на семейството.

Възрастта на Спейси не е загадка за обществото. Актьорът е роден на 26 юли 1959 г. в Ню Джърси. Мъжът не крие рождената си дата и всяка година празнува този ден със семейството и колегите си.

Обвиненията срещу Спейси от актьора Антъни Рап разтърсиха не само кариерата му, но и живота му като цяло. Поради събитията, които се случиха, мъжът се отказа не само от колеги и света на киното, но и от близки, предпочитайки изолацията.

Дрога

След скандала за тормоз срещу Антъни Рап, Кевин се лекува в центъра за лечение на наркотици Reliable Path. Местоположението на Кевин се превърна в мистерия за всички около него, включително близките му приятели и роднини. Според един от бившите познати на актьора, Спейси избрал да се изолира от обществото на островите Кук, където се установил в статута на отшелник. Други източници обаче междувременно отбелязваха, че са забелязвали актьора във Франция.

След кампанията, подета срещу него, Кевин рядко се свързваше с обществеността и не рекламираше мястото си на пребиваване, предпочитайки да се скрие от папараците.

Ориентация

Кевин беше принуден да признае истинската си ориентация покрай скандала с Антъни Рап. През октомври 2017 г. обществеността беше шокирана от новината, че Спейси е малтретирал известен актьор. По това време Антъни е само на 14 години. Кевин побърза да коментира слуховете, като отбеляза, че няма спомен за събития, случили се преди повече от три десетилетия. Той обаче се извини на Рап, като каза, че наистина го оценява като актьор и съжалява за преживяното.

Извинението на Кевин обаче не поправи ситуацията. Няколко други актьори признаха за противоречиво поведение и тормоз от страна на Спейси. Бързо актуализираните доказателства навредиха на репутацията на Кевин. По това време той реши да признае, че има опит в отношенията с хора от двата пола, но по време на скандала се идентифицира като представител на ЛГБТ.

Гонене

Историята с Рап засегна не само репутацията на Кевин, но и наличието на печеливши роли. Мъжът беше изгонен от актьорския състав на сериала „Къща от карти“, който се снимаше по това време, което го лиши от една от най-доходоносните му работни места. Преди признанията си от 2017 г. актьорът има връзки с няколко жени. Една от тях е озвучаващата актриса Ейприл Уинчъл, а също и със сценаристката Даян Дрейър.

След като Спейси призна, че е гей, дискусиите за личния му живот утихнаха. Според официалните данни актьорът никога не е бил женен и няма деца.