0

Н а днешния 14 октомври ще се случи третото за 2023 г. затъмнение – пръстеновидно. То ще бъде видимо като частично от Северна Америка, Централна и Южна Америка. От територията на България космическото явление, наричано още сватба между Слънцето и Луната, няма да се наблюдава. Реално то ще настъпи привечер, когато месечината ще скрие слънчевия диск секунди преди 21 часа. Но дори и да не зърнем този мистичен момент, то според астрологията той ще инициира нови връзки, партньорства, раздели и въобще съдбоносни промени в рождените карти на всеки зодиакален знак.

Полярност

В генерален план според ведическата астрология затъмненията вещаят знаменателни събития, както добри, така и лоши. Всъщност мъдреците в миналото не са възприемали света полярен, тъй като според тях всичко се случва за доброто на човека и неговата духовна еволюция. Древните забелязали, че всеки път, когато има две затъмнения в един календарен месец, се отключва енергия за каскада от събития – започват войни, царе падат от власт, други се възкачват на трона, тръгват земни трусове. Първото от двете затъмнения през октомври също предизвика голямо планетарно събитие – войната в Близкия изток разтресе света.

В личен и професионален план идните месеци носят важни събития: раждане на деца, сватби или разводи, промяна на местожителство, нови пътища за развитие и образование.

Изключителното при това затъмнение е, че с него започва нов планетарен цикъл от затъмнения по оста Овен-Везни (аз-другите) и това е едва първото. В по-краткосрочен аспект то ще отключи събития с хоризонт на действие до 2025 г., а в по-далечен план и до 2046 г. Именно тогава ще изтече цикълът със затъмнения, започнали тази есен от Овена и преминали през всички 12 астрологични знака (по две години в знак).

Северен възел

Сега присъствието на Северния възел в Овен ще разпалва нашите страсти и ни тласка към неизследвани пътища на иновации и себеоткриване. А позиционирането на Южния възел във Везни ще подчертава значението на баланса в нашите отношения - романтични и работни, чувството ни за независимост ще инициира време да обмислим как да установим повече равенство и справедливост в отношенията с другите.

Със сигурност идните месеци ще донесат бърз и трансформиращ обрат в живота на мнозина. Най-трудно ще бъде на Везните, тъй като в техния сектор се случва слънчевото затъмнение. Изпитания ще имат и другите кардинални знаци – Овен, Рак и Козирог. Ще ври и кипи от събития и при Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, част от които ще имат шанса да постигнат душевен комфорт в този хаотичен свят. Доста позитиви ще могат да извлекат Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, стига да не се поддават на провокации. А ето и хороскопа на слънчевото затъмнение за 12-те астрознака (или асцендента).

Овенът сменя имиджа

Енергиите на Слънцето и Луната ще донесат нови връзки и взаимоотношения в живота на доста от представителите на този огнен знак. Както и сватби или раздели. Обстоятелствата ще ви принудят да еволюирате в ново Аз, да намерите нов център в живота си. Но за да откриете хармонията, баланса и удовлетворението, ще се наложи на доста от вас да обърнат нова страница. На онези, които са свикнали да се оправят сами в своето битие, сега ще се наложи да разчитат повече на партньори, дори такива, които не са от най-приятните. Затъмнението ще активира в живота ви и теми като явяване на изпити, на интервюта за работа. Шансовете за успех в общия случай не са никак лоши. Очертават се придобивки, като закупуване на електроника и елуреди.

Телецът тръгва на йога

Слънчевото затъмнение ще удари доста по психическата стабилност, здравето и самочувствието на Телците. Най-добре е представителите на този иначе устойчив земен знак да променят своето рутинно ежедневие в по-полезна и интересна посока. В резултат едни от знака ще започнат да живеят по-здравословно, спирайки с непремереното поглъщане на калории, мазнини, алкохол. В живота на други ще се появяват партньори (интимни или просто приятели), които ще им покажат къде грешат и защо се чувстват непълноценни. Трети ще започнат да откриват, че голямата радост в живота всъщност е низ от малки радости, като това да отидат на театър, да се запишат на курс по дърворезба или изобразително изкуство или да отделят повече време да общуват с приятели и колеги след тежкия работен ден. Не са изключени промени на работното място. Както и oбостряне на болежки или промяна на лечение при хроничен здравословен проблем.

