0

М одна икона, хулиганка, строга, търпелива: каква баба ще бъдеш? Зависи от зодията ти.

Бабата е много важен човек в живота на повечето хора. Всички сме чували лафа, че бабите обичат внуците си дори повече от собствените си деца. Има известна истина в това твърдение. Как се изразява тази любов, зависи от личните качества на бабата. Много от тях пък се определят от зодията, под която тя е родена.

Овен

Овните са хора, изпълнени с жизненост, дори и в напреднала възраст, така че се справят отлично с ролята. Баба Овен е самата справедливост. Тя наистина обича всичките си внуци еднакво, без да глези никого повече от останалите. В къщата на баба Овен всичко ще бъде според нейните правила. Не можете да ядете тортичка преди хранене. Точка по въпроса! Първо уроците, после забавленията. Нещо против? Възраженията не се приемат. Оставяйки детето при баба Овен, родителите могат да бъдат абсолютно спокойни. Всичко е под контрол.

Телец

Бабите, родени под знака на Телец, са надеждни и спокойни. Търпението им е пословично. Баба Телец може да повтори с равен тон едно и също нещо десет пъти, без да си изпусне нервите. Нейното оръжие е спокойният глас и точно това е тактиката, която работи. Бабите Телци обичат внуците си такива, каквито са, а не когато получават само отлични оценки или си чистят стаята. С такава баба нервната система на децата ще остане здрава и силна за дълго време. Интересен момент: Телците посвещават живота си на това след тях да остане нещо материално за техните деца и внуци.

Близнаци

Бабите Близнаци са много общителни, умни, весели и позитивни. Те обичат внуците и прекарват много време с тях. При това не се задоволяват само с това децата да са нахранени, облечени и обути. Фантазията на такава баба е неизчерпаем източник на вдъхновение, за да измисля нови забавления за внуците си и да играе с тях с кеф. Ако забележи, че нейният внук или внучка има талант и творчески способности, тя ще ги развие по най-добрия начин или ще намери специалисти, които ще помогнат за развитието им.

Рак

Рачешките внуци са късметлии. Баба Рак мисли преди всичко за комфорта на внуците си. Тя винаги ще приготви любимата им храна за тях, ще обърне внимание на разходката на чист въздух, ще се погрижи за почивката им. Тази жена ще направи всичко, за да гарантира, че децата растат здрави. Между другото бабите от тази зодия са и най-сръчни. Те предпочитат да оплетат и ушият дрешки на внуците с двете си ръце - това е тяхната бабина прегръдка.

Лъв

Баба Лъв инвестира много пари и усилия във външния си вид и смята, че децата и внуците й също трябва да изглеждат подобаващо. Дори и на най-обикновена разходка те ще изглеждат като току-що слезли от корицата на списание и тя ще се гордее с това (в края на краищата е подбрала лъвския пай от нещата с много вкус). Желанието на внуците за нея е закон, така че родителите трябва да се уверят, че баба Лъв не разваля дисциплината зад гърба им.

Дева

Баба Дева е много наблюдателна, проницателна и много точна. Тя няма да позволи на някой от внуците си да напусне къщата с мръсни обувки или намачкана тениска. Ако петната не са премахнати от дрехите по време на пране, тя предпочита да ги изхвърли, отколкото да ги облече на детето дори у дома. Внуците на такава баба от малки се учат да носят дрехи и обувки спретнато, да ги сгъват и прибират, да си подреждат играчките, да мият ръцете си преди ядене и много други неща, което, честно казано, не винаги е постижимо за родителите.

Везни

Баба Везни се занимава с духовното развитие на своите внуци. С такава баба те редовно ще посещават музеи, изложби, концерти, театри и други културни събития. Тя обръща голямо внимание на поведението и обноските на своите внуци. Винаги ще намери начин да им обясни защо трябва да могат да говорят красиво и да контролират емоциите си и обикновено те я слушат.

Скорпион

Бабите Скорпион обикновено имат различна връзка с внуците си. Тази баба на първо място мисли за безопасността на децата. Тя е доста тревожна и във всяка ситуация, дори и най-спокойната, вижда скрита заплаха. Баба Скорпион учи внуците си на правилата за лична безопасност от ранна възраст: те знаят защо е невъзможно да се осъществи контакт с непознати, как да не изпаднат в трудна ситуация и как да се държат, ако бъдат хванати в капан.

Стрелец

Бабите, родени под знака на Стрелец, са оптимисти в живота. Те са умни и често смятат висшето образование за основен показател и затова обръщат голямо внимание на интелектуалното развитие на внуците си. Но те са не по-малко загрижени и за физическото развитие на децата. Баба Стрелец е лудетина, готова винаги да си поиграе с внуците. Тя не принуждава децата да правят скучни упражнения, а ги превръща в наистина вълнуващо занимание, което ще ангажира не само тялото, но и мозъка.

Козирог

Внуците на баба Козирог растат мили и добри. От много ранна възраст тя ги учи на добри обноски и им обяснява какви предимства ще им се открият, ако са любезни и приветливи. Тя обича да наставлява внуците си как да направят живота си по-лесен и по-приятен.

Водолей

Житейската позиция на бабите Водолей е, че трябва да живеете за другите. Водолеите се опитват да запознаят внуците си с идеята, че трябва да дадат своя принос, за да подобрят целия свят. Баба Водолей често прави отстъпки на внуците си, но съвсем не защото е слабохарактерна. Тя смята, че всяка диктатура има изключително негативни последици, затова и на най-малките деца трябва да се даде свобода на избор. Внуците на такива баби обикновено израстват силни и независими личности.

Риби

Бабите, родени под знака на Риби, имат отлична интуиция. Те са мили, нежни и състрадателни. Бабите Риби приемат присърце провалите на внуците си като свои и страдат заедно с тях. Няма по-сантиментална баба от Рибите. Тя слуша с искрен интерес историите на децата за техните дела, задава много въпроси, опитва се да не пропусне нищо. Ако баба Риби не харесва нещо, тя не се кара, не критикува, а се разплаква. Ето защо внуците, за да не разстройват любимата си баба, наистина се опитват да се държат добре.