0

Т ози декември се навършиха 120 години от рождението на Слава Севрювкова. Тя е феномен от световна величина, тъй като наред с пророчествата си помага за важни научни открития, описвайки строежа на атома години преди учените. Интересно е, че на фона на поредната правителствена криза у нас Севрюкова има предсказание кога България отново ще стъпи на правилния път на развитие. Според нейния сътрудник, приближен и летописец доц. Иво Лозенски тя виждала, че България ще бъде разграбена и съсипана. Малко преди кончината си през зимата на 1991 година Севрюкова въздъхнала: „Не е достатъчно да се стъпи на прав път. Трудно е неотклонно да се върви по него. Нямаме, нямаме политици…”, въздъхнала феноменалната жена. Тя ясно виждала, че народът ще се лута близо 40 г. като юдеите, водени от Моисей из пустинята. Виждайки разрухата, която ще последва, тя сравнила свръх състоянието на България до 1990 г. - страна на космически технологии, със силно земеделие и машиностроене, произвеждаща компютри.

Стъпала

„Народът се радва, ала страната ни в момента се намира на връх, от който ще вървим само надолу“. Севрюкова обяснила, че движението ще продължи 19 стъпала надолу и от 20-ото държавата ще тръгне лека-полека нагоре.

Другият неин летописец Христо Нанев обнародва доста от циркулиращите днес пророчества на Севрюкова. Веднъж след демократичните промени тя с пръстите на двете си ръце показала: „Два пъти по ей толкова правителства ще се сменят, докато се яви човек, който да не мисли единствено и само за собствения джоб..."

Виденията на Севрюкова обикновено съдържали голяма доза символизъм. Нейни тълкуватели коментират, че вероятно прорицателката е говорила за двадесетото правителство от началото на демократичния преход. Ако това е така, то моментът, от който ще се обърне обществено-политическият тренд вече е настъпил. Но, ако броенето се прави от годината на задаване на въпроса, то вероятно ще мине още малко време. Твърди се още, че прорицателката е говорила и за жена управник, която щяла да изведе България на по-светъл и достоен път.

Има подозрения, че Лозенски е имал още доста пророчества на Севрюкова, съхранени на магнетофонни ленти, но когато дошли мутренските времена той се въздържал да ги публикува от страх от физическа саморазправа.

Нова Загора

Слава Севрюкова е родена през 1902 г. в Нова Загора. Още на 8-годишна възраст тя усеща, че има особена сила. По време на Първата световна война баща й и двамата й братя са мобилизирани на фронта. Майка й се обръща към нея - "Тано (така са я наричали като малка), нямаме писмо от баща ти дълго време, много се безпокоя, какво ли се е случило?" В този миг нещо в бъдещата ясновидка трепнало и тя получила видение, че в дома на леля й Къна точно на полицата над огнището има някаква картичка. По-късно Слава споделя, че чрез този знак Свише някак си е разбрала, че и тяхното семейство скоро ще има вест от фронта. На младини обаче дълго време бъдещата пророчица не смеела да признае на близките си, че вижда бъдещето и невидимите светове.

На 16 години е омъжена за белогвардейския емигрант Степан Севрюков. Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, намиращ се на метри от дома на Слава. Милосърдната девойка безвъзмездно се грижи за ранените, включително за бъдещия си съпруг. По-късно Слава се заселва в столицата в софийския квартал „Овча купел“. Живее в схлупена къщурка със стаичка, кухня и антре.

Мълвата за нейните способности бързо се разнася. Основателят на бялото братство – учителят Петър Дънов, лично дошъл да й се поклони, а по-късно двамата често беседвали и обменяли духовна информация за бъдещето на България и света. Те правили интересен експеримент. При него Дънов посещавал леля Слава само с астралното си тяло, а тя трябвало да запише точния ден и час на визитата на невъплътения си гост. После сверявали информацията, която точно съвпадала.

