0

В света на Холивуд всичко е позволено и всичко е възможно. В това число и любовта да застигне един актьор на снимачната площадка между щракванията на две клапи и между заснемането на две сцени или два епизода.

Не една и две холивудски двойки започват своя съвместен живот, след като са улучени от стрелата на Амур именно по време на снимки. Някои от тези връзки се оказват като пролетен дъжд, кратки и нетрайни, а други остават за цял живот. Без да претендираме за изчерпателност, ще се опитаме да представим някои от тези любови, пламнали на снимачната площадка пред и зад камерата.

Една от звездните актьорски двойки с най-голям брачен „стаж“ са Кърт Ръсел и Голди Хоун. Двамата се запознават на снимачната площадка през 1966 г., преди почти 60 години. Тогава между тях прехвръкват леки искри, но до нещо по-сериозно не се стига. През 1983 г. обаче съдбата им дава втори шанс, като ги събира отново за съвместни снимки.

Кърт Ръсел и Голди Хоун не могат да си представят живота един без друг.

 Кърт Ръсел и Голди Хоун не могат да си представят живота един без друг.
Getty Images

И този път и двамата не губят време. По време на запознанството си и двамата вече имат по един брак зад гърба си. От тях Кърт има син, а Голди син и дъщеря, но това не им пречи да си създадат и свое дете. Когато ги питат каква е тайната на здравината на тяхната връзка, те отговарят, без да се замислят: „Това, че не се оженихме. Защото бракът убива любовта!“

В свое интервю далеч по-романтичната половинка от двойката Голди споделя с усмивка: „Ние непрекъснато сме влюбени един в друг през всичките тези години. Всяка сутрин се събуждам и се радвам, че той е до мен. Носи ми кафе в леглото, а аз нежно го целувам. Обичаме се истински и неподправено. Караме се като всички останали хора, но не можем да си представим да изживеем животите си с някои други“.

Екзотика

През 1986 г. Холивуд „изстрелва“ романтичната комедия екшън „Дънди Крокодила“ за приключенията на младата журналистка Линда в Австралия и за срещата й с екзотичния местен ловец на хищните влечуги Майк Дънди. Две години по-късно е заснета и втората част на лентата. Главните роли във филма са поверени на Линда Козловски и Пол Хоган. Според сценария репортерката се влюбва в ловеца на крокодили и го води със себе си в Америка. Извън сценария обаче по време на снимките Линда и Пол също се влюбват. И 4 години по-късно, през 1990 г., се женят.

Пол Хоган и Линда Козловски се влюбиха по време на снимките на Дънди Крокодила.

 Пол Хоган и Линда Козловски се влюбиха по време на снимките на Дънди Крокодила.
Getty Images

Младоженецът е с цели 19 години по-възрастен от булката и за него това е трети брак, след като преди това два пъти се е женил за първата си съпруга. Двамата изкарват заедно 23 години, преди да решат да се разведат по взаимно съгласие през 2013 г. Според адвокатите на двете звезди в развода им няма никаква драма и помолиха медиите да не търсят евтини сензации и да не създават интриги, каквито нямало. Просто мистър и мисис Хоган били изконсумирали брака си и искали да се разделят като добри приятели. През 2014 г. разводът е факт и мисис Хоган отново стана мис Козловски, като синът им Ченс бе оставен при майка си. Бившите съпрузи наистина запазиха добрите отношения помежду си, като Линда дори няколко пъти гостува на Пол с новия си любим Моулей Хафид Баба. Впоследствие обаче разводът като че ли започна да се отразява не особено добре на Линда. Две години по-късно тя беше изловена от папараци видимо доста състарена и занемарена. Някои побързаха да оправдаят актрисата, като заявиха, че причина за вида й всъщност са големият брой пластични интервенции, които тя прави за кратко на лицето си.

Убийци

Една от най-известните холувудски любовни двойки на всички времена, макар и тя вече да е бивша, са Анджелина Джоли и Брад Пит. Двамата си партнират във филма „Мистър и мисис Смит“, където играят семейна двойка наемни убийци. Именно там, на снимачната площадка, двамата актьори се влюбват един в друг и заживяват заедно. Имат общо шест деца: три собствени и три осиновени. Двамата бяха холивудска двойка за чудо и приказ, като през 2014 г. сключват брак на Карибите, далеч от любопитни погледи и папараци. И затова като гръм от ясно небе само две години по-късно дойде новината, че двойката вече е решила да се раздели.

Брад Пит и Анджелина Джоли в годините, в които бяха щастливи заедно и се държаха за ръка.

 Брад Пит и Анджелина Джоли в годините, в които бяха щастливи заедно и се държаха за ръка.
Getty Images

Това се случва през 2014 г., но официално разводът между тях бе финализиран цели десет години по-късно. През всичките тези години таблоидите нищиха причините за развода, като виновник за това бе ту единият, ту другият. Много страници се изписаха за диктаторското поведение на Брад, който се държал безцеремонно с любимата си съпруга и нямал родителски подход към децата. Заговори се и за склонност на актьора към чашката. След това пък стрелите бяха насочени към Анджелина, като се заговори, че по време на брака им тя е имала тайна любовна връзка. Така или иначе в крайна сметка през 2024 г. разводът между двамата вече беше факт. Официално PR-ите на двойката бяха лаконични: „Това решение беше взето за здравето на семейството, като разводът е поради непреодолими различия в характерите на двамата, които молят да се запази личното им пространство“, бе написано в официалното прескомюнике.

Приятели

Едва ли има мъж, който да си изкриви душата и да не си признае, че е бил влюбен или че най-малкото супермного си е паднал по Джулия Робъртс в ролята й във филма „Хубава жена“. И как иначе, след като Джулката е избрана за една от най-магнетичните актриси в Холивуд за всички времена. А това си е сериозно признание, като се има предвид, че броят на красавиците в Меката на киното е многоброен колкото звездите на небосклона.

