0

К акво, как и най-вече защо носим – това се питат мнозина привърженици на накитите, имащи ползотворни за здравето свойства. В това отношение безспорният №1 е кехлибарът – природният биостимулатор, влияещ благотворно върху целия организъм.

Освен че подсилва имунитета, той възстановява жизнения тонус и енергийния баланс. Това се дължи на кехлибарената киселина, която при температура на тялото 36,6оС прониква през кожата и се включва в кръвния поток.

Златистите оттенъци провокират положителен заряд

 Златистите оттенъци провокират положителен заряд
Instagram

Ползи

Бижутата от кехлибар са особено подходящи за бебета, кърмачки и малки деца, които изпитват дискомфорт от колики, никнене на зъби, нервност или прекалена възбуда. Въпреки това влияе укрепващо за всички възрасти и няма странични ефекти.

Обемните украшения са предпочитани

 Обемните украшения са предпочитани
Instagram

Украшенията от този тип се препоръчват за намаляване на главоболие, болки в шията и гърлото, артрит и ревматизъм. В допълнение носенето на кехлибар може да намали тревожността и да помогне за преодоляване на умората. Освобождаването на киселината и успокояващият ефект на камъка доказано помага при редица състояния като възпалено гърло, екзема и други. Също може да подобри дейността на сърцето, черния дроб, бъбреците, чревния тракт и ставите.

Доверете се на успокояващия ефект

 Доверете се на успокояващия ефект
Instagram

Освен върху физическото здраве се наблюдава благоприятно действие и върху психичното състояние - предизвиква у човека, който го носи, усещане за здраве и изцеление. Той балансира емоциите, изчиства ума и освобождава тялото от отрицателната енергия. Това е от полза за облекчаване на стреса, преборване на фобии и страхове. Помага и за справяне с депресията, накратко казано - създава по-положителен възглед за живота.

Тенденция

Освен като аксесоар за бебето герданите, гривните, обеците и дори пръстените с наличие на кехлибар се превръщат в основен фаворит на дамите през новия сезон. Една от причините е нестихващият интерес към обемните и забележителни бижута, последвани от желанието на мнозина да се сдобият с украшение, притежаващо действителни ползи. Част от дизайнерите залагат на винтидж рамка.

Орнаменти красят накитите

 Орнаменти красят накитите
Instagram

Трудно бихте попаднали на семпли модели, съвсем леко загатващи златистите оттенъци на кехлибара. Натурален или полиран, той трябва да бъде акцент в аутфита ви. Ето затова не се страхувайте да комбинирате бижута от различни серии – т.нар., закупувани отделно.

Комбинирайте модели от различни линии

 Комбинирайте модели от различни линии
Instagram

Специално за дамите пазарът предлага огромно разнообразие – колиета с едри фасети, дизайнерски гривни, представляващи дуо – кехлибар, злато или сребро, фина или сурова изработка, унисекс модели и още...

Нашият съвет е да не правите компромис с качеството. Преди да се сдобиете със своето бижу от кехлибар, проверете бутика и задължително изисквайте сертификат. Цената варира между 50-80 лева при детските модели и 80-200 лева при комплектите за възрастни.