0

К расивата актриса и певица Йоана Драгнева посрещна рождения си ден с домашно направена от 3-годишната си дъщеря АннМари торта.

“Три дни репетираме, 4 торти изядохме, преди да направим последната окончателна торта”, разказва вълненията по приготовлението за тържеството Йоана. Тя и по-голямата й дъщеря обичат често да готвят заедно. “Имам една много лесна рецепта за торта, купуваш готови шоколадови блатове, по средата ги мажеш с готова готварска извара и редиш с много ягоди, после мажеш и другия блат с изварата, затваряш, украсяваш с крем и ягоди и готово”, обяснява певицата. Красавицата избира уюта на семейството си, за да отбележи празника. Шумните партита и купони отдавна не я влекат. “Направихме си торта вкъщи, сложихме свещичка, пяхме с децата и мъжа ми Хепи Бърдей и преди полунощ всички бяхме по леглата”, с усмивка разказва тя. Била изненадана от съпруга си със страхотен подарък, който отдавна искала, а той дори и не подозирал. “Нямам никаква идея как е разбрал, че искам това, но беше научил и се беше погрижил да ме изненада, което ме направи много щастлива“, споделя Драгнева.

График

Откакто е майка, животът й се променя на 360 градуса. Признава, че децата са центърът на нейната вселена и приоритет. Всяко едно нещо е съобразено с тях. “Станах още по-организирана, подредена и отговорна”, признава тя. Старае се да гледа децата си по график. “За мен е важно да си лягат навреме, да не заспиват след 9:30 и да не спят сутрин до късно”, обяснява певицата. По нейни наблюдения това е правилният път към едни щастливи и спокойни деца. “И АннМари, и ЛилиАн записах на ясла още на годинка, адаптираха се много добре, имат си приятелки там, забавляват се, учат се, превръщат се в едни самостоятелни млади дами, вечер се прибираме вкъщи уморени, хапваме и по леглата”, обяснява тя. АннМари мечтае да стане балерина, от няколко месеца посещава курсове по балет. Сцената под каквато и да е форма определено я влече, смята певицата. Малкото момиченце харесва да се изявява. “Много е увлечена от рокли, прически, от сцена, дори я водя с мен на участия мой или когато имам дублаж“, споделя Йоана. Признава, че момиченцето може да пее и дори обмисля от есента да обърнат внимание на музиката по-професионално. Засега балета е умело съчетан с курсове по плуване. Йоана, АннМари и ЛилиАн играят заедно вкъщи на всякакви момичешки игри. ЛилиАн играе с бебе кукла, вози го в количка, храни го и всякакви други момичешки игри.

Баланс

Как живее един татко в семейство на толкова дами? “Балансът е постигнат с котето и кучето, който са мъжки”, с усмивка споделя Драгнева. Кучето е на голямата дъщеря, а котето на малката. “Кучето е Оскар, а котаракът Писко. Спасихме го от едно мазе и много пискаше - за това Писко. Беше уж временно, но остана с нас“, обяснява тя. Децата растат с животните, много добре се разбират и няма никакви страхове. Така устроено, голямото семейство обича да се разхожда заедно. “Обикаляме паркове и градинки. Сега планираме лятната си ваканция. С нетърпение чакаме да заминем за морето, конкретен план нямаме още, защото сме доста заети, но ще го измислим. Децата нямат търпение. Голямата ми дъщеря не спира да подрежда комплекти за морето, бански с очила, с кое кой ден ще бъде”, разказва Йоана. Споделя, че пътуването с двете деца е едно голямо предизвикателство.

Страст

Певицата споделя, че преди децата именно пътуванията са били най-голямата й страст и удоволствие. “Последните 4 години не съм излизала извън пределите на България. Откакто имам децата, не пътувам, чак сега си давам сметка“, разсъждава певицата. Преди това пътешествията заемат голяма част от живота й, както от личния, така и от професионалния. “Уникално е усещането да можеш да пътуваш, да откриваш нови места, да учиш, придобиваш нови знания, да опитваш различна традиционна кухня е безценно“, разказва Йоана. Чака двете й момичета да поотраснат, за да заминат на едно зимно пътешествие до селцето на дядо Коледа. “Към момента децата ми са много малки, не съм от тези родители, които се яхват да обикалят с малки деца света. Предпочитам да не им развалям графика, ще пораснат и ще обикаляме”, казва Драгнева. Вярва, че пътуванията дават една космополитност и отваря очите на децата. Страстта към пътуванията и при нея идва покрай семейството й. Родителите й работели и живеели в скандинавските страни. “Аз съм закърмена със скандинавски привкус”, с усмивка разказва певицата. Спомня си с удоволствие за анасоновите бонбони, които и до днес са най-любимият й сладък вкус.

Будапеща

Работата й като певица й предлага възможността да обикаля света. Спомня си първото си пътешествие извън България, малко след като завършила училище. Цял месец била на турне в Гърция със симфоничен оркестър. “Имахме два дена участие и много време за почивка, с хубава музика, музиканти от цял свят, обиколихме почти цяла Гърция”, спомня си тя. Над 30 държави е обиколила досега покрай личните си и служебни ангажименти. В сърцето й е останала Италия. “С кола съм обиколила Италия на длъж и на шир, това е любимата ми държава. Има всичко. А кухнята италианската ми е една от любимите, след скандинавската. Кой не обича пица и спагети”, усмихва се Йоана. Все пак любимата й кухня си остава скандинавската. Харесва вкуса на месо с боровинково сладко. Всички риби и сладко-солените сосове. “Будапеща е най-любимият ми град в Европа, с цялото си усещане този град е пленителен”, разказва Йоана. Мечтае да отиде в Хавай и Мексико. Хавай с розовите си плажове е в списъка с мечтани пътешествия“. Интересно е, колкото и тривиално да е, не съм ходила в Тайланд и ми се иска да го направя някоя зима“, обяснява тя.

Гримира се в асансьора

Йоана признава, че е суетна, но не на всяка цена. “Последно време се гримирам в асансьора“, усмихва се певицата. Важно й е как изглежда, но дори красотата е оставена на заден план след децата. За маникюр и педикюр, както и боядисването на косата са отделени само 2 дена за 2 часа в месеца. Добрата си фирма дължи основно на ген и на постоянното движение и грижи по двете й момиченца. Внимава с храненето, но не изпада в някакви специални диети. Обещала си е, че само да поотраснат децата ще тръгне на пилатес.