0

К раят на света идва през 2036 г. гласи пророчество на легендарния Едгар Кейси, за когото казват, че са се сбъдвали повече от предсказанията му.

Слънцето ще потъмнее и Земята ще се разцепи на различни места, а след това ще настъпи Апокалипсисът, гласи краят на пророчеството на Кейси.

Спор

Всъщност се спори за коя точно година се отнася предсказанието, защото цифрите на хилядолетието и столетието не са чути добре и първоначално са мислели, че идва реч за 1936 г., но после са решили, че все пак е сто години по-късно и наред е 2036 г. Тъй като още навремето тълкувателите на Кейси са смятали как въпросният апокалипсис ще бъде коренна промяна както на планетата, така и на човечеството, са приемали за вярна предполагаемата 1936-а. А това е годината, в която вече начело на Германия са националсоциалистите на Хитлер и опитват да демонстрират световното си господство с олимпиадата в Берлин, в Испания Франко извършва преврата и е разпалена гражданската война. Германия денонсира договора от Локарно и окупира демилитаризираната Рейнска зона, проявявайки пълен военен суверенитет. Сключва пакт с Япония.

Нови преглеждания на предсказанията на Кейси обаче отправят пророчеството му за апокалипсиса век по-късно от въпросните немски събития.

Баланс

Според въпросното пророчество балансът на самата Земя в Космоса ще бъде нарушен и това ще доведе до генерални промени. Ще видим „Неговата звезда“, която служи като „пратеник“ или „символ“ на Спасителя. Някои изследователи я смятат за мистичната планета Нибиру, други казват, че става реч за особено ярка комета, а трети търсят избухването на свръхнова в близост до Слънцето. За Америка Кейси твърди, че Калифорния и Невада ще изчезнат, другите щати щели да пострадат без Илинойс, Индиана и Охайо. Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско щели да бъдат под вода (б.р. всъщност има сериозни научни теории по темата и те потвърждават това, но след няколко хилядолетия поне).

Изчислено е, че през 2036 г. Земята ще бъде подложена на атаки от метеоритния поток Тауриди (северни и южни). Той и сега два пъти годишно бомбардира планетата, но тогава щял да бъде неговият пик. Този път Тауридите ще имат пик баш на 29 юни 2036 г. Принципно падащите звезди, които виждаме в небето, са с мънички размери и са космически прах. Но на 30 юни 1908 г. пада Тунгуският метеорит, който се смята, че е част от въпросните Тауриди (ако не е разбил се космически кораб според теории на уфолози). Та през 2036 г. мрачните прогнози сочат как много такива метеорити могат да ударят Земята. По родния календар 29 юни се пада Петровден (по нов стил). И тук можем само да си припомним великия шопски виц, където краят на света идва в даден ден – добър повод за пийване, а на следващия отново сме на работа.

Транс

Едгар Кейси е известен като изключителен пророк и лечител, за чиито способности няма реалистично обяснение. Изпадал е в транс и така е правил предсказания или е давал съвети. Наричали го още Спящия пророк. В транс е правил хиляди предсказания. Казват, че много точно е предрекъл Втората световна война, великата депресия в Щатите, убийството на Кенеди и редица други. Построил е във Флорида сам самичък цяла пирамида, копие на Хеопсовата, при това само за два месеца.

Небесен удар можел да ни погуби както динозаврите преди 65 млн. години.

 Небесен удар можел да ни погуби както динозаврите преди 65 млн. години.
PEXELS

Изследователи смятат, че всъщност предсказаният от Кейси апокалипсис е само край на познатия ни свят и начало на нова ера.