0

Барби културата полази Цвети Янева

Трябва да е голяма мода това с Барби, след като Цветелина Янева й е пристанала. Роклята ми напомня на боядисан чувал и е така неритмична, че се удивлявам кой ли е авторът. Отпред сякаш карпатски вълк е гризал текстила, а горе, по раменете, има нещо така детско и невинно, сякаш първолаче се е загубило и са го върнали на родителите след 25 години. Лилавата чантичка не е най-добрият избор, та тя не отива дори на оградката, на която певицата се е облегнала. Прическата носи някаква латентна надежда, но по-скоро ми прилича на нещо, което се носи в Обеля. Стойката е предизвикателна, напомня ми на нашата съседка леля Стоилка от село Бошуля, когато се караше с девера си.

Атанас Колев с награда Златната скилидка

Ще трябва сериозно да си поговорим с Наско Колев. Облечен като комбайнер, с бяла риза и навити ръкави, той можеше да ни спести металните герданчета в деколтето си. Ризата е отворена така, че там могат да бъдат паркирани още няколко синджира, но Наско изглежда още не ги е получил по пощата. Не бях виждал толкова жълта коса, но тя отива странно на сините му очи. При такъв цветови резултат обаче аз бих посъветвал да се носи шапка като реакция срещу възможни естетически смутове, както е този. Видимото ухо прилича на доста дърпано, защото е мораво-кафеникаво, но може да е от фотошоп. Пръстите в едър план можеха да бъдат спестени на населението, както и гривничката върху китката. Номинирам господина за наградата „Златната скилидка“, която не съществува, но би му отивала.

Айрис Апфел като оса заради жълтото

Много зареждаща снимка на Айрис Апфел - нюйоркската модна икона. В едно от различните й превъплъщения я виждаме с огромни очила и ексцентричност, все едно една огромна оса жужи в светското пространство. С уважение към нейните 102 години ще се въздържа от повечето си мисли за този гардероб, но днес ще кажа какво мисля базово. А именно, че огромният копринен жълтък върху нея е просто по-подходящ за проект на Кристо, отколкото да бъде носен. Не съм съвсем съгласен с огромните черни очила и придружаващите го черни бижута. Те, в съседство с жълтото, създават истинско усещане за оса, която досадно се рее в световното естетическо пространство. Панталонът има своите качества, с изрядната си кройка и плътност. Косите са добре направени, макар да не ги одобрявам точно толкова бели или сиви. Защо не лилави, защо не жълти, така както е предвидена визията, която се надявам да не остане за Айрис константна.

Валя Узунова предшества есента с цветя

Много радостна рокля показва бизнесдамата Валентина Узунова. Това лъчезарие анонсира спадането на температурите не само по климатична линия, но и в модата. Плътността от цветове е напълно удачна в първите дни на есента, когато имаме нужда от приливи на енергия и вдъхновение. Узунова, която е сред номинираните за Бизнесдама на годината 2023 година, ще бъде под модните прожектори, съпътстващи събитията по повода. Отличен 6 за този избор, в който се съдържа воля и вдъхновение за позитивизъм.

Петър Дочев като водач на мотриса

Не много добър моден триумф за Петър Дочев. Синята му ризка е далеч по-скучна от моята ватманска, защото аз поне слагах вратовръзка. Не мога да си представя, че телевизионно лице ще бъде облечен като водач на мотриса. Къде му е фуражката? Къде му е дебелото сако? Младият господин сигурно ще има още шансове да ни представи вкуса си, но засега си искам Сашко, искам си Сашко. Навитите ръкави и тромавият тъмен панталон ме убеждават, че като ватман аз се обличах по-интересно от Дочев. Принадлежащата в снимката Деси Стоянова е облечена в нещо като огромна носна кърпичка. Изобилстваща от гюлове, листа и непонятност, това парче плат заслужава един китен селски простор, а не поява в сутрешно предаване. Деси, разполагаща с телевизионна репутация и стаж, може да изисква да бъде обличана по-съвременно. Да де, ама тя публиката май това си иска.