0

В икам на гаджето, дай очилата, че нещо става. Или е дошло второто модно пришествие, или просто поредното модно... произшествие. Носят ми очилата и какво да видя - какви ужасни, старомодни, жалки... пердета. Как е възможно в 21-ви век, освен ако не е някъде в Съветския съюз, да се допуснат такива завеси.

Гаджето ме побутва и ми насочва вниманието към две фигури, които не съм забелязал. Помислих, че е стара снимка на Джордж Майкъл и Нина Николина, пък то не било така, не било така. Сложих още един чифт очила и разпознах някогашния ми приятел Георги Христов, увит в цветя, като да е колона в някоя оперетна пиеса. Проспал съм я аз тази мода, оглеждам за още щети по голямата ни звезда, но освен прическата друго комай не установявам. Парчето плат по Глория може да има по-добра съдба, я да се опакова подарък, я да се сложи под елхата. 

Любо облечен ала Зигфрид и Рой

Не, не и не... Не приемам този МАРИНОВАн цвят на роклята за Михаела. Той е по-скоро бакърен, оставен на метеорологичните условия, добър за чайник, но не и за рокля. Материята ми изглежда обикновена, изопната, създава усещане, че ако на нея кацне муха, ще я одраска безвъзвратно. Браво за добре направените коси, но те не се връзват с облеченото по-долу. Любо Киров не знае, че след една възраст сребристи якета не се носят, особено от мъже. Той не е нито Зигфрид и Рой - укротителите на бели тигри, нито Елтън Джон, за да експериментира с лъскавина. Още повече че двете материи - тази на черната блуза и якето, не се връзват при никакви обстоятелства. Все едно да опиташ да смесиш зехтин с вода. Любо да направи нещо с гардероба си, преди той да направи нещо с него.

Яна Маринова - повече смелост, скъпа

На знаме от африканска държава ми прилича дрехата на Яна Маринова. Макар да изобилства бялото, бозаво-пастелните цветове ми въздействат песимистично. Изглежда така, като че върху бяло плетиво са изпробвали видове бои я за гаражна врата, я за трактор. Помоему плетените дрехи са леко в позабравените листи на модния календар, но не споря - може снимката да е стара. На мястото на актрисата бих разнообразил горната част с патешко жълто, а обеците бих разменил за всяка друга налична дрънкулка. Няма ли Яна кашонче от обувки, пълно с обеци, гривни и фуркети... Косите ми идват прекалено тъмни за всичко облечено. Те могат да бъдат няколко нюанса по-светли, могат да бъдат успокоени дори с една лятна шапка. Яна, бъдете смела. Есента ви очаква, изненадайте себе си.

Емилия, дай го по-сериозно

Облекчаващо начало за една визия, която е с няколко сантиметра плат по-далеч от обятията на попфолка. Емилия е с безупречна прическа, а платът е наистина ефектен и може да придаде на звездата онзи силует, който си позволявам да видя извън скромния дизайн. Къдричките в края на горната част нямат никакво място тук, а обикновеният завършек под брадичката е повече от озадачаващ. Полата започва почти от мишниците и сякаш създава излишен обем на фигурата. Замислям се защо, който е ушил това, не го е превърнал в една вечерна рокля, която ще подхожда повече на прическата, на фигурата на Емилия и някои модни тенденции от този сезон...

Милена готова за Бизнесдама на годината

Топнотариус Милена Георгиева е сред най-силните номинации за Бизнесдама на годината. Тя има реноме на стилна и приветлива, което потвърждава и в този кадър. Черното е не само любимият й цвят, но тя го носи със съвършенство, със завършеност. Прическата на видния нотариус е винаги в тон с класиката, без да изневерява чрез някои свои детайли на съвременната мода. Бизнесдамата Гери Сарафски блести в синьо и черно. Тук правилата, дръзко нарушени, се явяват новата естетическа повеля за настъпващата есен. Сарафски е винаги изненадваща и последователна, дееспособна и дръзка. Ако трябва днес да се опише дамската мода с две успели жени - ето ги.