0

И мето на Светла Иванова е познато от години в музикалните среди, а сега тя се завръща с чисто нова песен - „Нежна е нощта“. Парчето пристига с много интересна история около създаването й и заснемането на видеото. Клипът е сниман в Бали и в него участват много важни за певицата хора.

„Музиката е на моята приятелка най-добрия композитор - Жени Джамбазова, а аранжиментът на хит мейкърите Иван Иванов и Крум Георгиев. Текста направихме с прекрасната Дони Василева. Клипа снимахме в Бали с Geni Gede, с който снимаме всеки път като съм в Бали и довършихме с Васко Стефанов в България. В него участват моите красиви приятелки и клиенти на студиото ми. Там ще видите някои момичета, които са пътували с мен на йога ритрийти, както и част от дамите 55+  от дългогодишната ми група по йога, а има и момичета, които просто дойдоха да се снимат, без да се познаваме. Всяка от тях допринесе със своята естествена красота и индивидуалност и им благодаря от сърце”, разказва Светла и допълва: „По време на снимките буквално събрах пари за повече от половината видео, така че мога да кажа, че този клип е подарък за мен от моите приятели и последователи. И мисля, че това е първият такъв проект изобщо в България, което ме кара да се чувствам много обичана“.

Бали не е никак случайно място за Светла, тъй като  йога ритрийтите й там са емблематични. „Когато децата ми поотраснаха, си позволих да сбъдна и тази мечта да пътувам повече с мои последователи и извън България и да споделяме заедно йога практики и ваканции. Бали стана като мой втори дом. Според мен или се влюбваш от първия път в това място и винаги искаш да се връщаш, или не го припознаваш като твое. За мен програмата, която направихме с агенцията туроператор, е перфектна. Защото включва най-емблематичното и живописно, занаятчийско място Убуд, водопадите в джунглата, храмовете, така и спокойствието и пълното презареждане с масажи и хубаво време на фантастичните плажове посред зимата у нас. Когато си там, сякаш времето спира. Балийците си изпълняват също ежедневните ангажименти като нас, но са намерили своя начин да се откъсват от тях.

Няколко пъти на ден просто притихват, докато си правят своите молитвени ритуали с онези малки кошнички, в които споделят част от това, което имат с техните богове. Това е техният начин да медитират, да са спокойни, сплотени и благодарни“, разказва Иванова и добавя: „Всеки мисли за другия, изчаква, предупреждава, благодари. Усеща се, че грижата за другия е приоритет пред ядосването и бързането. Това отношение към живота и външните обстоятелства те кара да усетиш чувството за безвремие и онова духовно извисяване, което липсва в нашето ежедневие. На мен всичко там ми харесва. И бих го повтаряла отново и отново. Може би разходките сред дивата природа в джунглата и къпането под водопади е едно от любимите ми преживявания. За радост само след два месеца през февруари ще го преживея отново с петата ми група. Но предстоят още нови дестинации. Подготвяме също Малдивите и Шри Ланка, Италианската Ривиера и отново българското кътче от рая – Евксиноград“.

Преди време Светла сподели съкровената лична история, че е открила своите биологични родители. Оказва се, че в този никак не лек път й помага Ицо Хaзарта. „Благодарна съм на Ицо Хaзарта за усилията, които положи в тази насока, без дори да е преживял нещо подобно в живота си. Рядко хората, които не са в това положение, могат да се поставят в обувките на другия. Тайната за осиновяването трябваше да отпадне отдавна.

Не може всички други освен теб да решават съдбата ти, а ти не само да не можеш нищо да направиш, ако имаш желание като станеш пълнолетен поне, а и да знаеш важни фактори за твоите гени и здравословно състояние. Благодарна съм, че животът ми даде този втори шанс, след като починаха родителите ми, които са ме отгледали, да имам възможността да преживея отново чувството да си обичан по този начин. С майка ми сме в прекрасни отношения като на майка и дъщеря, които се обичат. И може би се обичаме дори повече, защото оценяваме този невероятен късмет да бъдем заедно след толкова години, в които и двете сме се търсели. Баща ми почина, но имах щастието да общувам и с него няколко години. Да открия откъде идва любовта ми към музиката и живота като цяло“, с трепет разказва гласовитата брюнетка.

Самата тя има прекрасно семейство и с интерес питаме как се балансира между него и кариерата, а Иванова с усмивка отговаря: „Трудно се балансира, но се налага на почти всеки да го прави, освен ако не е избрал едното само да бъде негов приоритет. Аз съм имала период в живота ми, когато съм избирала кариерата и съответно съм постигала по-големи успехи там. Когато станах майка, пък кариерата ми беше в застой, но знам, че първите години в живота на децата са най-важни за възпитанието им и тогава избрах да им се отдам напълно.

Вече са по-големи и мога да обърна внимание на бизнеса ми, свързан с моето хоби, което превърнах в професия като йога учител и собственик на йога студио и солни стаи, които скоро ще станат няколко. Но в едно съм убедена, че човек, за да е щастлив, му трябват и двете – да има кого да обича и да прави това, което харесва. Само тогава има усещането за баланс. А естествено, че там, накъдето насочиш вниманието и енергията си – това ще подхраниш, затова е много важно да можеш да превключваш в различните роли и да умееш да жонглираш и балансираш. Както и да имаш много енергия, за да успяваш във всичко. Аз не мога да се оплача от липса на енергия. Напротив“, завършва Светла.