0

С ексолози съветват, когато няма време за любовни ласки под чаршафа, въведете тантрически секс. Между работата, децата и други ежедневни стресови фактори любовните ласки често могат да останат на заден план. Тантрическият е този дълъг, бавен, „свързващ душите“ тип секс, който дава приоритет на удоволствието и връзката пред всичко останало.

Практика

„Сексът се характеризира с акцент върху дълбоката интимност, чувствеността и вниманието“, обяснява американската секстерапевтка Мелиса Кук.

Говорете с партньора си защо бихте искали да опитате тантрически секс. Независимо дали е за подобряване на интимността, за по-дълъг акт, за забавление или просто за ново изживяване. След като и двамата сте готови да направите следващата си нощ незабравима, ето всичко, което трябва да знаете за това как да го направите в тантра стил.

„Тантра е древна хиндуистка практика, която се превежда като сплитане и разширяване на енергията, която насърчава по-дълбока интимност чрез използване на дишане, по-бавно докосване, енергия и забавен оргазъм“, казва Доун Майкъл, сертифициран сексуален консултант. Най-голямата отличителна черта на тантрическия секс е намерението. Често сексът има тенденция да дава приоритет на оргазма пред всичко останало, но тантрическият „не е фокусиран върху оргазма, така че работи за хора, които може да изпитват безпокойство да постигнат оргазъм твърде бързо или изобщо да не постигнат“, обяснява с вещина Майкъл.

В основата на тантра са сексуалните ритуали, които създават настроение и помагат да се свържете с партньора си. Едно голямо нещо: "обожаване" или служене един на друг. Партньорите насочват фокуса един към друг чрез масаж, който удължава и изгражда възбудата.

В наши дни тантра се смята за синоним на секс. Това всъщност е начин на живот, а не просто начин за правене на секс. Сексуалността е само много малка част от древната практика, която датира от хиляди години. Философията на тантра е разработена за първи път в Индия около 6 век. Крайната цел винаги е била да се помогне на хората да намерят просветление, духовна връзка и по-високо състояние на съзнанието.

През носа

Днес, когато експертите говорят за тантрически секс, те наистина говорят за неотантра - съвременна, западна версия на тантра, която се появява през 60-те години на миналия век, вдъхновена от традиционни тантрически практики и вярвания. Дори сега обаче сексът все още е само една част от неотантра. Все още можете да канализирате и циркулирате тази духовна, творческа енергия чрез йога, медитация, умишлено хранене и дишане, казва Карелас.

Дишайте - това гласи първото правило. Поемете пълно дъх през носа си. При вдишване напълнете корема си с въздух. След това при издишване изпразнете корема си. Практикувайте техниката на коремно дишане няколко пъти, преди да я включите в секса.

Гледайте се в очите, гласи друго правило. Зрителният контакт издига интимността от нула до десет много бързо. В края на краищата ето защо мисионерският секс често се смята за най-интимната секс поза. Е, има специален вид тантрически зрителен контакт, известен като гледане в очите: традиционно правите това, като гледате в лявото око на любимия си, но можете да гледате и в двете, ако ви е по-удобно.

Автор: Василена Маринова