0

И дващият месец март е идеалното време за промени в дома. Покачващите се температури навън и възможността да се освободите от целия излишен багаж, в това число и мебелите, ви дава зелена светлина за гръмки ремонти. Нашият съвет е да стартирате от горе на долу, а именно - от тавана! Превърнете помещението в дрешник. Постарайте се на пръв поглед тъмната зона да се трансформира в уютна стая, в която да складирате сезонни дрехи и аксесоари, обемни предмети и артикули за различните видове спорт. По този начин ще си осигурите свобода в личната територия, ще съкратите времето за поддръжка и ще се насладите на нова визия, удовлетворяваща представите ви за стилен интериор.

Списък

Преди да се заемете с ремонта на тавана, направете списък с необходимите действия. При едни има нужда от основно почистване, при други от направата на тавани, стени и подходяща подова настилка, а при трети - от леко освежаване. Ако не сте майстор и този тип работа не ви се удава, доверете се на доказала се във времето бригада. По този начин ще си спестите време, усилия и, повярвайте, средства. Заложете на светли основи, оптически ще увеличите пространството, създавайки още усещане за ред и чистота. Ако нямате прозорци, които да осигурят естествена светлина, доверете се на добро осветление. За предпочитане е да изберете бяла, а не жълта светлина. По отношение на мебелите, които следва да позиционирате - най-вероятно те ще са по поръчка. Причината за това е идеята да съберете максимален обем. Има два вида, между които хората се колебаят - отворени или с вратички. Според едни по-високата видимост помага при лесната ориентация, когато нещо ти трябва спешно. Други са на мнение, че затворените гардероби и шкафове предпазват вещите от прах, замърсявания или повреда при невнимание. По-голям процент от онези, които използват тавана си като стая, а не като кът за вехти предмети, залагат на втория избор.

Ред

Помислете за ежегодна чистка. Ако смятате, че ще има повече отпадъци, то би било добра идея да се свържете с фирма, която да поеме извозването им. За да улесните и това действие - складирайте всичко с етикети. Например подредете зимните или летните дрехи в отделни крила, използвайте органайзери за непотребни, но все още годни за употреба инструменти, детски играчки или сервизи - няма значение, важното е да съобразите вида и размера на кутията със съдържанието. На пазара се предлага богато разнообразие, като най-търсени са тези от пластмаса и текстил. Всъщност може да закупите и цялостен комплект, който при сглобяването си наподобява шкаф, големият му плюс е, че може да се ползва както разглобен на части, така и като едно тяло.

Проветрявайте поне веднъж седмично, а ако нямате тази възможност, то изкарвайте някои от по-лесно преносимите неща на въздух. Не купувайте силни ароматизатори и не се доверявайте на триковете срещу насекоми от бабините книги. Има куп безопасни методи, чрез които да внесете свежест. 

Спечелете още една стая

Ако нямате излишни вещи, възползвайте се максимално от площта. Направете още една стая! Повярвайте, спалня на тавана е едно от най-предпочитаните решения при новостроящите се къщи, детска стая, поместена точно под небето, е фаворит за малчуганите, а кабинет е мечта за работещите мъже и жени, които дори у дома имат нужда да се откъснат за малко, отделяйки се в спокойна среда, за да творят. Каквото и да предприемете, не претупвайте ремонта. Всяка стотинка ще ви се отплати в бъдеще.