0

В секи ден ходи на тренировки по бокс Мис България Ромина Андонова, разкри пред „Телеграф“ самата тя. Сутрин става в 5,30, подготвя децата за училище и градина, прави им сандвичи лично вкъщи, кара ги и работният ден за нея започва в 8,30! Не пропуска спорта и всеки ден е на бокс. Със завръщането си в България се записва да учи магистратура - биобизнес. “Дори ходех с децата на изпити, когато нямаше кой да го гледа, купувах им солети и ги слагах на някой последен чин в залата, докато си направя теста”, с усмивка разказва миската.

Съпротива

Най-важното за нея е да успее да направи от децата си добри хора. ”Старая се винаги да съм наблизо, ако нещо им се случи, да мога да реагирам, но много искам да ги науча да се обичат и да обичат себе си и да знаят, че няма нищо лесно. Да не се отказват при първата трудност, защото всъщност трудностите и съпротивата е изключително важна, това означава, че са на правилен път”, казва тя.

Най-сладките неща в живота на Ромина са 4 и се казват Дария, Давид, Антонио и Дарко. Последните години от живота й са посветени на децата, но това не й е тежало, разказва, че и трите й бременности са били сравнително леки, но си спомня с втората си как е трябвало да носи на ръце Дария, която тогава в била съвсем мъничка и е искала своето внимание. По това време семейството вече живее в Тайланд, а температурите са били адски. В Тайланд са родени и двете й деца - Давид и Антонио, а Дария в Израел. Сега щастливото семейство е в България, Ромина разказва, че понякога й липсва лудницата в Тайланд, милите хора, човека с количката, който предлага всякакви плодове по улицата, но и в България е прекрасно. 

Мечти

Преди да окичи главата си с короната на Мис България, Ромина не е била професионален модел, снимала е в някакви фотосесии, но нищо професионално. Никога не е било в мечтите й да бъде Мис България. “По онова време се записах за конкурса, защото в моите представи тогава този конкурс даваше много възможности. Представях си, че ще работим по много социални каузи, свързани с нашата планета Земя, аз съм завършила биология, на практика се оказа малко по-различно, но не съжалявам, отвори ми много врати и възможности тази титла, споделя Мис България 2010, но тя избира любовта. 

Призвание

По времето, по което печели титлата и заминава за Китай, среща голямата любовта в лицето на футболиста Дарко Тасевски и на практика зарязва на момента професионалната си кариера. “Понякога се шегувам с Дарко и до днес, че взе вкъщи на готово Мис България (смее се). Никога не съм съжалявала, че тръгнах с него, аз мисля, че това е моето призвание, децата и семейството”, разказва красавицата. Според нея няма място една жена да бъде едновременно майка и да гради кариера, винаги едно от двете ще куца. “Когато предложиха ангажимента на Дарко за отбор в Израел, аз нямах много избор, вече бях бременна, трябваше или да седя сама в София и да родя тук и евентуално да се видим след месеци, или на мига да замина с него, без да мисля, аз избрах второто, за нас винаги е било много важно да бъдем заедно”.

Спирка

Първата спирка за младото семейство Тасевски е Израел. Ромина споделя, че макар и в началото идеята да напусне България да й е била неприятна, днес е благодарна за възможността да живее по света и отвсякъде си е взела по нещо. От Израел например и до днес пази семейния модел. “Много ми харесваше, че там всички имат по много деца, винаги казвах на Дарко: виж колко им е весело.

Освен това много ми допадна как всички се събират заедно цялото семейство и няма телефони, няма интернет, това се опитвам да го правя често вечер, да сядаме на масата, всеки да остави телефон, таблет и да сме заедно, това е важно за семейството. Най-любимото занимание с децата е кръговите игри, вечер се събират и започват да играят заедно. Четвърто дете винаги е добра идея, но засега мисля, че за България и с три сме много добре, така че е време да поработя“ - разказва Ромина. 

С рани и отекли глезени на Мис Свят

Гайдата й от Мис Свят

 Гайдата й от Мис Свят

С отекли глезени от двумесечни тренировки Мис България Ромина Андонова заминава за Китай през 2010 г., за да представи страната ни на най-престижния световен конкурс за красота Мис Свят.  В куфара си носи автентична носия и гайда, те й носят най-големия личен успех и удовлетворение. “Най-прекрасният спомен от конкурса ми е именно моментът, в който избраха българския народен танц да бъде част от програмата на Мис Свят и да бъде един от само 9-те танца, които бяха включени. А когато излезнах на сцената и изпълних танца си, никога няма да забравя въодушевената публика, която се изправи на крака, момичетата, които танцуваха и вперените очи на хората, беше невероятно”. За да се подготви за големия финал по онова време на икономическа криза, са й нужни много приятели и съмишленици. Такива се оказват ансамбъл „Българе“, при които отива, а те на добра воля й казват, че ще създадат за нея най-прекрасния български танц. Така и става благодарение на тях от възможности и нейния упорит труд. Всеки ден в продължение на месеци Мис България репетира танца си. Понякога това й коства рани по краката и отекли глезени, но не спира, защото иска да представи страната си достойно.

Ромина и до днес вярва, че успехът се дължи на много упорит труд и минава през болката. От Мис Свят има прекрасни спомени. Единственото, което и до днес не може да разбере, е защо са ги карали да се усмихват през цялото време. “Сутрин, като се събудиш на обяд, по време на всички активности беше задължително, отиваш на закуска и виждаш всички момичета с едни големи усмивки и изглеждаше доста изкуствено. Ние сме хора, някак си не можеш да очакваш, че един човек е щастлив 24 часа от деня”, казва тя. 

Връща се в На кафе септември

С Гала

 С Гала

Ромина остава част от коментаторите в предаването “На кафе” и през новия сезон, обяви пред „Телеграф“ тя. В началото поканата да участва в него малко я притеснявало, но вече споделя, че е свикнала и новото й амплоа много й допада.