1

С ветлана Гущерова иска  да има четвърто дете. „Още от малка си мечтая за голямо семейство и голяма къща“, споделя откровено пред “Телеграф” блондинката. Днес тя е на път да превърне този копнеж в реалност. Светлана вече е майка на три деца - 4-годишната Анелия-Добромира, Добромир на 2 г.  и 10-месечният Кристиян. А те, както казва самата тя, изпълват живота й със смисъл.

Семейство

Питаме я как от една от най-актуалните плеймейтки се превръща в перфектната майка и домакиня, а тя отговаря съвсем естествено, че всъщност всичко, за което е мечтала някога, е да има голямо и здраво семейство. „Не мога и не искам да си представя живота си по друг начин, искам да имам 4 деца и се надявам съвсем скоро и това да се случи“, издава тя. „Мисля, че си поживях доста, преди да срещна Хриси, живях на пълни обороти и грабех всичко с шепи, но това е до време. Спря да ми се излиза, да ми се ходи по дискотеки, просто в един момент мечтаех да срещна човека до себе си“, разказва хубавицата. „Усещах, че е време да създам семейство. Това днес е  много трудно. Все едно тези ценности изчезнаха. И става все по-трудно да срещнеш такъв човек.  А аз  търсех някой, който да е домошар, който обича да си седи вкъщи, който няма да обикаля постоянно по заведенията. Така срещнах Хриси, той ме впечатли точно с това, че беше на моята вълна. Не беше от момчетата, които се чудят в кое заведение да се покажат”, обяснява Светлана. Християн я изненадал, когато отишли заедно за първи път на кино, той с усмивка й признал, че всъщност това е първата му прожекция след близо 8 години.

Кувьози

Светлана може да се похвали с приятни и леки бременности. Не качва много килограми, активна е през цялото време, но за съжаление и трите й деца са били в кувьоз. „Не знам защо при мен така става, карам лека бременност и като се родят, всеки път има проблем“, откровено споделя тя. Проблемът всеки път е един и същ и свързан с белия дроб. При първото раждане си спомня, че кошмарът бил страшен. Ани е родена по-рано с недоразвито дробче и това я оставя в кувьоз задълго. “Болката на една майка, която оставя детето си в болницата, е огромна, не може да се опише с думи“, обяснява Светлана и добавя: „При раждането на  Криси си спомням, че до последно се молех това да не се случи. Дори като се роди, докторите ми казваха, че всичко е наред.  Вътрешното ми чувство обаче казваше друго. В мен проговори майчинският инстинкт и си знаех, че има нещо. Спомням си, че още бях в реанимация и видях как влиза лекарката и си знаех, че и Криси ще е в кувьоз”. Разказва, че винаги ражда в Майчин дом, защото там се чувства най-спокойна. Самата тя като бебе е била в кувьоз. „Майка ми ми е разказвала, че съм се родила дребно синьо бебе с две рогчета на главата и тя дори плакала и мислела, че са ме разменили“, смее се Светла. Въпреки всички трудности с нетърпение очаква четвърта бременност. „Казала съм на моя лекар, че ще раждам, докато той е на работа, защото с него се чувствам спокойна“, обяснява тя.

По време и на трите бременности ходила на видеозон всяка седмица, а накрая лекарят й предложил да си купи един апарат за вкъщи и да се наблюдава всяка вечер.

Хороскоп  

Освен на лекаря си Светлана има пълно доверие и на астролога си. Признава си, че се допитва до звездите за всякакви по-важни неща, а понякога просто когато се колебае какво решение да взема. “Аз съм луда на тема астрология. Всички важни неща в живота си правя, след като съм си направила прогноза. Раждания, бременности, дори, ако искате вярвайте, но и къде да празнуваме рождени дни. Много е важно къде ще си направиш празника, защото това е началото на една нова година за теб“, обяснява хубавицата. Прави карта не само за себе си, за съпруга си и за децата.

Попара

Обича да прекарва времето си с любимия Християн - да бъдат заедно, да се виждат с приятели и да пътуват сами или с децата, но избягват всякаква показност и шумен светски живот. „Всяко нещо с времето си“, с усмивка казва Светлана.  „Днес лягам в 2 през нощта и ставам в 7 сутринта, в общи линии по същото време, преди да имам децата, се прибирах от дискотека. Последното хранене на Криси (бебето) е в 23:00. Слава Богу, децата ми са кротки и нощем не ми се налага да ставам“, обяснява Светлана. С три деца задачите не свършват никога, признава тя. В грижите за тях не разчита на гледачки, но е признателна на помощта на майка си, която е неотлъчно до нея. Денят й започва рано с приготвяне на закуска за малките. „Много обичат попара и кус-кус. Попарата и на мен ми беше любима като дете. Ани също ми помага в готвенето, дори в храненето на бебето ми помага. След това карам Ани на градина, после се отбивам до офиса, за да видя как вървят нещата там и ако има нещо, го свършвам и после отивам да си я прибера и вкъщи“, разказва ежедневието си красавицата. Признава, че сега денят й е съобразен с програмата и нуждите на децата. Обича да прекарва времето с цялото си семейство, вечерят заедно, играят на игри. „Обичаме да играем, когато е по-топло, излизаме на двора и играем на криеница, гоненица, на футбол“.

Самолет

Светлана признава, че едно от най-любимите й неща са пътуванията. С любимия й често си организират пътешествия по различни поводи и без, но само с кола. „Хриси не лети със самолет, това налага почивките ни да са в Европа, някъде, където може да се стигне с кола. Преживявал е много тежка турбуленция и след нея не иска и да чуе за самолет. Затова пропускаме някои по-екзотични дестинации, но се надявам с времето да мога да му помогна да преодолее този проблем и с децата да можем да отидем другата зима на топло примерно“, издава госпожа Гущерова.

Нищо от миналото не й липсва, нито суетата, нито шумът. „Не мога да кажа, че съм се занемарила, но определено не държа на всяка цена на гримове, прически и токчета. През деня можеш да ме видиш с маратонки и анцуг без никакъв грим, важното е да ми е удобно, за да мога да играя с децата“. Веднъж в месеца феновете могат да я видят на маникюр и педикюр и в седмицата един път на фризьор. „В мен няма капка суета, отдавна не ми е важно как изглеждам, кой ще ме види и как ще ме оцени. Искам аз и семейството ми да сме здрави, другото няма значение“ разказва Светлана.

Гладува по 18 часа

Светлана признава, че е от мързеливите хора. Ходила е на фитнес няколко пъти, но така и не успяла да се запази. Поддържа формата си с гладуване. Спазва така наречения режим „Фастинг“.

„Съобразявам се как и с какво се храня, избрах фастинга. Понякога не се храня по 18 часа и после останалите 6 хапвам по малко от всичко. Не разбирам тези хора, които се влияят по тази мода да си бият инжекции за отслабване, това е толкова вредно и след това има йо-йо ефект. При фастинга килограмите се поддържат, но не се връщат“, обяснява тя. Запалила се е по тениса и това е спортът, който успява да задържи вниманието й и който с удоволствие практикува, когато има време.

Записва децата на езда и тенис

Когато децата поотраснат, Светлана иска да ги запише на конна езда и на тенис. Разказва, че ездата й е любим спорт, не само на нея, но и на Хриси. Иска й се някой ден, когато децата започнат да ходят, да могат и тя, и съпругът й да се запишат, за да преодолеят страха и да могат заедно с децата да яздят.