Лулчев

Нейни съвременници разказват, че Слава е била посещавана често и от последователите на Дънов – Боян Боев и Любомир Лулчев, таен съветник на цар Борис III. След 9 септември 1944 г. за даровитата жена настават

тежки времена. От нея е искано да доносничи или да казва на определени хора неща, които не са реални. Тук дори с риск за живота си тя категорично отказала на службите. Все пак до нея се допитвали различни руски учени. Твърди се още, че от гонения я спасява Соня Бакиш, жената на тогавашния министър-председател Станко Тодоров. Бившият военен министър и член на Политбюро ген. Иван Михайлов също се заинтересувал от феноменалните способности на Севрюкова. В един момент той уредил агенти и милиция да не се заминават повече с нея. При визитите на ген. Михайлов сгушената къщица била редовно опасвана с кордони милиция. Министърът бил обезпокоен за здравето си. "Ще ти помогна, ама по-напред да се прекръстиш – усмихнала му се Слава, която го видяла, че е кръстен като малък, но не влизал в черква, за да не влезе в идеологически грях.

Диагнози

Много хора идвали при нея и заради неясни диагнози. После с протоколи от правителствената болница доктори с подписа си потвърждавали, че това, което Слава им казала на пациентите, се е установявало и с медицинските изследвания.

Севюркова говорила, че много хора ще бъдат прокудени от родината си, но скоро щели да се върнат. Това обаче щяло да стане по-скоро по принуда заради задаващи се катаклизми с библейски мащаби. Това предсказание до известна степен вече се сбъдва, тъй като мнозина от българите зад граница вече решиха да се завърнат след избухналата пандемия от коронавирус. Севрюкова обаче пророкувала и природни бедствия, с което Бог наказвал човека заради моралния упадък и заради отравянето на планетата.

„Но предупреждавайте младите хора, които са зад граница, да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя. Хората ще оцелеят по високото. А те да се връщат в България, защото тя е защитена свише територия от тези катаклизми”, нареждала възрастната жена.

Според нейните видения катаклизмите ще са на етапи през известни интервали. И дори уточнява някои от годините: „Част от тях ще са между 2025-2032".

Човекът щял да живее над 120 г.

За по-далечното бъдеще тя виждала настъпването на епоха на мир и духовност. Изтокът обаче ще вземе превес над Запада. Невероятно, но Китай ще стане новата люлка на християнството. Човекът ще еволюира не само морално и ментално, но антропологически. Когато човекът обърне взор към добротворчеството, към Вселената и Бога ще стане нормално да се живее до 120 г., че и повече. Според виденията на Севрюкова след само около стотина години колите ще летят. Бременността ще стане по-различна, тъй като с времето пъпната връв, свързваща майката с плода, ще изчезне.

Ванга: Беше пратена свише

Приживе Ванга е вярвала безрезервно в пророчествата на своята колежка, признавайки, че в духовно отношение тя е над нейното ниво. „Она е 26-то богово ниво. Може като доктор диагнози да поставя, яз така не можем“, признавала чистосърдечно пророчицата от Рупите.

На 10 април 1991 г. Ванга усеща смъртта на посестримата си по дарба и въздъхнала, че скоро и нейният ред иде. „Ся веке е мойот ред... Ние сме си трите пратенички, да знайш. Преподобна св. Стойна, св. Слава и яз, леля ти Ванга. Яз и Стойна сме кьорави, а Слава беше зряща. Она не изпаднуваше никога у транс, ама гляаше сичко. Проникноваше у сите нива на Вселените. Беше си пратена свише, да каже на човеците шо е космичността, ама кой да га чуе. Она, извънземната скромност... Що народ изцери, ако знайш. Яз не можем така, верно си е. Не можем кат Нея. Она виждаше со силата на мисълта. Влизаше во контакт со Висшите същества“, препредава Вангините думи Петър Баков в своята книга за незрящата пророчица.

Гоненията срещу богомилите донесли лоша карма

Севрюкова е поддръжник на тезата, че лоша карма могат да трупат както отделните хора, така и цели народи. Заради отношението ни към богомилите и гоненията срещу тях България е обречена на 7 века тежка съдба, в това число и турското иго, казвала феноменалната дама. Според нея богомилите не били срещу Бога, просто имали по-свободолюбив дух. Скоро обаче тежката карма е изтекла.

Пророчицата е категорична, че единствено връщането на българите към вярата и към духовността им ще накара страната ни да тръгне към по-добро бъдеще. “Искрено ли се молите, Бог мигновено ви праща помощ от Висшата духовна йерархия”, учила феноменалната жена от кв. „Овча купел“.