0

В сички момичета минават през период, в който искат да са принцеси. Всъщност това не е чак толкова трудно и невъзможно. Всеки от 12-те знака на зодиака съответства на красива, смела или нежна и уязвима героиня от вълшебните анимационни филми на Дисни.

Козирог - Покахонтас

Основният житейски принцип на Покахонтас, която е представителка на Козирог, е "работа и дисциплина!" Ненавижда възмутителното нарушаване на веднъж и завинаги установения ред на нещата - бъркотията, т.е. извънредните обстоятелства могат да докарат Козирога до нервен срив и следователно е неприемливо да му се сервират „изненади“. Ако всичко е по план, цари мир и спокойствие. Освен това Покахонтас от този зодиакален знак брани дивата природа и застрашените видове.

Водолей - Жасмин

Принцеса Жасмин е жената на Аладин. И това май е основната й характеристика. Неслучайно образът й претърпява коренна разлика от първоначалния замисъл, според който тя е капризна, тропа с крак, изисква да е на нейното. После сценаристите пипват Жасмин оттук-оттам. В резултат на това тя прилича по малко на някои други принцеси на „Дисни“. Но пък като всеки Водолей тя знае как да си отстоява правата и да проявява характер.

Риби - Ариел

Тя е седмата дъщеря на цар Тритон и царица Атина, владетели на подводното царство Атлантика. Разбира се, че става дума за Ариел. И какво друго да е Малката русалка, освен зодия Риби? Разбира се, че няма да се ожени за обикновен рибар, а ще спаси от корабокрушение принц. И ще си постави за цел да се омъжи за него. И всичко това, само и само за да излезе на сушата.

Овен - Мерида

Като я гледате така - опънала лък, Мерида е зодия Стрелец. Е да, ама не. Тя е типичен Овен. Дръзка, упорита и непокорна. Като къдриците на чорлавата й прическа - всяка със собствено мнение. Предизвикателство е да се опитваш да водиш спор с нея, защото тя е категорично против да приеме, че може да има мнение, различно от нейното. Но пък е най-ярката принцеса в хороскопа. Огненочервена и пламенна.

Телец - Ваяна

Докато всички останали принцеси уреждат личния си живот, Смелата Ваяна мисли за другите. Точно както прави Телецът. Тази принцеса е по-непозната, а следователно и по-интересна от другите. Освен това има мисия и е фокусирана в нея. Ваяна е сърцето на океана. И дори да не спаси своя народ, то поне може да сте сигурни, че е направила всичко по силите си.

Близнаци - Рапунцел

Блондинка с вълшебна коса - какво повече е нужно на една принцеса в този живот? Рапунцел, представителката на Близнаци, не може да бъде изолирана от външния свят, защото е момиче с характер. И ако ви цапардоса с тиган без предупреждение, вината е само ваша - никой не ви е карал да се опитвате да я спасявате.

Рак - Пепеляшка

Мила и възхитителна, Пепеляшка си върши съвестно работата, дори когато трябва да изпълнява капризите на мащехата и доведените си сестри. Но ако на хоризонта се появи истински принц, тя ще направи и невъзможното да отиде на бала и да го впечатли. Защото е зодия Рак. И вярва във феята кръстница. Вие не? Затова и няма да получите никога каляска от тиква и стъклена пантофка по мярка.

Лъв – Спящата красавица

Аврора е принцесата от зодия Лъв. Дори да ви изглежда малко заспала, не я подценявайте. Умът й винаги щрака. Ето защо не рискувайте да се нахвърлите върху нея с опит да си откраднете една целувка, докато уж кротко си спи. Защото може да пробудите истинската лъвица, която дреме у нея. Силна и страстна, това е не просто принцеса, а истинска царица.

Дева - Бел

На теория Девата не се нуждае от нищо в живота, освен от просторна библиотека, пълна с книги. Но рано или късно в живота на нашата принцеса Бел от зодия Дева ще се появи един дръпнат грубиянин, направо звяр, който тя трябва да опитоми и да вкара в правия път.

Везни - Снежанка

Снежанка е принцесата на зодия Везни. Най-добрата, най-нежната, най-беззащитната, най-невинната, най-търпеливата, най-грижовната, най-трудолюбивата, сладка, крехка, деликатна, искрена и чистосърдечна. Толкова най-най, че ти иде да й извиеш вратлето. Освен това ще се съгласите, че между добротата и глупостта разликата е малка. Затова мащехата я трови, изкушава с коланчета, а седем джуджета са й се обесили на врата и я ползват за готвачка и чистачка. Но Снежанка продължава да вижда доброто във всичко.

Скорпион - Елза

Цялата житейска драма на Скорпиона - принцеса Елза от „Замръзналото кралство“, се крие приблизително в това как да бъдете себе си и да не нараните случайно невинни малки хора с магическа сила. В същото време без компанията на тези много нещастни малки хора Скорпионът вехне и се задушава в собствената си отрова. Но ако се научи да сдържа гнева в себе си и да го пренасочва в полза на ближните си - в смисъл да ги управлява мъдро, строго, но справедливо - всичко ще е наред!

Стрелец - Анна

Стрелецът е принцеса Анна от „Замръзналото кралство“. Бори се за справедливост, световен мир и добро. Иска да постави злото на колене и да го изкорени. Тази принцеса има хладен ум, топло сърце и твърди ръце. И с тези твърди ръце тя ще ви извие врата с удоволствие, хладно разсъждавайки, че така ще бъде по-добре за тези, които имат място в топлото й сърце. Но като цяло е мила, забавна и чаровна. Освен ако не й е паднало мандалото.