Близнаците броят пари

Доста от представителите на този въздушен астрознак ще имат прилив на енергия, отношенията в семейството ще се подобрят, очертават се придобивки като нови и по-чисти автомобили.

Като цяло ще искате да общувате с повече хора, да стартирате нови проекти, да влизате в романтични отношения. Съветът на небосклона към вас е да не се поддавате на този импулс, а да изчакате поне седмица до месец след настъпване на слънчевото затъмнение. То определено ще ви даде шанс за реализация на много нови творчески проекти, пътешествия и забавления с приятели или вашето семейство и деца. Някои от знака могат да очакват и раждане на деца, както и прогрес в развитието на малчугани. В генерален план това затъмнение е добро за вашия знак, тъй като ще донесе добри промени и възможности за увеличаване на приходите.

Ракът внася уют в дома си

Това затъмнение отключва силна трансформираща енергия не само при Рака, а при всички кардинални знаци (Овен, Везни и Козирог). Тя ще ви послужи да се изправите срещу свои минали страхове или някакви паразитни модели на мислене, които блокират вашето пълноценно съществуване в тази инкарнация. Турбуленции в този процес няма да липсват – и в работните, и в личните отношения. Възможни са раздели с любовни и бизнес партньори. Но бъдещето ще покаже, че всичко е било за ваше добро. В генерален план затъмнението ще засегне сектора на вашите корени и дома. При някои от знака е възможна промяна на местоживеене, както и придобиване на нов имот. А още и реконструкции на дома, саниране на жилище, смяна на дограма, поставяне на умни елуреди и т.н. Грижа за стари роднини. Пазете се от вируси.

Лъвът среща приятели

На мнозина от Лъвовете слънчевото затъмнение ще осветли нови пътища за усвояване на нови умения и информация, ще отвори нови неподозирани врати за пътувания (по работа, за образование или за релакс) в страната и в чужбина. Това може да е време, в което се захващате с ново обучение или хоби, всичко, което активно кара умствените ви колела да се въртят. Може дори да откриете случайно стар приятел или роднина, тъй като периодът носи повишена социализация. Като цяло слънцето се символизира от знака на Лъва, така че важни събития (добри или лоши) в живота ви няма да липсват. При някои от знака ще има и приятни емоции около появата на децата, а други ще се суетят около обучението и образованието на наследниците си.

Девата с втора работа

Слънчевото затъмнение се разгръща в сектора, който отговаря за финансите и притежанията на Девите. Това е добра новина и не съвсем. Защото тази енергия, както всичко в природата, ще се развива в двете полярности. Така едни от знака ще имат нови придобивки, материални активи, ресурси и въобще всичко, което ще им помогне да живеят по-спокойно и комфортно. Други Деви обаче ще се сблъскат с дефицити, което ще ги принуди да търсят нова (или втора работа), за да свързват двата края. Играещите на борсата да прецизират риска. Метафизици съветват да споделяме своите придобивки както с любими хора, така и с непознати чрез дарения. Всъщност това ще е моментът да помислите как можете да си осигурите повече от това, което ви носи усещане за спокойствие, независимо дали се касае за пари, връзки, красота или виртуална валута.

Везните неузнаваеми

Космическото явление отключва ударна доза трансформираща енергия във вашия знак. А той се превръща в портал на цяла серия от затъмнения по оста на партньорствата аз-другите (Овен-Везни), като ви насърчава да изследвате своя потенциал и да наблюдавате как другите реагират на него в личен и професионален план. Едни от знака могат да решат да сменят своя имидж с нова прическа, нов начин на мислене, съвършено нов стайлинг. Други да сменят партньора, интимен или бизнес. Идеята на това ребрандиране е да промените начина, по който взаимодействате с другите хора. Но най-вече да откриете истинското си аз, което не е константа, а е онова, което към октомври 2023 година ви кара да се чувствате пълноценно и щастливи.

