0

Д есет години след първата им среща Вики от “Един за друг” се ожени за Явор с рокля назаем.

Много съдбовни моменти се събират сякаш, за да докажат, че няма нищо случайно. Красавицата мечтаела за сватба, но й се искало предложението да не бъде като измолено, а да идва от сърцето на любими й Явор. И както в приказка, мечтите й се сбъдват. Явор предлага на Вики точно както в романтичен филм. На над 50 метра височина над земята по време на една от игрите в „Един за друг“ той задава съдбовния въпрос "Ще се омъжиш ли за мен?". “Всъщност ние бяхме разделени около седем месеца преди да влезнем в предаването“, споделя откровено пред „Телеграф“ Виктория Кузманова. Тя взела решението за това. „Аз исках сватба, а Явор беше против. Аз исках второ дете, а той - не. Това бяха сериозни различния и след като видях, че няма как да му повлияя, просто реших, че няма за какво да сме заедно. Аз бях приела това, че няма да се женим и никога не съм го натискала, но той е разбирал, че това е важно за мен от наши приятели, защото съм споделяла. Винаги съм си казвала, щом не иска аз няма да го каня на сила. Ние сме интелигентни хора, не е имало драма или обиди, караници“, обяснява Вики. Аргументите на Явор да не иска сватба били, че хората, след като се оженят, се приемали за даденост. След раздялата тази негова гледна точка се променя.

Експеримент

През цялото това време, докато живеели по отделно, запазили добрия тон и се виждали заради дъщеря им, а Явор се опитвал да се съберат през цялото време. „В началото аз бях много против и тъкмо бях почти склонила да се съберем и научих за кастинга за предаването. Бях сигурна, че това е перфектният начин да изпитаме отношенията си. Вариантите бяха два. Да се сплотим или просто да се разделим окончателно“, разказва тя. Явили се на прослушването буквално в последния момент. Двамата прекарват два месеца в „Един за друг “ и се преоткриват в буквален и преносен смисъл. Според Вики и Явор и двамата са имали нужда от такава почивка само за себе си. Ежедневието им било доста натоварено от всякакви битовизми. И двамата били отдадени на работата и рядко намирали време за себе си. С участието си в предаването си подарили време един за друг. „Направихме си един хубав експеримент и се откъснахме от всичко, от работа, домашни проблеми и изобщо от реалността. Докато снимахме, не сме се скарали нито един път. Освен някой спор за някоя игра, но това бяха градивни спорове“, спомня си Вики. Преди това винаги спорели за някакви дреболии: „За детето да записваме ли на балет, да я отписваме ли, пък тя иска да ходи и на пиано, но не може на всичко и това се превръща в семеен спор. Или аз много обичам да излизам, по живота съм, Явор все иска да седим вкъщи - той е домошар и пак се получава спор, буквално за глупости“.

Бяло злато

Месец след края на предаването двамата вече са семейство Зайн. Идеята била само да подпишат в гражданското съвсем непретенциозно, но съдбата е приготвила друго развитие на нещата. Когато Виктория търси свободна дата за подписването, се оказва, че единствената такава е 30 април. Датата на първата им среща преди 10 години. „Всичко трябваше да е много скромно и без излишни планове. Оказа се, че на датата, за която сме планирали тържеството през лятото, не може да се прави църковен брак. Така че го изместихме и него за 30 април. Тогава една приятелка ме пита: искаш ли да ти дам моята сватбената рокля, да я облечеш, хем да се използва още веднъж, и аз се съгласих. Така спазихме част от традицията да има нещо назаем“, с усмивка разказва Вики. Споделя, че нямала организирано нищо, нито грим, нито прическа. „Станах сутринта и само облякох роклята и отидохме в общината“, спомня си тя. Междувременно поканили най-близките си приятели. „Събраха се 20 човека, после една приятелка ни покани да се почерпим в ресторанта й, но се беше подготвила с всякакви неща и си стана истинска сватба“, разказва Вики. На едната ръка вече блести годежен пръстен, а на другата халка. И двете са от бяло злато.

Моминско

В момента двамата се подготвят за ергенско и моминско парти. Вики ще празнува край морето с приятелки, а Явор ще събере своите най- близки. Сватбеното тържество е планирано за 12 август. Този път ще се подготви, признава тя. „Ще има фотосесия, грим, коса и рокля, но все още не съм я поръчала. Представям си я да бъде като на принцеса. Чакам с нетърпение този момент, сега още не го приемам, че сме женени, докато не мине истинското сватбено тържество. Ще спазим всякакви традиции и обичай“, обяснява Вики. С Явор са поканили около 120-130 човека, най-близки приятели и колегите от „Господари на ефира“, разбира се - допълва щастливата булка. Най- доволна е дъщеря им Кари, която била шаферка на мама и тати.

Дъщеря им иска да стане фризьорка

Също като мама дъщерята на Явор и Вики иска да стане фризьорка. Виктория е собственик на салон за красота и работи като маникюрист. „Мисля, че една от причините за това е, че Кари много често е при мен в салона“, обяснява Вики. В момента Карина ходи на балет и художествена гимнастика. Тренира балет от 3-годишна и вече има над 30 медала. „Много е добра в това, което прави. Тя е много гъвкава и има талант за тези неща. Аз я насочих, но се оказа, че й се отдава и много й харесва“, обяснява гордата майка.

Явор по-суетен от двамата

Макар и Вики да прилича на жена, която по цял ден се гледа в огледалото, истината е, че тя не е вманиачена във външния си вид. Признава, че не й се налага да прави нищо по-специално, за да изглежда добре. “Косата си правя буквално на 10 дни веднъж. На руса коса прическите държат дълго. Ноктите си ги правя сама, когато имам време. Не ходя на никакви процедури, нямам и време за това, един път в живота ми съм си слагала хиалурон в устата. Нямам никакви претенции към някакви специални или маркови дрехи. Единственият ми ангажимент е да си правя мигли, но и това е един път в месеца. Просто сутрин, като стана и се облека, слагам един фон дьо тен и излизам по задачи“, обяснява тя. За разлика от нея Явор не пропуска тренировка, храни се здравословно, а за вечерята се грижи Вики. Хапват месо и салата. А малката обича като всяко дете да яде спагети и макарони.

*Автор: Василена Маринова