0

Б раво, Саше, браво, маме... Най-после няма да се налага да носиш дървени папийонки и ризки на патета и тичинки. Момчето си отива от този екран, който му донесе много модни експерименти. Както и този тук. Пред очите на мама Кате Сашко стои като ученик на 15 септември. Има някакво покорство в тази поза, в ризката на палмички (или пък Мери Джейн), в този предан поглед, всъщност добър и очарователен. Гаджето предполага, че щампичките може да са стилизирани паяци, вероятно пържени.

Мама Евро е с шалче като стюардеса. Облечена в черно, тя би могла да бъде взета за гаров служител, но в такъв случай не на пътнически влак, а на експрес. Катето си е Кате, знаем се. По шалчето щъкат някакви черепчета, какво ли е замислила в този стайлинг обичаната актриса... По ми се чинеше, че ще й отива десен на панчаревски домати от градината й. Или пък на арпаджик, дорде не речеш.

Леле каква еуфория - Глория

Кадърът ми напомня на реклама за блажна боя, така обтечено и обилно е разположението на червения цвят по нея. Безспорна знаменитост в своя жанр, певицата рядко ме е вдъхновявала за похвала, ще я избегна и сега. Червеното за мен е последен пристан за липсата на въображение и ако не си камериерка или портиер в хотел, този цвят не е за теб. Гаджето се провиква, че и аз имам червено сако в гардероба, но бързо го овиках, че ми е подарък от него и почти не го нося. Глория позира на червен фон - друго усложняващо обстоятелство, защото така не се очертават категорично линиите на дрехата. Самият дизайн ми се струва претенциозен, кабаретен и всичко, което не бих препоръчал на жена като нея. Прическата е отлична, профилът е изваян, кому е трябвало да й препоръчва тази дреха...

Данчето Христова - пресичането забранено!

Йорданка Христова - може да преминете по тази рокля между два светофара. Зебрата ви дава законно и морално право да пресечете, но първо се огледайте, ослушайте и ако не идва друга подобна рокля, моля, преминете. Шеговитото ми послание опитва да ориентира голямата ни звезда към по-модерни естетически изяви. Тези, които аз познавам, вече ми омръзнаха. Поддържана и красива жена като Христова заслужава по-добър гардероб, където материите и кройките да се съюзят в желания резултат. Представям си певицата в знойно жълто, което да открои матовия тен. Виждам панталон, високи токчета, аксесоар в цвят магента и едни очила ала София Лорен.

Кристина - бонбон в синьо съвремие...

Феерична и докосваща погледа е тази рокля, която фантастично приляга на Кристина Димитрова. Певицата, понякога дръзка в модните си избори, излъчва сексапил и някакво деликатно спокойствие, което приписвам на избраната дреха и любовта. Тук сякаш бълбукащ коктейл с кюрасао, върху фината материя се е разположил десен, прилягащ на лятото, допълващ го, интерпретиращ го. Сексапилните разкрития около раменете и деколтето издават мекия чар на звездата, пред която няма невъзможни модни проекти. Харесвам станиоления фон, напомня ми на новогодишна програма от времето на Хачо Бояджиев, както и на току-що отворена кутия с шоколадови бонбони. Гаджето се опитва да оригиналничи на развален български и казва, че самата Кристина била един истински бонбон. Било цяло чудо, че не се е разтопила в тези жеги.

Любо и Любенов - странен моден дует

Бачо Любо, колко ти е супата днес? А, шкембе ли имаш, браво. Едно и за мен... това ми хрумва, гледайки визията на певеца Любо, в очите ми - облечен като келнер в крайпътно заведение. Позволявам си да „пощипвам“ някогашния си приятел по модата, защото имаше моменти на много по-добро старание. То и аз нося елечета, ама дай малко цвят, бе пич, какво е това черно и бяло, само едни гайтани липсват и върви в чевермето. Ще препоръчам на Любо да намали малко теглото, възрастта му не е чак толкова голяма, че да не може да се справи. Георги Любенов (абе, тези да не са братя) Любо, Любенов, нещо ме усъмнявате... Та този Любенов днес сякаш е малко по-добре от всякога и има едно нежно, фино излъчване под това сако. Ризата ми се чини омачкана, а сакото съвсем не според сезона.