0

С инът на комика Ненчо Илчев, който тази година е абитуриент, върви по крачките на баща си и иска да стане актьор.

„Ще кандидатства в НАТФИЗ. Той е израснал в театъра с майка си и мен, все пак му е в кръвта. Казах, че трябват труд, талант и упоритост, но и доза късмет. Разбира се, винаги ще го подкрепяме и ще му даваме съвети“, споделя щастливият баща пред „Телеграф“.

Импровизации

Актьорът, който носи любов и щастие навсякъде, където отиде, има свое шоу „Смях в повече“ и вчера зарадва публиката си във Враца. „То не е за театър, а за разни събития, частни партита, но е близко до спектакъл. Искаха го в няколко театри, но то е смесица от фокуси, забавни истории, общувам с публиката. Хората се качват на сцената, контактуваме през цялото време. Играя го от доста време и реших да го афиширам в социалните мрежи. Аз обичам да участват и хората във фокусите“, разкрива Илчев. На Ненчо често му се случва да импровизира на сцената, но това води само до радост в публиката. „Сега вече се чувствам на възраст, в която ми е много спокойно да играя и съм сигурен в това, което правя. Но всичко е от опита. Хората винаги усещат дали правиш нещо за първи път и дали е вид импровизация, но точно това им харесва“, добавя той.

Фокуси

Въпреки че най-усмихнатият ни артист има много фокуси, той има няколко, които са му фаворити. „Любимият ми е с една халка и въже, винаги го играя. Както и с едни дунапрени топчета, които винаги са ми в джоба. Те са ми подарък от Мистър Сенко през 1986 г., когато бях при него. Посрещна ме в къщата си, аз бях мъничък, на 14 години“. А, любимото му представление, което играе от години, е „Забранените фокуси на Ненчо“ заедно с Лара Златарева. „Много често след участие хората от публиката ме спират и ме разпитват за разни фокуси. Любопитно и интересно им е да знаят тайната. Чакат ме и аз им казвам по нещо, но никога не съм казвал всички правила. Ако разкрия фокуса, той ще стане безинтересен. Има неща, които могат да се разкрият с по-елементарни предмети и движения и всеки може да си ги направи вкъщи. Но истинските и големи фокуси остават в тайна, това е професия все пак. Запазвам си по една малка тайна“, споделя фокусникът.

Прави един от фокусите си

 Прави един от фокусите си
facebook

Хоби

Въпреки забързания му график той винаги успява да намери време за любящата си съпруга Зорница и сина си Момчил, както и да си почине. „Старая се да ми остане малко свободно време. Все пак съм зодия Телец и обичам да си стоя вкъщи. Пък и вече ми е минало времето, в което обичах да излизам. Като млади с жена ми грабехме от живота с пълни шепи и определено сме взели веселото от него. Обичам да гледам телевизия, да си чета нещо за фокусите, защото те са моето хоби“, споделя Ненчо. „Не спирам да мисля и за музея си, който искам да се превърне в най-големия европейски музей и за моя радост скоро това нещо ще се случи, защото започва строежът на сградата“, допълни той.
Всеки месец комикът носи по нещо ново, което намира за интересно, за да обогати прекрасното място в родното му село Момчиловци. „Жената, която работи там, ми казва, че всеки ден има голяма посещаемост от хора, които идват от цяла България. Тя им разказва цяла история при влизането, хората могат да се снимат, да правят фокуси и е много интересно. Няма човек, който да не е излязъл без усмивка и радост в очите след посещението. Това е целта ми, да радва хората и да видят какви големи фокусници е имало, да научат историята.“ Винаги когато му се удаде възможност, той отива до родното си място. „Родителите ми си живеят там, синът ми всяко лято е при тях. Решил съм, че когато стана на една по-сериозна възраст, искам да прекарам старините си там. Там се чувствам най-добре, затова и направих музея там, за да се развива този регион, не всичко да бъде в София. Нека развиваме и малките места, колкото повече хора направят по нещо, дори и малко, ще допринесе“, казва Ненчо.

Музеят му в Момчиловци

 Музеят му в Момчиловци
facebook

Мечта

Усмихнатият ни актьор подготвя и още един проект за лятото или по-скоро за Бургаския театър. „Това е една постановка, която ще се играе отвън пред него по идея на Богдан Петканин, който ще бъде режисьор. Там ще репетираме и юни трябва да излезе“, разкрива Илчев. Любимецът на всички Ненчо сподели, че е постигнал всяка своя съкровена мечта въпреки трудностите, които понякога са му се опълчвали. „Аз съм щастлив човек, защото това, което съм пожелал, съм го постигнал. И като театър, и като кино, роли, постановки, издадох книжка с фокуси, бях ученик на Стефан Данаилов, всичко ми се случи. Единственото, за което мечтая, е здраве“, отсече той.

Играе в 11 постановки

В момента Ненчо Илчев играе в цели 11 постановки, сред които са „Българската литература nakratko“, „Мъжът на жена ми“, „Догодина по същото време“ и други, като представленията с фокусите са отделно. „Имам около 20-25 постановки в месеца“, споделя той. С годините актьорът има събрани хиляди забавни случи на сцената. „Всяка вечер играя представления и винаги има по нещо, дали ще забравим текста, или ще се разсмеем на сцената, а понякога е трудно да се овладееш след това. Но това е чарът в нашата професия“, допълва самият Ненчо.

В постановката Догодина по същото време

 В постановката Догодина по същото време
facebook