0

Р азбрала ли е кралица Елизабет II деня и часа на своята кончина от придворните си астролози. Тази дискусия върви в западни езотерични форуми след смъртта на най-дълго управлявалия монарх. Там се изтъква, че в картата на последното слънчево затъмнение от 30 април има данни за кончина на монарх от зодия Телец. Има хипотези, че кралицата няма грешен ход в своето управление, защото се е съветвала с най-добрите влъхви на Албиона. Нещо повече, те са изчислявали за нея тенденции в сферите работа, семейство, здраве, рискови периоди буквално ден за ден. Наред с това обаче астрологията разполага и с инструментариум да изчисли точния момент, в който програмата на душата ни приключва земния си път. Това е възможно, но не се практикува масово по етични съображения. Отделно само най-големите смелчаци дръзват да разлистят последната страница от своята книга на живота. В това число определено влиза Елизабет II заради двата земни знака, които я орисват - Слънце в Телец и асцендент в Козирог. Тази комбинация й дава стоманена закалка и психическа стабилност.

Древните звездобройци не са страдали от скрупули да надзъртат отвъд този живот, защото много ясно са осъзнавали, че човек продължава своето съществуване в небесните селения. Например при близка кончина на човека се очертават предизвикателни аспекти на тежките планети. Отделно Юпитер сочи далечното пътешествие на душата, активирано от планетата на Края (Смъртта) Плутон. Уран също се намесва при внезапна, неочаквана смърт.

Изключителна информация за бъдещето на годишна база дават и затъмненията. Това, което западни експерти изтъкват, е, че слънчевото затъмнение от 30 април ясно е указвало възможна кончина на монарх от зодията Телец. Според астрологията хороскопът на космическите сенки предрича бъдещето няколко месеца напред или до следващото такова събитие. А то ще бъде тази есен на 25 октомври, когато се очаква второто за 2022 г. слънчево затъмнение. Самото Слънце символизира кралски особи, президенти и премиери. В момента на априлското затъмнение то съвпада с Уран. Тази планета се смята, че носи изненади и революции. В случая се тълкува като вестител на неочаквана, внезапна смърт на емблематична кралска особа.

Планети

Приживе кралицата често се съветвала с планетите. Има конспиративни теории, че личните й астролози още преди 40 години са разчели опасност от някакъв вид отравяне след консумация на вода. Оттогава кралицата пиела само бутилирана. Веднага няколко находища са били локализирани и подложени на щателни изследвания, включително с радиестезични уреди, показващи енергийната съвместимост с тялото на кралицата. По-малката й сестра принцеса Маргарет приживе издаде, че Елизабет от години не близвала чешмяна вода. Вместо това тя е консумирала само изворна вода, добивана от долината Тест. Изворът става толкова популярен, че днес литър от него вече се търгува за около 15 лири.

Слънчев знак

Кралица Елизабет II е родена на 21 април 1926 г. Астрологичната й карта показва, че нейното слънце се намира в земния знак Телец. Той й придава вкус към красивите вещи, бижута, деликатесните храни, както и възможност да умножава кралските богатства. Астролози, правили хороскопи на кралицата през годините, разкриват още, че тя е с асцендент Козирог. Отново земен знак, той й носи изключителна стабилност, работоспособност и устойчивост на стрес. Именно заради това кралицата рядко е боледувала.

Елементът вода – също доста застъпен в хороскопа й, разкрива, че тя е била състрадателен човек. Луната по принцип в личната карта отразява душевността и емоционалните реакции на индивида. При Елизабет месечината се намира в кралския знак Лъв. Той й давал соломоновско чувство за справедливост, но, от друга страна, заради огнената природа на Лъва, когато кралицата се ядосвала, ставала като ураган. Иначе на световната сцена и в живота си тя е била водена от сърцето, но винаги е вземала важните решения с прагматизъм и хладен ум.

Житейски бури

От фиксираните знаци в наталната си карта (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей) кралицата е получавала рамо да устои на всяка житейска буря и да се задържи на трона си. Все пак в нейния асцендент се намира мощният Марс. От него кралската особа пък е черпила безгранична енергия да управлява и да води британската нация напред. Хора на „ти“ с езика на планетите изтъкват още, че най-високата точка в хороскопа на кралицата (Медиум цели или Средното небе) плува в знака Скорпион. Тази комбинация се тълкува, че кралицата едва ли не е била посочена с пръст от съдбата да живее толкова дълго, че да се превърне в почти вечна фигура на световната сцена. Позицията на Северния й лунен възел издава, че тя е изпълнявала неотклонно своите задължения по време на управлението си. Ала и нищо не става без късмет. Планетата на благоденствието Юпитер е благоприятно разположена спрямо притежанията й. Неслучайно в колекцията й от бижута се намираха някои от най-ценните диаманти на Земята. Например „Кохинор“ присъства в британската корона. 105-каратовият камък е оценяван на 100 млн. британски паунда, или 150 млн. долара.

Венера й давала грация и загадъчност

Съвременни звездобройци изтъкват още, че успехът на нейния живот се дължи на устойчивостта на кралицата и привързаността й към традициите. Успоредно с това тя е притежавала енергия да разчупи модела, да разбие златната си клетка, когато това се е налагало. За всяка кралска особа е важна и планетата на красотата Венера. При Елизабет тя е в благоприятна позиция в загадъчния знак Риби, което й е помагало да носи короната с грация, красота и да властва дълго над Обединеното кралство и над 14 други суверенни територии от 6 февруари 1952 г. до смъртта си.