1

П опфолк певецът Крум записа магистратура в Националната музикална академия. Изпълнителят учи флейта. Казва, че през всички тези години идеята за това много пъти го е преследвала. “Първи курс съм магистратура в музикалната академия. Пълен отличник съм, дори взимам стипендия”, похвали се певецът пред „Телеграф“. Той обясни, че за разлика от ученическите си години сега е много отговорен, редовно ходи на лекции и изкарва само високи оценки. „Сега разсъждавам по друг начин и гледам на ученето много по-сериозно, отколкото в ученическите си години. Спомням си, че преди бягах от часовете, наказвали са ме, дори ме бяха изключили, сега имам много голям интерес и желание да уча“, споделя Крум.

Фолк

Според него музиката е магия, мисия и признание, но все пак образованието е важно. В семейството му няма изявени музиканти и певци, но майка му свирела на флейта и според него той наследил този талант от нея. Никога не е спирал да пее, никога не си е представял да прави нещо друго. „Като човек, който е завършил класическа музика в консерваторията, няма как да се очаква от мен да правя нещо друго, освен да пея”, казва Крум. Имало е моменти в кариерата му, в които си е мислил какво би било, ако се беше захванал с класическа музика, но никога не е мислил, че може да бъде нещо различно освен певец. Кариерата му започва като поп певец в музикална телевизия ММ, след като тя става спортен канал, от конкурентна телевизия му предлагат да стане поп певец, макар и те да продуцират попфолк. „Беше готино, пеех си песните по чалга клубове, но имахме успех, след време се появиха предложения за попфолк песни и така плавно преминах към този жанр“, споделя певецът. Никога не е имал някакви притеснения по отношение на това, че като поп музикант пее фолк. Харесва всякакъв тип музика и е широкоскроен. „Сега, след като завърша флейтата, не съм мислил дали бих я превърнал в професия. Не правя планове, каквото дойде” добавя той.

Продуцент

В момента Крум се самопродуцира. Не се оплаква, доволен е и се гордее с факта, че е успял да запази добрите си отношения с всички музикални телевизии без значение на коя фирма са и получава ротации на песните си.“ Откакто съм без продуцент, мога да кажа само, че финансовото ми състояние е много по- добро”, с усмивка казва Крум. Не се оплаква, има достатъчно участия, а в репертоара му има над 200 песни. Като човек, който няма фирма зад гърба си, се чувства много по-спокоен и свободен да прави каквито си поиска музикални проекти без никакви ограничения. „Все пак за един млад певец, който сега тръгва, е хубаво да има продуцент, това дава сигурност, но аз съм намерил себе си, знам кой съм и съм доволен от това“, казва той. Последната песен на Крум е дуетна с Тони Димитрова и определено предизвика коментарите на феновете. „Дуетът с Тони Димитрова е готов отпреди няколко години, но просто отлежаваше в пощата ми, докато дойде правилният момент“, казва Крум. Текстът и музиката са негови. Идеята за това да я изпее именно с Тони Димитрова пак била негова. „Ние се запознахме покрай тази песен, но аз много я харесвам и като певец заради гласа и начина на пеене и като човек“, казва Крум. За новата година вече е готов с няколко нови песни, две от тях са напълно завършени. „Едната песен, която съм направил и чака февруари, за да я пусна, е дуетна, няма да кажа с кого е засега. Другата е самостоятелна, имам и още парчета, така че аз не спирам да работя“, обяснява той.

Удар

Нова година посрещнал в Търговище, където имал участие. Ден преди това обаче катастрофирал. „На 30 пътувах за Велинград, където трябваше да пея. На пътя на един знак стоп един автомобил няколко пъти тръгваше, спираше рязко и на последното аз просто се забих в него“, с усмивка споделя изпълнителят. Декември бил пълен с ангажименти, а единствените дни, когато си останал вкъщи с близките, били Коледа и Нова година.

Тренира три пъти в седмицата

От години Крум е един от най-добре изглеждащите изпълнители и може да се похвали с топформа. Признава, че е суетен и държи на външния си вид. Оказва се обаче, че тренировките в залата са по-скоро по необходимост, отколкото от любов към спорта.

„Аз съм голям чревоугодник, обичам да си хапвам всичко. И за да мога да изглеждам добре, няма как, трябва да спортувам. Тренирам максимум три пъти в седмицата, минимум веднъж“, разказва Крум. Когато прекали с яденето, с усмивка признава, че прави диети. „Режимът ми обикновено е зеленчуци, месо и риба. Не съм по готвенето, но мога да пека пържоли“, добавя той.

Иска да отиде в Америка

Когато има свободно време, си почива с пътувания. Пълен релакс Крум намира, когато открива нови места. Дори и декември си намерил няколко дена и летял до Лисабон. „Беше моята коледна дестинация, макар да има море. Беше украсено страхотно и прекарах много приятно време“, казва той. Най-често посещаваната дестинация в търсене на спокойствие остава Гърция. „Харесвам много гръцката храна, обичам и музиката там, пея гръцки песни“, казва той. Иска му се да посети Америка. Харесва му идеята за тази отдалечена дестинация и казва, че би я съчетал, като попее на българите зад океана.