0

О стават броени часове до момента, в който първият звънец ще удари. Вълнение е обзело децата, които тръпнат в очакване да се срещнат с класа и ръководителите си, опознавайки все по-дълбоко света и неговата история. Това е една от причините да подредите стаята им по нов и различен начин, осигурявайки подходяща среда - с бюро, образователни табла, място за тетрадки, моливи и пр.

Обзавеждане

Не е необходимо да правите основен ремонт на детската стая, ако изпращате първолак например. За да освежите личната територия на малчуганите, не са необходими много сили, за сметка на въображението, което трябва да проявите, за да провокирате интереса им. Ако разполагате с време – два или три дни, нашият съвет е да пребоядисате стените в светли цветове. Известен плюс е илюзорното нарастване на помещението, от друга страна, гамата създава усещане за чистота, уют и спокойствие. Използвайте бял латекс, пастелно жълто, синьо или розово – зависи от пола на вашия наследник. Освежете също тавана. За пода е напълно достатъчно да изперете стария килим или да се сдобиете с още един, ако наличният е вече захабен.

Стъпка №2 – ред на мебелите! Ученическото бюро е абсолютно задължително. Не правете компромис с това. Пазарът предлага изключително бюджетни варианти, които разполагат с всички функции на скъпите и по-висок клас модели. Не е редно вашият син или дъщеря да чете или пише домашните си на леглото, килима или кухненската маса. Повярвайте, образователната зона у дома има ключова роля при изграждането на знания и дисциплина. Препоръчително е бюрото да е максимално опростено, разбира се, с наличните чекмеджета за учебници, тетрадки и други пособия. Обърнете специално внимание на височината му. Органайзери за химикалките и гумичките ще ви улеснят при подредбата, а и децата бързо ще се ориентират при намирането им. Могат да бъдат открити или скрити, въпрос на лични предпочитания.

Следващата важна покупка е столът. Тук цените варират от 100 до 1000 лева. Каталозите са огромни, единственото важно към първоначалния етап е да сте сигурни, че осигурява правилна стойка. Останалото са детайли, които придават допълнителни удобства.

Акцентирайте на рафтовете и допълнителните шкафове, както и на тяхното разположение. За да е максимално приветлива стаята, трябва да разполага с декор – това могат да бъдат предмети, които се ползват ежедневно, като книги например. Или пък любими снимки, играчки и спомени, които “малкият собственик” желае.

Всичките тези промени могат да бъдат реализирани в рамките на ден, ако не пребоядисвате. Ако искате обаче да удовлетворите напълно представите си за перфектната ученическа стая, то доверете се на фирма, която да изработи мебелите ви по поръчка. Това ще забави и драстично ще оскъпи процеса, но, от друга страна, инвестицията ще ви се отплати в бъдеще.

Енергия

Важно е да разположите бюрото до прозорец. Естествената светлина е източник на здраве, енергия и позитивизъм.
В близост и като контраст монтирайте любимата черна дъска, напомняща ясно за училищната стая. Така вашите деца ще записват важните неща за деня, забавлявайки се.