0

Катето Евро е златна, та препечена

Препечена до златисто, тази погача напълно съвпада с описанието, което мислех да дам за облеченото от Евро. Актрисата и отглеждаща домати позира пред печка с парче плат, чиято кройка изобщо не ме ориентира за стила. Парчето плат блести в златисто, точно както е повърхността на питката или каквото там печиво е. Катето сияе. Златистите коси участват амбициозно в този хор на златоустието, даже чувствам златисти вибрации във всяка кухня на планетата. Катерина владее кухнята, изненадвам се, че златисто месалче не е поставено в предната част на фурната. Гаджето пита има ли в питката късметчета и дали може паричката да се падне на него. Това е модна рубрика, казвам го и го изпращам за яйца, зер и ние питка да си направим. Гаджето твърди, че парите също са на мода и аз си отварям съботната бутилка.

Зейнеб - черна и блестяща, както пее Мустафата

Не е лесно да се коментира изцяло черно облекло, но Зейнеб заслужава подобно старание. Ако започна с черните обувки заради перспективата, те изглеждат като една трета от фигурата, добавена грубо и несиметрично. Обичаната водеща е повече от красиво пропорционална, но нека си смени фотографа. Обувките биха отивали само ако поддържат счупения крак на някое бюро или с тях трябва да се цапардоса натрапник. Виждате ли - от днес всеки натрапник трябва да си направи застраховка „Зейнеб“. Черната рокля, с още по-черното оперение, отнема от госпожицата жизнерадостта, с която я свързвам. Няма платинени драперии, виолетови поли, дръзки деколтета, има само пълзящ по тялото й мрак. Случва ли се това, откакто не е при Гала - май да. Косите са прекрасни, гардеробът зад нея - също. Искам лампиона за новата си къща, но ако го получа, пак ще кажа какво мисля за роклята на Зейнеб, което няма да е комплимент. Докато я наблюдавам, сякаш чувам песента на Мустафа Чаушев - Черни и блестящи, спускат се косите... Тук се спускат само рокля и пера.

Графа като две топки сладолед

Искам да сравня Графа с гарафа, пълна с енергия, сексапил и благополучие. Но тази гарафа е покрита с нещо като бяла носна кърпичка, префасонирана в тениска, но изглеждаща преупотребена. Черният панталон ми се струва познат, кройката, чини ми се, е една и съща с това, което вече съм установявал от гардероба на певеца. Гаджето ми вика - този защо се прави на „дръж ми шапката“, а не сложи една шапка, хем няма да му се налага да си слага гел. Гаджетата са за това, да бъдат сгълчавани, си помислих и погледнах към обувките. Че с такива обувки не само Графа ще прекосиш, но може да стигнеш чак до Чек пойнт Чарли. Гаджето пита - не е ли по-правилно да се напише Чеп пойнт..., но го прекъсвам със запокитен портокал. Все си мисля, мислил ли е изпълнителят да смени черно и бялото, да кажем с патешко жълто като панталон и нещо в тъмнорозово като риза. Аз лично не бих опитал такава комбинация, освен ако не е сладолед, но виж, за приятел съм готов да я предложа.

Кривошиева и Сарафски държат лятото живо

Букети от цветове и свежест се изливат от дрехите на тези забележителни жени. От една страна - актрисата Ирен Кривошиева е истинска райска градина, а Гери Сарафски - розов японски цвят с леки флорални подобрения. Роклята на Кривошиева пази успешен баланс между възможността да се строполи от цветно изтощение и онази лятна превъзбуда и настроение, което искаме. Тя, роклята, до известна степен изразява характера на актрисата, която на вид свенлива носи пълната гама цветя в себе си. Бизнесдамата Гери Сарафски експериментира всеки път успешно, като днес отново нямам никаква забележка.

Кики с розова патка в ръце... фламинго, де

Личната ми приятелка Кики Рубин е ослепителна в розово и дрънкулки. Младата певица утвърждава шансоните на лятото, облечена като за Мулен Руж, но дали това е успешно, не бих се заклел. Има нещо романтично в днешни дни да се види запокитеният чар на розовото, на мелодрамата във висулките и останалите аксесоари. Мрежестият чорапогащник блести предизвикателно в латентна златиста поквара. Мисля да го препоръчам на някой попфолк изпълнител. Гаджето ми допуска, че Гал... лесно може да си набави, затова да го пратим на... Бил му забравил името. Нейсе. Кики Рубин държи изкуствена патка в ръцете си, Боже, простете, било фазан, не Ла...фазан, май било фламинго, но кой да каже от толкова далече. Сборът на цялата тази цветова акупунктура е толкова болезнен, че смятам да поискам лично обяснение от госпожицата. Кики - утре в офиса ми, преди полунощ!