0

Колкото по-дълго, толкова по-добре е общото мнение на мъжете що се касае до продължителността на любовната игра. Силният пол си гарантира качество с дължината на акта. Жените не са на съвсем такова мнение. Много дами се изнервят от прекалено дълги и еднообразни движения, докато други имат нужда от по-продължителна стимулация, за да достигнат до върха. От тук произлиза и въпросът колко най-дълго трябва да продължи сексът, за да попадне в графата перфектен.

Часове

След направено проучване екип от сексолози и семейни терапевти стигнали до извода, че добрият секс продължава няколко минути, а не часове наред. Според изследването средното време, което е необходимо на жените, за да достигнат до оргазъм е 13,41 минути. Има три вида продължителност на сексуалния акт - твърде кратък - около минута до три; нормален секс – от 7 до 13 минути, и твърде дълъг - от 15 до 30 минути.

Погледнато от женска гледна точка, това изследване не може да е съвсем точно. Всъщност дори мъжете да могат да приключат сексуалния акт с оргазъм за около 13 минути, при жените сексуалните отношения могат да приключат изобщо без кулминация, с единичен оргазъм или с множествен оргазъм от един-единствен сексуален акт.

Теоретично сексът за жените може да продължи и след като мъжът е приключил. Именно затова възниква въпросът: как се измерва дължината на сексуалното преживяване - до кулминацията на мъжа или до тази на жената? А може ли да не се измерва по нито един от тези параметри?

Според същото проучване 17% от жените никога не са изпитвали оргазъм. А тези, които са, обикновено се нуждаят и от други действия за допълнителна стимулация. Затова няма как да има точно определение колко дълго трябва да трае сексуалният акт, за да задоволи жените – всичко е много субективно спрямо всяка една дама и ситуация.

Измислици

Според неофициално проучване сред 3900 души жените биха искали средно сексуалният акт да трае не повече от 25 минути, а за повечето перфектният секс трябва да е 17 минути. Психолозите са категорични, че е внушена нереалистична идея за продължителността на половия акт. Много мъже и жени вярват в измислицата за секс, който продължава цялата нощ“, обяви Ерик Корти, психолог от университета в Пенсилвания. Според него подобна ситуация предразполага към разочарования и неудовлетвореност.

*Автор: Василена Маринова