Интуицията на Скорпиона работи

Представителите на този воден знак ще получат шанс да разкрият скрити истини в живота си или своето подсъзнание. Това ще им даде възможност да погледнат на света с нови очи още от идващата зима. Хората, разчитащи изключително на своята интуиция в работата си, ще имат успех, както и онези, искащи да се развиват в езотериката и духовните практики.

От друга страна това затъмнение носи доста интровертна енергия, която ще ви помогне за спокойна равносметка, за едно душевно и физическо изцеление. Хората, които имат вземане-даване с администрация, болнични заведения ще получат необходимата помощ и грижи. Внимавайте с проявите на агресия и ревност.

Стрелецът с нова любов

Представителите на този огнен знак ще имат съдбоносни промени в своя близък и по-далечен кръг на общуване. Така едни от знака ще получат рамо в кариерата си от свои познати. Това може да дойде дори от наглед незначителна информация за работа някъде или за образование, за преквалификация в някой престижен университет, наш или чужд. Други от знака ще решат да се включат в кампанията за местния вот. А трети да намерят истинската любов, но след раздяла. Урокът на затъмнението е да цените и да култивирате отношения, които са не само удовлетворяващи, но и реципрочни. Вие заслужавате хора в живота си, които съответстват на вашата енергийна вибрация и позитивизъм. В сферата на дома идните седмици са удачни за закупуване на смарт и енергоспестяващи уреди.

Козирогът сменя работата

Стабилни, отговорни и честни мнозина от Козирозите ще получат рамо от съдбата да променят към по-добро развоя на своята кариера. Тъй като всяко затъмнение носи и трансформираща мощна енергия, няма да се размине без колизии. В повечето случаи ще се касае за нова работа, заемане на по-отговорна позиция, но в дъното ще стои някой партньор, от когото ще получите изпреварваща информация. Други от знака обаче може да имат проблеми с шефовете си. Съветът на звездите към вас е да избягвате директната конфронтация и гневните изблици при контакти със семейни приятели и партньори.

Чужденци помагат на Водолеите

В генерален план слънчевото затъмнение ще бъде полезно за хората от зодия Водолей, давайки им нов възглед за живота. Мнозина от астрознака ще получат възможност да пътуват, ще имат късмет при контактите си с чужбина или чужденци.

През идните месеци мнозина от знака ще имат и добри перспективи да подобрят своята култура чрез обучение, преквалификации. Последното може да бъде полезно за онези, чиито доходи в последните месеци са намалели заради едни или други астрологични обстоятелства, носещи трудности и стагнация в семейството или работата. Сред големите позитиви на затъмнението е, че то ще ви даде възможност да се впуснете в нови духовни и философски пътешествия, в проекти със съмишленици.

Рибите делят имоти

Слънчевото затъмнение във Везни ще отключи нови начала във вашите споделени ресурси, активи и финансови отговорности в семейството и работата. Едни от знака ще могат да разделят собствеността върху даден ресурс с партньор, а други да помислите как да балансирате еднакво всички задължения, които споделяте с друго лице. Ако нещата в една връзка са станали едностранчиви, това ще е добър момент да ги върнете обратно в съответствие - било относно приноса за семейния бюджет, било при грижа за отглеждането на деца. Рефинансирането, тегленето на кредити или връщането им ще са другата голяма тема, която космическата сянка ще акцентира в ежедневието ви в следващите година-две. Иначе при сблъсъци не отговаряйте на провокации, тъй като кармичните възли на Луната заедно със Сатурн в картата на затъмнението подсказват, че справедливостта скоро ще възтържествува.