0

Галена се засилва ала Стефка, но не помръдва

Обинтована ли е Галена в този кадър, или е... обетована? Защото ако смята, че модата е нейната обетована територия, то днес специално ще й поискам сметка за смелостта. Може би бялото парче плат е било невинна предпоставка за чаршаф, след което му се е наложило да се превърне в дреха. По-добре чаршаф, смята и гаджето ми, който харесва Галена дотолкова, че смята, че “Детелини“ е нейна песен. За да поуспокои този дизайн, певицата би могла да спусне отгоре няколко реда перли или да постави едно ярко перо около пъпа. Мисля, че шапка също би подхождала, а обувките задължително трябва да са други. Мисля още, че подобен разкрач би бил естетически само ако Стефка Костадинова се засилва за своя епичен скок.

Димчев с рядка форма на мода

Да се критикува модно Иво Димчев, е пълна загуба на време, затова само ще изброявам фактите. Те са всъщност очебийни. Певецът, стъпил на платформата на груби спортни обувки, предлага гледка от мощни крака, по които, подобно на колона мравки, вървят татуирани мотиви. Те бавно отвеждат погледа към дънки, виждали и по-добри времена. Дънките са нацепени и окончават с грандиозна тока, освен ако това не е например пъпът на Димчев. Ризата, от чийто плат могат да излязат две малки възглавнички за диванче в кухня, се вее със самочувствие, надминаващо това на певеца. По ръцете - гривни. В деколтето - рядка форма на бижута, разхождащи се в окосмението му като при първи братовчеди. Не бях виждал мустаци - макраме, но Иво и за това се е погрижил. Те са добра възможност да бъдат подръпвани, ако някой зрител иска да спре концерта му. Шапка без едно перце краси главата на Димчев, с която той очебийно е доволен.

Ден на кравата у Джаферовичови

Добрият ми приятел и събрадър Ваня Джаферович отново ми грабва вниманието. Този път с тениска на петна, а взета ли е тя от гардероба на някоя швейцарска крава, не знам. Ваня е добро момче и сигурно са му пробутали това в някоя тъмница или пък я е сложил за световния ден на кравите, ако има такъв. Гаджето ми проверил в Гугъл - нямало данни за подобно празненство. На мястото на Джаферович бих скъсил дължината на тениската, бих разтворил малко и бието около врата. Черните панталони или дънки могат да са в ярък цвят, няма да получи повиквателна, ако разчупи малко декора. Евгения носи нещо като учителска манта от моето детство, чантичката й виси неестествено на къса каишка. Долната част на дрехата разкрива гледка, която на нейно място не бих предложил на света.

Янева в стил всеки сам си преценя

Цветелина Янева е изваяна в този дизайн, важното е доколко това й подхожда. Намирам подобна помпозност за закъсняла, още повече в локвите на този жанр тя изглежда не на място. Янева - безспорно красива жена, твърде рано надава вик за аристократизъм, ако облеклото й търси това. Роклята изглежда добре скроена, цветът е също благ и хармоничен. Не ми допада огромната панделка отзад, която не само че затруднява придвижването, ами чак пари в очите. От дългите ръкавици ме напушва смях. Те са добър фон за разните там бижута, но дължината им над лакътя е вече излишна. Боравенето с аристократизма е фина работа, но тук облеченото и прическата напомнят на имитация, която не е съвсем на мястото си. В крайна сметка Цвети поднася нещо интересно, набиващо се на очи, но и предизвикващо сълзи. От смях или неудобство - всеки сам си преценя.

Ребека и Тайн - posh и wow

Две лондонски кралици, които си поделят модното пространство, без да си пречат. Вляво - Ребека Риофрио, прави любезен реверанс на пепита, който имаше нужда от завръщане. Изпод дрехата - елегантна черна рокля, зълва на нощта, прави госпожата да изглежда едновременно posh и wow. Сензационни шапка и салонно поведение! Вдясно - известната писателка Тайн О’ Конъл събира погледите с висока класа и умение да съчетава наглед несъчетаеми неща. Тайн ни въвлича в своето дворцово текстилно убежище с вещина и страст, познати при нея. Златистата тиара обгръща нейния кок, като придава височина и стабилност на силуета. Тези, които са били в дома на писателката, знаят, че завеси, тапети и украса се сливат ведно и понякога не се знае кое е рокля или наметало за диван.