0

„Аз съм любимката на шеф Ангелов. Не мога да говоря от негово име, но всеки така казва. Той е много готин човек. Харесва ми това, че е много стриктен и те учи на дисциплина. Беше ми като баща. Допадаше ми тази негова черта, че като го видя, се страхувах все едно гледам баща ми, като ме погледне строго“.

Това разкри в студиото на „МачКаст“ една от най-интересните участнички в Hell's Kitchen Симона, която напусна предаването, но остана в сърцата на феновете със своята усмивка и настроение, което създаваше в кухнята. Нейната липса със сигурност най-много се отразява на друг участник в кулинарното предаване на NOVA – Димитър, който падна в клопката на любовта и чиито сини очи блещукат само за Мони.

Липса

„Липсва ми „Кухнята на ада“, определено. Това по едно време ти става ежедневие. Сутрин, като се събудиш, виждаш едни и същи хора, едно и също място и правиш едно и също нещо – готвене. Липсва ми това чувство, ако трябва да съм искрена“, споделя Мони и разкрива, че е научила много неща в предаването и най-вече се е усъвършенствала в кухнята. „Според мен това е най-важното, което трябва да научиш в Hell's Kitchen. Научих се да бъда по-обрана, по-малко емоционална, въпреки че това научих, след като излязох от предаването. По-добре късно, отколкото никога. Научих, че не трябва да имаш вяра на абсолютно никого“. Споделя, че не таи лоши чувства към никого от участниците. „Топли чувства от женския отбор имам към Царина и Никол, колкото и да е странно за всички. Обичам си я, знам, че и тя ме обича по неин си студен начин, но това няма значение. С кого не бих се видяла? Не съм злобен човек като някои от участниците вътре. Към никого нямам лоши чувства. Ако те имат към мен – живи и здрави да са. Който и да ми звънне да си пием кафето – бих го направила“. Сподели ни, че е мечтаела да вземе черна куртка, но това било мечта и не можела да повярва, че е стигнала и до 8-о място. „Аз съм от хората, които имат цели. Мислех си, че ще си тръгна още на първата седмица. Но се радвам, че толкова бързо започнах да се уча. За толкова кратко време успях и стигнах до златното 8-о място, както шеф Ангелов казва“. Признава, че най-голяма трудност за нея било да приготви суши и сос холандез – един път се получавал, един път - не.

Очи

За Димитър казва, че първо харесала очите му. „Беше направо като по филмите, ако трябва да бъда честна. От първия ден го забелязах – естествено очите му. Даже бях забравила, ама като гледах първия епизод и няколко пъти му правя комплимент за тях. Започнахме да си говорим на различни теми и разбрах, че е различен от останалите. Направи ми впечатление и нещата започнаха от само себе си да се случват“. Споделя, че той е бил нейната опора в предаването. “Ако не беше той, може би нямаше да издържа дотам, докъдето стигнах. В най-трудните моменти беше до мен. Подкрепяше ме и ме вдигаше, защото постоянно почти всеки ден падах духом. Само който не е бил в Hell's Kitchen, само той не знае какво ти е. Знам, че и аз бях неговата опора. Нямам търпение да се видим вече. Стискам му палци, той е моят фаворит за победа. Но не само на мен, а и на цяла България. Според мен той е най-добрият готвач там“.

Намерения

Мони споделя, че ще продължи с готвенето само вкъщи. Мечтае си след време да си отвори малка сладкарница. „Но това ще бъде след години. Засега нямам такива намерения. Голямата ми цел е да се развивам в бизнесите, независимо какъв – дали с имоти или каквото съдбата ми поднесе. Мечтая да бъда реализирана бизнес дама. Една от най-успешните и реализирани бизнес дами в България“. В момента тя работи като брокер. Учила е криминалистика, но се е отказала. „След желанието ми да стана лекарка, а след това и адвокат, та стигнах до криминалистиката. Знам, че в България реализацията е доста трудна. Не ти оценяват труда. Не е добре платена. И не смятам за в бъдеще да се занимавам с това. Но криминалистиката ми помага да разпознавам хората до някаква степен, защото и те са психолози“.

От бабите си научила да прави родопски клин и качамак

Симона признава, че е прекарала своето детство на полето и в планината с баба си и дядо си. „Бях доста интересно дете. Доста палава, не исках да слушам. Правих си каквото си знам и каквото си мисля за редно. Постоянно се цупех и такива неща. Баща ми беше много строг и ме ошлайфа. И да слушам, и да не слушам – ще стане това, което той реши. Детството ми беше повече по полето с баба и дядо. С баба ходехме за гъби, за боровинки, сеехме тютюн, картофи. Беше интересно детство. Играех си по планините“, разкрива Мони и допълва, че от бабаите си се научила да прави родопски клин и качамак. Признава, че няма много време да се връща в родното си място, най-често се прибира лятото, за да вижда роднините, които живеят в чужбина и се връщат за месец.

Борила се с хранително разстройство

Симона се е борила почти година с тежко хранително разстройство. „Тогава бях в етап от живота ми, в който бях доста пълничка, дете, което си похапва. Много се комплексирах заради останалите в училище и започнах тежки диети. Един-два дни гладуваш, но на третия вече не издържаш. Скришно си похапвах, но после се чувствах гузно. Защо гладувам цял ден, като вечерта се натъпча с храна. Следователно насила започнах да повръщам, за да може да не дебеля толкова много, както преди. И това ми стана навик в продължение на година.

Радвам се, че по това време много момичета не ги беше срам да си признаят в социалните мрежи, че и те страдат от подобен тип заболяване. Те ми отвориха очите, че това е много опасно и ако не взема решение да го спра, то ще ме доведе до много лош край“. Мони съветва всички момичета и момчета, които са обект на подигравки в училище като нея, да не им пука кой какво мисли за тях и да си гледат здравето. „Няма никога да се харесате на всички, с които комуникирате. Харесвайте и обичате себе си на първо място. Грижете за себе си дори да не изглеждате перфектни във вашите очи. Можете да тренирате, да си правите походи и разходки. Научавайте нови неща. Не се влияйте от мнението на хората, защото то няма да ви доведе до нищо хубаво в живота. Може доста сериозно да си изпатите“.

По темата работиха: Екатерина Томова и Димитър Пенев