Джулия Робъртс и Матю Пери в Приятели.

 Джулия Робъртс и Матю Пери в Приятели.
Getty Images

Самата Джулия споделя, че никога не се е имала за красавица, а като ученичка дори е била обект на подигравки заради голямата уста и едрите зъби. Покрай участието си в сериала „Приятели“ красавицата се запознава с Матю Пери и полека-лека между тях се заформя любовна връзка. Тя обаче продължава едва година, тъй като по това време и двамата имат бракове и едва ли са били склонни да се разведат с половинките си, за да узаконят връзката си. Самият Пери по-късно признава: „През цялото това време бях сигурен, че тя скоро ще се раздели с мен. Срещата с Джулия Робъртс беше нещо много за мен.“

Кортни Кокс като булка с Матю Пери в Приятели.

 Кортни Кокс като булка с Матю Пери в Приятели.
Getty Images

И още една любовна история с герой от култовия сериал „Приятели“. Или ако трябва да сме по-точни, героиня, и нейното име е Кортни Кокс. През 1999 г. по време на снимките на хоръра „Писък“ тя си партнира с колегата си Дейвид Аркет, с когото сключва брак. Но той се оказва твърде нетраен. В 2013 г. двамата се развеждат, но плод на тяхната любов остава дъщеря им Коко. Двамата обаче си остават приятели и често си ходят на гости.

Кортни Кокс в живота с Дейвид Аркет .

 Кортни Кокс в живота с Дейвид Аркет .
Getty Images

А дали са всъщност вече само приятели. Ето какво споделя Кортни: „Когато обичаш някого, трябва да желаеш неговото щастие. Независимо дали си с него или вече не. Ние бяхме женени от дълго време, опитахме всичко, но не се получи, и затова се разделихме.“

Горещо

Любов от втория опит – така може да бъде определена любовта между актьорите Хавиер Бардем и Пенелопе Крус. През 1992 г. те участват във филма Jamon, Jamon, като още тогава между двамата прехвръкват искри. Цели 15 години по-късно двамата отново имат възможността да си партнират във филма на Уди Алън „Вики, Кристина, Барселона“. И малко след края на снимките те заживяват заедно. През юли 2010 г. сключват и брак на Бахамските острови, тайно в дома на свой приятел. Двамата имат син Леонардо и дъщеря Луна. За разлика от други холивудски двойки тяхната връзка вече 17 години продължава да бъде все така силна, а любовта им все така по испански гореща.

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус.

 Хавиер Бардем и Пенелопе Крус.
Getty Images

Следващата любов зад камерата може да бъде определена като една от най-странните и най-шантавите. Когато в 2004 г. Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс са избрани за главните роли в романтичния филм „Тетрадката“, целият снимачен екип скоро се хващат за главите. Двамата актьори не просто не се харесват, те не могат да се дишат един друг. И всеки час си устройват скандали, въпреки че според сценария трябва да се обичат. Но съдбата и тук си казва думата и както неистово се мразят, така между тях избухва любов. След края на снимките те заживяват заедно, но през 2008 г. се разделят. Докато за Райън тази любовна авантюра очевидно едва ли е имала някакво кой знае какво значение, то Рейчъл преживява доста тежко раздялата. А когато през 2014 г. научава, че бившият и новата му изгора Ева Мендес очакват дете, тя направо изпада в истерия и се налага да прибягва да помощта на психолози. Нищо, че самата тя по това време също вече има вече връзка с друг мъж.

Бонд

Даниел Крейг – известен като шестия Джеймз Бонд, и Рейчъл Вайз –неговото момиче във филма, което скоро след това става неговото момиче и в живота. Любопитното тук е, че те се познават много преди да бъдат избрани да участват във филма. Първата им среща е от университета, където и двамата посещават един и същ курс по актьорско майсторство. През 2006 г. двамата участват във филма за Бонд, а пет години по-късно сключват брак. На брачната им церемония присъстват едва четирима гости, двама от които са децата от първите им бракове: 18-годишната дъщеря на Крейг – Ела, и 5-годишният син на Вайс – Хенри. Любовта помежду им продължава да е силна и пламенна, след като за един от рождените ден на съпруга си Рейчъл избира да му подари скъп спортен автомобил.

Ужаси

Следващата връзка е всичко друго, но не и пример за спокойствие и кротост. Връзката между певицата Майли Сайръс и австралийския актьор Лиам Хемсуърт е бурна, вихрена и изпълнена с драматични моменти и обрати. И поради това съвсем естествено двамата се появяват често по страниците на жълтата преса. За трите години, през които са заедно, те успяват два пъти да се разведат и пак да се оженят. А дни след окончателната им раздяла Майли пусна песен, посветена на бившия й по повод на рождения му ден. Връзката им бе определена като „возене на екстремно влакче на ужасите в увеселителен парк“ в един от водещите американски таблоиди.

В края на 90-те години на ХХ век по кината излиза филмът „Шеметни години“ с Аштън Къчър и Мила Кунис в главните роли. Снимките на сериала продължават до 2006 г. и това е предостатъчно време за двамата актьори не само да се опознаят, но и да заформят една луда любов помежду си. Която завършва с годеж и брак през 2015 г. Вече почти 10 години бракът им е щастлив и като че ли нищо не е в състояние да го разруши и в бъдеще. През 2023 г. Мила и Аштън обаче ненадейно се превърнаха в една от най-мразените двойки в Холивуд. Това се случи, след като те изпратиха писмо в подкрепа на техния колега Дани Мастерсън, който беше обвинен и осъден на 30 години затвор за две изнасилвания.

* Следва продължение.