0

Н астъпва сватбено време в сериала „Моето име е Мелек“. Прогнозата е за слънце. Но не бързайте да пенсионирате чадърите. Ще има още дни (и серии) на заоблачаване и прегърмяване, преди майка и дъщеря да минат под венчилото с избраниците си.

Още малко зрителите на сериала ще гледат и бременната Кадрие. Въпреки че на моменти е толкова досадна, че ти се иска да я стиснеш за гушата или поне да й запушиш устата, Кадриш, както я нарича малкият Сеит Али, е голям образ.

Йомер има намерение да сложи отново пръстена на Дефне, за да могат всичките им мечти да се възродят. Той посвещава Гюлшат в плановете си. Но Кадрие, която иначе изглежда хвърката и лековата, подозира, че Гюлшат прави всичко възможно да раздели Йомер и Дефне, а себе си вижда на нейното място като любима на човека, чийто живот е спасила. Кадрие е видяла Гюлшат да мери пръстена, което я кара да мисли, че тя го желае за себе си. Ококорените очи не могат да подведат Кадрие, вряла и кипяла в интригите.

Йомер иска да говори с Дефне, но тя се държи хладно с него и му казва, че трябва да се подготви, защото заминава за Истанбул. Йомер не е готов да я изгуби отново. Махмут се притеснява за състоянието на жена си и на близнаците – прилошало й е и това може да не е безобидно. Махмут се моли на всевишния да не се случи нищо с тях.

У дома

Близките на Мелек я взимат от болницата и тя не е на себе си от щастие. Дефне казва на майка си, че всичко лошо е останало в миналото и сега предстоят само хубави неща. Готвят изненада на Мелек, която много ще й хареса. В същия ден се случва още едно радостно събитие – Махмут става баща. Мелек смята, че това е най-щастливият ден в живота й. Тя споделя на Халил, че е изключително благодарна за всичко, което прави за нея, и че е бил до нея в най-тежките й дни. Но Халил се възхищава на любимата си за нейната смелост и на свой ред й благодари, че е в живота му. Е, както добре знаем, плановете на главните герои, аха да станат, и се случва нещо, което ги връща отново няколко крачки назад. Като в тангото. Стилът на песните, които съчинява Халил (Кутси), е малко по-различен, но също толкова носталгичен. И както вече подразбирате, съдбата за пореден път е подготвила изпитание за него.

Дефне също се подготвя да се омъжи за любимия си Йомер и също смята, че това е най-вълнуващият момент в живота й. Тя обича Йомер и вярва, че където и да са те, ще е прекрасно, защото ще са заедно.

Никой още не подозира, че Алпай се готви да стане донор на Мелек. Но ако мислите, че това ще даде положителен нюанс в образа на хитрия като лисица тарикат, не бързайте. Той си прави тънки сметки – ще поиска от Халил магазини и къща, след като Кенан се дистанцира от него.

Джумали се надява, че Мелек и Халил скоро ще могат да се оженят. На сватбата на дъщеря си Алпай си показва рогата – точно сега той държи да нагледа жилището, което ще изтъргува срещу донорството. Халил е поразен от наглостта му, но под заплахата, че Мелек ще узнае всичко, разбира се, ще клекне.

Джумали се люти на сина си. Той преживява, че след тази сделка няма да може да погледне в очите приятеля си Сеит Али, а Мелек няма да му прости. Кенан е намерил документите, които Алпай крие, и също възнамерява в скоро време да приключи с това. Халил иска да разкрие плановете на Алпай пред Мелек и децата – те трябва да знаят с какъв човек си имат работа. Мелек вижда, че нещо яде отвътре Халил.

Дефне се опитва да привикне към новия си живот – сега тя е омъжена, но нещата не са точно както си ги е представяла.

Промяна

Кенан, който стана положителен образ покрай Вилдан, се среща с Мелек и й казва, че Алпай оказва натиск над Халил. Мелек е подозрителна – тя не разбира как Кенан е променил така мнението си за своя ортак. Но Кенан прави всичко по силите си нищо да не попречи на сватбата им с Халил. Всички виждат, че Халил в последно време не е на себе си. Мелек го моли да й сподели за проблемите си и заедно да намерят решение. Джумали разбира за всичко и е бесен на Алпай. До такава степен, че ще разбие стъклото на магазина му.

Кенан казва на Алпай да прави каквото иска, но повече да не се мярка пред очите му. Бащата на Мелек не разбира какво се случва с Халил, но чувства, че Алпай е намесен. Какво общо може да има бъдещият му зет с този негодник?

Алпай е притиснал Халил в ъгъла и не му дава възможност да шава. Репчи се и на Кенан. Халил е наясно, че той ще направи каквото може, за да попречи на брака им с Мелек. Тя е много щастлива, когато й казва, че скоро ще стане негова законна съпруга. И тогава пред тях се изправя Алпай...

Какво ще стане, когато Алпай проговори? Ще може ли Мелек да приеме сделката за живота и щастието си?