0

Л юбимата родна актриса София Бобчева прекъсна майчинството си, за да репетира с големия режисьор Галин Стоев, който поставя нова пиеса в Народния театър „Иван Вазов“.

„Изключително много харесвам Галин Стоев като режисьор и когато ме покани за постановката, много мислих дали да прекъсна майчинството си и да започна репетиции. Но толкова харесвам както режисьора, така и смятам, че пиесата е много важна и затова реших да приема. Щастие е да работя с този човек. Съставът е доста голям - 14 човека сме, премиерата ще бъде през септември“, сподели пред „Телеграф“ София Бобчева.

Професия

Спектакълът Монолози за вагината тръгва на турне

 Спектакълът Монолози за вагината тръгва на турне

В момента феновете й вече могат да я гледат в София в постановката „Игра за двама“, където си партнира със Сашо Кадиев. Бобчева играе и в Театър 199 - „Убийство без убийство“, както и „Чудесна неделя“ в Народния. Едно от последните заглавия, в което взема участие, е спектакълът „Монолози за вагината“, с който доста пътуват в последно време. „Монолози за вагината“ е доста сложен текст.

Не знам защо това заглавие някак плаши и отдръпва публиката, а ако се престрашат да влязат, остават супердоволни и впечатлени хората. С Койна Русева и Светлана Бонин говорим, че го приемаме като мисия, защото невинаги салонът ни е пълен както за другите представления, а всъщност ние говорим за нещата от живота, и то не само за женски неща. Напротив. Винаги гледам реакциите и на мъжете в салона, след представление и те винаги са много усмихнати“, споделя Бобчева и допълва: „Проблемите, за които ние говорим в това представление, са поднесени с чувство за хумор. Надявам се да го играем дълго време, защото от такива представления има смисъл.

Виждам, че когато публикуваме нещо в социалните мрежи, и започват неприятни коментари и неадекватни изказвания само заради заглавието. Това е един страхотен текст, поднесен с чувство за хумор, и се надявам да се престрашат хората да гледат, защото наистина си заслужава“. Трите прекрасни актриси тръгват на турне с „Монолози за вагината“, като през юни на 19-и са в Сливен, на 20-и в Добрич, 21-ви - Шумен, 26-и - Варна, а на 27-и - в Поморие. На 29 юни пък столичани ще могат да се насладят на спектакъла на откритата сцена в „Сълза и смях“.

Бебе

С дъщеричката й Стефани Ирини

 С дъщеричката й Стефани Ирини

Бобчева е категорична, че трудно се съчетава работа и дете, но тя е щастлива от факта, че е работеща мама. „Трудно се съчетава работата с майчинството, защото едно дете изисква много време, много отдаденост. Работата също и напълно разбирам вече всички майки, които преди съм се чудила защо казват, че е толкова трудно. Трудно е, но с желание и помощ се случват нещата. Да са ми живи и здрави родителите. Майка ми много ми помага, баща ми и той си дойде, защото работеше в Литва, да помага, взе си отпуск. Защото имаме турнета, налага се да пътувам. Сутрин с бебето, после на репетиция, връщаш се. Сложно е, но е интензивно и хубаво. Аз си обичам работата, а Стефани Ирини е най-скъпото ми нещо в този свят“, споделя талантливата блондинка.

Прекрасната й дъщеричка вече си има 2 зъбчета, а тази година й предстои и първа среща с морето. „Живот и здраве ще я заведем на море. Ще е предизвикателство за мен, защото аз преди с един чадър и с багажите си ми едва се оправях, а сега, като си представя какви неща носиш, когато си с бебе на море, просто лошо ми става (смее се). Но пък имам желание да я потопя във водата, да види моренцето и да опознава света“, разсъждава София. Любимото занимание на майка и дъщеря е да се разхождат. „Това е дейността, която и на двете ни е интересна. Когато си седим вкъщи, тя започва да мрънка, аз да се изнервям, а когато излезем, настава един празник. Тя е зимно бебе и по-рядко излизахме. В началото беше много нацупена, гледаше лошо хората, но това отмина - слава богу, и вече е социална, смее се на минувачите и много се забавлява“, хвали наследничката си именитата майка.

Посрещна ЧРД с колегите в Ямбол

На 14 юни София отпразнува своя рожден ден. В навечерието на празника си тя бе с колеги в Ямбол. „Тази година не съм правила големи сбирки и купони, но пък бях в приятелска среда с колеги в Ямбол. На 13-и имахме представление там, играхме „Убийство без убийство“ и след това посрещнахме празника ми в едно много хубаво заведение“, разказва усмихнатата актриса и допълва: „Като подарък успях да се наспя и да стана в 9:30, защото от 8 месеца ставам в 6:30 (смее се).

Прекарахме си много хубаво“. Празникът в този ден е бил двоен, защото дъщеричката й пък е навършила 8 месеца. „След като се прибрах от Ямбол, нямах търпение да я гушна, да я взема и да си излезем на разходка. Това за мен е празникът - да бъдем заедно. Много ми липсваше дори за една вечер.

Приоритетите ми се промениха тотално след появата й. Тя ми е най- важното“, категорична е Бобчева. Пред нашата медия тя сподели, че е получила и много приятна изненада от директора на Народния театъра Васил Василев. „Имах много хубава изненада от директора - беше ми пратил прекрасен букет за рождения ден, изключително красив. Когато родих, също ми прати прекрасен букет в родилното и тогава всички сестри и лекари бяха много въодушевени как има букет от Народния театър. Така че тези жестове са страхотни, изненадващи и наистина трогващи и ценни за мен“, категорична е София.